Káva s mliečnymi alternatívami: Cappuccino, caffé latte či macchiato?

Káva s mliečnymi alternatívami: Cappuccino, caffé latte či macchiato?

Mliečne alternatívy majú svojich fanúšikov nielen medzi tými, ktorí majú zo zdravotných dôvodov špecifické požiadavky, ale potešia tiež tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu svojich obľúbených nápojov. V Starbucks si môžete svoju obľúbenú kávu vychutnať nielen s klasickým, či bezlaktózovým mliekom, ale tiež so širokou ponukou vegánskych mliečnych alternatív, medzi ktoré teraz pribúda aj obľúbený ovsený nápoj.

Cappuccino, caffé latte či macchiato

Medzi kávičkármi sa nájde množstvo tých, ktorí na svoju kávu s mliekom nedajú dopustiť. Trendom je nahrádzanie klasického mlieka, ktoré môže spôsobovať tráviace ťažkosti, mliečnymi alternatívami na rastlinnej báze. Tie sú nielen ľahšie stráviteľné, ale svojou špecifickou chuťou dokážu dotvoriť jedinečný zážitok z kávového nápoja. V Starbucks si môžete svoju obľúbenú kávu vychutnať hneď s niektorou zo štyroch mliečnych alternatív – sójovým, mandľovým, kokosovým či ovseným nápojom.

Pozri aj: Caffé Latte v horúcej alebo ľadovej verzii: To najlepšie zo Starbucks

alternatívy mlieka do kávy

Zdroj: Starbucks

Sójový nápoj má viac bielkovín ako kravské mlieko a menej tuku a kalórií. Sója je obľúbenou alternatívou živočíšnych produktov v rôznych formách a sójový nápoj je preto obľúbenou mliečnou alternatívou aj vďaka svojej ľahkej sladkej chuti. Kvôli svojej špecifickej chuti sú veľmi obľúbené práve kokosové a mandľové nápoje. Kokosový nápoj je veľmi jemný práve vďaka vysokému obsahu vody a nemusíte sa báť, že by vaša obľúbená káva dostala exotickú kokosovú dochuť. Mandľový nápoj sa pýši nízkou kalorickou hodnotou a tiež nízkym obsahom tukov a cukrov. Vďaka svojej jemnej orieškovej chuti výborne podčiarkne chuť káv zo Strednej a Južnej Ameriky, ktoré sú špecifické čokoládovo-orieškovými tónmi, ako napríklad Starbucks Guatemala Antigua.

Novinkou v ponuke mliečnych alternatív v kaviarňach Starbucks je ovsený nápoj. Ten je obľúbený vďaka svojej konzistencii a chuti, ktorá sa z mliečnych alternatív najviac približuje klasickému kravskému mlieku. Je bohaté na vitamíny a minerály a má dokonca vyšší obsah vápnika ako klasické mlieko.

Všetky mliečne alternatívy neobsahujú lepok ani laktózu a nezaťažujú tak trávenie. Vyskúšajte svoj obľúbený nápoj v Starbucks s mliečnymi alternatívami, vyberte si tú svoju obľúbenú a objavte chute, ktoré obohatia váš kávový svet o jedinečné nové zážitky!

Odporúčame: Káva Guatelama Antigua: Priprav si k nej lahodné špeciality


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní