Extra dlhé chrumkavé hranolky z teplovzdušnej fritézy – to musíš skúsiť!

Extra dlhé chrumkavé hranolky z teplovzdušnej fritézy – to musíš skúsiť!

Máte doma teplovzdušnú fritézu alebo uvažujete o tom, že si ju zaobstaráte? Je pravdou, že ide o vítaného pomocníka v kuchyni. Príprava jedla v teplovzdušnej fritéze prináša niekoľko výhod v porovnaní s tradičnými spôsobmi varenia. Veľkou výhodou je napríklad možnosť prípravy jedla s podstatne nižším obsahom tuku v porovnaní s klasickým smažením. 

V teplovzdušnej fritéze sa dá množstvo pokrmov pripraviť omnoho zdravším spôsobom. Výhodou tohto kuchynského pomocníka je tiež rýchlosť a efektivita. Teplovzdušné fritézy zvyčajne pripravujú jedlá rýchlejšie než tradičné rúry, vďaka efektívnemu cirkulovaniu horúceho vzduchu. 

A, samozrejme, výhodou teplovzdušnej fritézy je aj všestrannosť, čo sa využívania týka. Toto zariadenie je určené na fritovanie, pečenie, grilovanie, dokonca sa v ňom dá upiecť pečivo, chlieb či múčnik. A pripraviť si v ňom môžete aj tieto fantastické dlhé chrumkavé hranolky zo zemiakového cesta, ktoré lákajú na zahryznutie.

Ak máte pre hranolčeky slabosť, no chcete sa vyhnúť klasickým hranolkám smaženým vo veľkom množstve oleja, tento variant je dokonalou voľbou. Verte, že neoľutujete a bude ich pripravovať pravidelne!

@hungryhappens

Extra Long Crispy Fries (full recipe is on: HungryHappens.Net)

♬ original sound - Stella Drivas

Na chrumkavé hranolky z teplovzdušnej fritézy budeme potrebovať:

  • 3 veľké zemiaky
  • 1/2 šálky zemiakového škrobu (alebo kukuričného)
  • 1 ČL cibuľového prášku
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL sušeného chilli
  • soľ
  • 2 PL olivového oleja

Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na stredne veľké kocky a uvaríme domäkka (asi 15 – 20 minút). Zemiaky následne nastrúhame najemno alebo použijeme jemné pretláčadlo na zemiaky. K zemiakom v miske pridáme škrob a koreniny a vypracujeme jednotné hladké cesto. Podľa chuti osolíme. 

Cesto následne rozvaľkáme medzi dvomi plátmi papieru na pečenie. Nemusí byť rozvaľkané úplne natenko, ponecháme ho stredne hrubé (asi 1 až 1,5 cm). Ideálne je takto rozvaľkané cesto dať odpočívať do chladu, pokojne aj na 30 minút do mrazničky, bude sa s ním potom lepšie pracovať.

Potom rozvaľkané cesto narežeme na dlhé hranolky, ktoré opatrne prenesieme do fritézy. Košík fritézy sme si potreli olivovým olejom. Hranolky je ešte vhodné postriekať troškou oleja. V teplovzdušnej fritéze pri teplote 200 °C pečieme asi 10 minút. Môžeme podávať ako prílohu alebo s chutným domácim dipom. 

Zdroj úvodných www.tiktok.com/@hungryhappens


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Daniela Bieliková 23.03.24 08:11

DB
karma
117.00

Dobrý nápad, vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní