Bežeckú obuv Mizuno milujú profesionálni bežci i hollywoodske hviezdy

Bežeckú obuv Mizuno milujú profesionálni bežci i hollywoodske hviezdy

Viete, čo majú spoločné ultramaratónec Pavel Brýdl, tower runner Tomáš Čelko a známa herečka Margot Robbie? Všetci si obľúbili bežecké tenisky značky Mizuno. Naozaj sú také výnimočné?

Viac než 100 rokov s Mizuno

Bratia Kenjiro a Rihachi Mizuno sa ako nadšenci športového vybavenia rozhodli založiť vlastnú spoločnosť pod názvom Mizuno. Jej prvá prevádzka Mizuno Store vznikla už v roku 1906 v japonskej Osake. Na konci šesťdesiatych rokov expandovali do Spojených štátov, kde v roku 1980 začali predávať aj bežeckú obuv. O štyri roky neskôr získal Kenjiro Mizuno ocenenie od olympijského výboru.

Mizuno zbožňujú aj celebrity

Legendárny atlét Carl Lewis v roku 1987 podpísal sponzorský kontrakt s Mizuno. Nasledujúci rok spoločnosť získala štatút oficiálneho dodávateľa pre olympijské hry v Soule. Netrvalo dlho a Mizuno si obľúbili aj tenista Ivan Lendl, golfista Nick Faldo a ultramaratónec Pavel Brýdl. Mizuno tenisky si však našli cestu aj k rekreačnému športu. Pochvaľujú si ich známe herečky ako Margot Robbie, Natalie Portman či Nicole Richie.

Odporúčame: Video tréning na každý deň: Na brucho, ramená, zadok i stehná!

obuv vhodná na behanie

Zdroj: pixabay.com

Unikátne technológie pre maximálny komfort

Bežecké tenisky Mizuno sú známe dlhou životnosťou a funkčnosťou. Od roku 1985 je súčasťou všetkých topánok Mizuno technológia Mizuno Wave, ktorá v sebe spája odpruženie a stabilitu. Vývojári v spolupráci s odborníkmi ju neustále vylepšujú. Nezabúdajú pritom ani na ženské potreby. Dámske modely sú prispôsobené ženskému telu priamo na mieru.

Chystáte sa behať po ceste či v lese?

Každý model bežeckých topánok Mizuno je jedinečný. Pri výbere myslite najmä na typ povrchu, po ktorom zvyknete behať najčastejšie. V závislosti od neho máte na výber z bežeckých alebo trailových tenisiek. Okrem technológie Mizuno Wave máte na výber z rozličných typov podošiev, čo vám zaručí požadovanú trakciu. Oceníte to hlavne počas pretekov.

prečo začať behať

Zdroj: pixabay.com

Životné prostredie na prvom mieste

Bežecká obuv Mizuno je šetrná voči životnému prostrediu. Firma v rámci svojich aktivít s názvom CREW 21 pri výrobe bežeckých tenisiek využíva časti PET fliaš, čím efektívne recykluje použité materiály. Spoločnosť Mizuno je rovnako šetrná voči okoliu aj pri svojich ostatných produktoch. Vychádzkovú obuv vyrába z ojazdených pneumatík a golfové palice z použitej gumy.

Neprehliadni: Flow joga na doma: Dynamika a dýchanie je základ

Zdroj foto - úvodná: Bigstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní