Sen o chorobe - je predzvesťou problémov, či ukazuje na zdravotný stav?

Sen o chorobe - je predzvesťou problémov, či ukazuje na zdravotný stav?
  • 19.08.2023
  • Michaela Kožáková

Nie sú to len sny o smrti a umieraní alebo sen o konci sveta, ktoré nás dokážu poriadne vystrašiť. Mnohokrát sa v našich snoch objavujú i rôzne ochorenia a nevyliečiteľné choroby. Takéto sny bývajú často tak skutočné, že s obavami ihneď siahame po výklade snov alebo snári preto, aby sme našli odpoveď. 

Mávate i vy podobné sny? Objavuje sa v nich vážna choroba či smrteľná choroba? Snívalo sa vám o obyčajnej chrípke? Ako interpretuje snár a kniha snov rakovinu v ríši snov? Čo sa vám sny o chorobe snažia naznačiť?

Neprehliadni: Čo znamenajú sny o cintoríne a čo symbolizujú hroby v sne?

Choroba interpretácia snov

Čo symbolizujú choroby v sne? Význam a výklad snov o chorobe má zväčša negatívny význam. Choroba v sne môže predstavovať nepríjemné zmeny, zúfalstvo alebo emocionálne problémy, ktoré vás trápia v bdelom živote. Sen o chorobe vám môže tiež naznačovať, že váš zdravotný stav nie je stopercentný a možno trpíte chorobou, ktorá vám ešte nebola diagnostikovaná. 

Ak máte v sne nevyliečiteľnú chorobu, môže ísť o náznak toho, že sa nedokážete vyrovnať s určitou životnou situáciou. Takýto sen predstavuje tiež sebaľútosť, smútok a beznádej.

Byť v posteli s chorobou

Interpretácia knihy snov sen, v ktorom ste v posteli a trápi vás choroba, tvrdí, že ide o náznak  vašej túžby byť závislí od iných. Jednoducho chcete, aby sa o vás niekto neustále staral a zaujímal. Nechcete sa zaťažovať svojimi povinnosťami, a preto hľadáte podporu v niekom vo svojom okolí, ktorí by vaše problémy vyriešil za vás.

Choroba príbuzného v sne

Či už mal váš príbuzný v sne smrteľnú chorobu, liečiteľné choroby, miernu chorobu, bolesti v krku, problémy s dýchacími cestami alebo nejakú vážnu chorobu a ďalšie rôzne ochorenia, mali by ste byť pripravení na nepríjemnú situáciu, ktorá vás v blízkej dobe zasiahne. Môže ísť o problémy v rodine, ťažkosti na pracovisku alebo dokonca i veľké nezhody v partnerskom živote.

Vidieť chorého človeka, známeho alebo príbuzného, v sne naznačuje, že daná osoba v bdelom živote potrebuje vašu podporu a pomoc.

Čo znamená sen o chrípke?

Podľa snáru sen, v ktorom sa trápite s chrípkou vyjadruje potrebu prevziať zodpovednosť za vlastné zdravie. Pravdepodne sa už dlho vyhýbate návšteve lekára. Mali by ste sa nechať vyšetriť.

Pozri aj: Sen o krvi. Čo naznačuje krvácajúci človek alebo zviera?

Sen o horúčke

Sen o horúčke o vás prezrádza, že trpíte žiarlivosťou, nevôľou, nenávisťou a hnevom. Mali by ste si nájsť vhodný spôsob, ako tieto pocity vyjadriť a nedusiť ich v sebe. 

Sen o prechladnutí

Sen o prechladnutí alebo bolesti v krku znamená, že sa práve vo svojom bdelom živote nachádzate uprostred krízy a neviete si poradiť. Ste vo veľmi kritickej situácii a zdá sa vám, že strácate pevnú pôdu po nohami. Takýto sen má čiastočne i pozitívny význam, pretože podľa knihy snov sa nájde niekto, kto vám pomôže. 

Sen o nevyliečiteľnej chorobe

Takýto sen mávajú zväčša ľudia, ktorí stratili vieru v seba samých a svoje silné stránky. Sen o tom, že ste ochoreli vo sne na nevyliečiteľnú chorobu je nepríjemnou predzvesťou toho, že, budete škaredo oklamaní niekým, komu bezhranične dôverujete, ba dokonca môžete prísť i prácu.

Sen o rakovinovom ochorení

Kniha snov o rakovine prezrádza, že takýto sen sa snaží snívateľovi naznačiť, že by si mal oddýchnuť a zbaviť sa negatívnej energie. Ide o pripomienku toho, že ľudské telo nie je stroj a človek nemôže donekonečna iba vstrebávať problémy a nedopriať si oddych. Takto chorý podľa knihy snov, ktorého v sne zasiahla rakovina, by sa mal zastaviť a dopriať si odpočinok.

Byť liečený v sne

Mali ste sny o liečbe? Snívalo sa vám o tom, že ste liečení a ošetruje vás lekár? Zotavovanie z choroby vo sne znamená, že vo svojom bdelom živote čelíte mnohým ťažkostiam, ale nestrácate nádej a snažíte sa ich vyriešiť. Lekár vo vašom sne predstavuje osobu, ktorá je ochotná vám pomôcť nájsť východisko z vašej zlej situácie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 21.08.23 23:04

karma
109.00

Nepamätám si, že by sa mi snívalo o chorobe, ale o konci sveta áno.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní