Jednoduchý a rýchly recept na Sladké jablkové mafiny

Sladké jablkové mafiny na papierových košíčkoch

Malé nadýchané koláčiky, ktoré dokážeme pripraviť na stovky rôznych spôsobov. Aj tak by sa dali jednou vetou opísať obľúbené mafiny. Základom je nadýchané cesto a papierové košíčky, bez ktorých by tento obľúbený dezert stratil svoj šmrnc.

 

Keďže prichádza sezóna jabĺk, toto šťavnaté jesenné ovocie je ideálnou surovinou do Jablkových mafín z kuchárskej knihy Cupcaky a koláčiky

 

 Suroviny (12 mafinov):

 

  • 1 olúpané a ostrúhané jablko
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 115 g jemného trstinového cukru + trochu na posypanie
  • 200 g hladkej múky
  • 85 g hrubej múky
  • 4 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica mletého korenia do múčnikov
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 60 g nasekaných pekanových orechov
  • 250 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 vajce

 

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Cupcaky a koláčiky (recenzia)

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Rúru predhrejte na 200 °C. Do formy na 12 mafinov vložte košíčky. Do misy vložte postrúhané jablko, prilejte citrónovú šťavu a premiešajte. Pridajte 4 lyžice cukru a na 5 minút odložte.

 

Medzitým do veľkej misy preosejte hladkú a hrubú múku, pridajte prášok do pečiva, korenie a soľ. Vmiešajte zvyšný cukor a orechy a v strede urobte jamku. Vyšľahajte spolu mlieko, olej, vajce a pridajte jablko. Zmes vlejte do jamky a zľahka zmiešajte, aby vzniklo hrudkovité cesto.

 

Cesto naložte do košíčkov asi do 3/4. Pečte približne 20 – 25 minút, kým vrch nebude vyklenutý a hnedý. Preložte mafiny na kovovú mriežku a posypte cukrom. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

12 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:01

Niečo pre mňa :)

Vaše meno:

Ivana Čekanová

Ivana Čekanová

11.12.2016 21:36

vyzerajú chutne :)

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

09.12.2016 09:32

aj ja pekavam jablkové mafíny

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

20.10.2016 09:38

vyzerajú veľmi dobre

Vaše meno:

Stanislav V.

Stanislav V.

10.10.2016 19:48

Mňam :)

Vaše meno:

Jana

Jana

08.10.2016 20:15

vyzerajú úžasne, len sa do nich zahryznúť:)

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

04.10.2016 08:17

vyzerajú byť úžasné :-) určite vyskúšam z domácich jablk

Vaše meno:

Miroslav Hajzuš

Miroslav Hajzuš

03.10.2016 12:50

vyzerajú chutne

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

01.10.2016 14:46

určitě budou výborné, také je vyzkouším

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

01.10.2016 06:50

robievam veľmi podobné a sú super

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

30.09.2016 19:37

mafinky z jabĺk som veru ešte nerobila

Vaše meno:

Lenka Lapuniková

Lenka Lapuniková

30.09.2016 08:00

Cez víkend ich vyskúšam.

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.