Ryba v sne: Ide o varovanie alebo o predzvesť pozitívnych zmien?

Ryba v sne: Ide o varovanie alebo o predzvesť pozitívnych zmien?
  • 13.05.2023
  • Michaela Kožáková

Ryby sú všeobecne považované za symbol zdravia, bohatstva a úspechu. V Japonsku niektoré druhy rýb symbolizujú šťastie, a preto sa často vyskytujú v rybníkoch a záhradných jazierkach.

Kvôli svojej symbolike majú sny o rybách často pozitívne interpretácie. Môžu znamenať úspech, radosť alebo šťastie v rôznych aspektoch profesionálneho alebo osobného života. Niekedy však význam rýb, ktoré sa objavili v našich snoch môže byť aj negatívny.

Snívalo sa aj vám o rybách? Ako snár interpretuje ryby vo vode, ktoré sa objavili vo vašom sne? Čo znamená, keď v sne chytáte alebo jete ryby?

Neprehliadni: Sen o chrobákoch: Mala by si sa mať na pozore alebo sa tešiť na nové výzvy?

Ryby v sne

Podľa snára ryby v mori, ktoré plávajú smerom k hladine naznačujú, že môžete očakávať pozitívne správy a príjemné prekvapenia v podobe bohatstva, lásky a spokojnosti. 

Na druhej strane, ryba plávajúca v hlbokej a kalnej alebo špinavej vode môže znamenať, že na vás čakajú problémy. Takýto sen vám tiež môže naznačovať, že vaša intuícia je nejakým spôsobom zablokovaná. Možno potláčate emócie alebo si sami bránite jasne pochopiť veci a súvislosti.

Výklad snov a snár veľké ryby v sne interpretuje ako obrovský úspech. Veľká ryba poukazuje nielen na finančný zisk, ale aj na pevné zdravie a dobré vzťahy v rodine.

Sen o chytaní rýb

Mávate sny o tom, že chytáte ryby? Podľa snára chytanie rýb v sne o vás prezrádza jednu dôležitú skutočnosť – ste človekom, ktorý je veľmi usilovný a ktorého myseľ je zameraná na dosahovanie cieľov. 

Sny o úspešnom ulovení ryby tiež symbolizujú výhru v živote v podobe získania vysnívanej práce, svadby či obdržania finančnej hotovosti. Rybolov v sne je podľa výkladu snov spojený i so získavaním vedomostí.

Jedenie rýb v sne

Ďalším bežným spôsobom, ako sa môžu ryby objaviť v našich snoch, je ich konzumácia. Podľa snára konzumácia ryby má pozitívny, ale i negatívny význam. Záleží od veľkosti ryby. Ak vo svojom sne máte ryby na tanieri, ktoré sú veľké, môže ísť o znak zisku alebo rýchleho nahromadenia materiálnych statkov.

Konzumácia menšej ryby však môže znamenať, že vás čakajú malé problémy alebo menšie nepríjemnosti. Na druhej strane, konzumácia surových rýb v sne môže byť predzvesťou toho, že budete musieť vynaložiť viac námahy pre to, aby ste dosiahli svoj vytýčený cieľ.

Ryby v akváriu

Akvárium predstavuje obmedzený priestor. Podľa snára ryby v akváriu naznačujú, že máte pocit, že vo vašom živote je niečo alebo niekto, kto vás brzdí. Možno nejaký z vašich priateľov nemá s vami úplne čisté úmysly. 

Takýto sen tiež môže znamenať, že ste v neustálom rozpore s tým, čo prežívate a s tým, čo od svojho života očakávate. Ujasnite si vaše ciele a túžby a skúste na nich popracovať.

Pozri aj: Sen o pavúkoch? Čaká ťa smola a nešťastie?!

Mŕtve ryby v sne

Snár mŕtve ryby v sne prirovnáva k ľuďom vo vašom okolí, ktorí sú emocionálne nevyspelí. Mŕtva ryba môže symbolizovať aj partnera, ktorý je v oblasti sexu veľmi pasívny. 

Podľa výkladov snov mŕtva ryba v sne je zvyčajne spojená s negativitou a pravdepodobne vám chce naznačiť, aby ste si dávali pozor na hroziace nebezpečenstvo alebo smolu.

Ryby vyskakujúce z vody

Voda v snoch zväčša symbolizuje život, pretože je to životná sila, ktorú potrebujú všetky živé bytosti. Sen o rybách, ktoré vyskakujú z vody je predzvesťou toho, že do vášho života  prichádza niečo neočakávané – možno dokonca niečo, čo zmení váš život k lepšiemu.

Podľa snára sen o rybách vyskakujúcich z vody má pozitívny význam. Ryby v takomto sne súvisia s niečím šťastným a príjemným, ale neočakávaným.

Vypúšťanie rýb do vody

Snár vypúšťanie ryby do vody interpretuje ako určitý problém, ktorému sa dlho vyhýbate. Sen je tiež upozornením na rušivý vplyv alebo nejaké nedorozumenie vo vašom spoločenskom kruhu. Vypúšťanie rýb do vody vo vašom sne tiež môže naznačovať, že vám vo vašom živote chýba určitá osoba a jej blízkosť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní