Kozmetické problémy - nasaďte tieto vitamíny!

Kozmetické problémy - nasaďte tieto vitamíny!
  • 01.07.2017
  • Monika Šomšáková

Je všeobecne známe, že vitamíny sú dobré na správne fungovanie organizmu. Mnoho z nás však netuší, že vitamíny a minerálne látky potrebujeme aj pri snahe zmierniť, či zbaviť sa kozmetických nedostatkov. 

Kozmetické problémy sú i vaším trápením? Odteraz na ne použite určené vitamíny! My vám povieme, aké vitamíny si máte vybrať na daný problém, ktorý vás trápi.

Krásne opálená pokožka

Určite poznáte betakarotén. Pokožka bude mať po opaľovaní krásny bronzový nádych, avšak čo je lepšie, opálenie vám vydrží oveľa dlhšie. Žiadne neprirodzené nástreky, samoopaľovacie prostriedky či soláriá. Betakarotén môžete získať pomocou tabletiek, ale nachádza sa tak isto aj v potravinách. Napríklad listová zelenina, mrkva, tekvica alebo melón ho obsahujú dostatok.

Bude vás zaujímať: Lunula na nechtoch vám prezradí fakty o zdraví. A čo je lunula?

opálená pokožka

Zdroj: Shutterstock®

Opuchnuté oči

Na tento problém vám pomôže draslík. Postará sa o správny metabolizmus buniek a udržuje potrebný pomer vody v organizme. Rovnako ho môžete prijať v podobe tabletiek alebo ho nájdete v morskej soli, v banánoch, v semienkach a orieškoch.

Bude vás zaujímať: Ako na to: Zlaté pravidlá pre správne česanie vlasov

opuchnuté oči

Zdroj: Shutterstock®

Popraskané pery a tvorba kútikov

Zakomponujte do vašej stravy vitamíny z radu B, ako sú B2 či B12. Obsahujú ich napríklad mlieko a mliečne výrobky, hydinové a rybie mäso a niektoré druhy obilnín. Popraskané pery poukazujú na nedostatok vitamínu C. Odporúča sa dodržiavať jeho denný príjem. Môže to byť vo forme citrusových plodov, jahôd, kivi, čiernych ríbezlí alebo čistého vitamínu C z lekárne.

Bude vás zaujímať: Našiel sa elixír večnej mladosti - je ním Ašwaganda!

popraskané pery

Zdroj: Shutterstock®

Šediny

Šediny skôr či neskôr potrápia každého z nás. V dnešnej dobe však šediny trápia už aj mladšie ročníky. Je to spôsobené každodenným stresom a neschopnosťou oddychovať. Zaraďte do svojho jedálnička veľa zeleniny a orechov, ktoré obsahujú vitamín B5. Škodlivých látok sa zbavíte antioxidantami, ktoré sa nachádzajú v semienkach a orechoch, zelenom čaji či paprike.

Bude vás zaujímať: Dlhý dovolenkový let - tipy ako vyzerať aj po ňom sviežo!

šediny

Zdroj: Shutterstock®

Vrásky

Objavujú sa vám vrásky? Je potrebné jesť veľa ovocia a zeleniny s obsahom vitamínu C. Dodáva pleti pružnosť a zdravý vzhľad. Pripojte k nemu vitamín E, ktorý spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív a nájdete ho napríklad v sóji, listovej zelenine a celozrnných výrobkoch. Skutočne využite silu vitamínov C, E a pripojte zdravú životosprávu a kvalitnú kozmetiku. Uvidíte tie výsledky.

Bude vás zaujímať: Olivový olej - efektívny pomocník pre suché vlasy?

vrásky

Zdroj: Shutterstock®

Suché vlasy

Veľmi dôležitý pre zdravé vlasy je zinok, ktorý nájdete v tekvicových semienkach, orechoch či sóji. Vitamíny z radu B ako B3 a B6, ktorých zdrojom je zelenina a mäso, ale aj orechy a sušené ovocie sú rovnako potrebnými prvkami pre zdravé vlasy. Pre pružné a zdravé vlasy používajte olivový olej do zeleninových šalátov. Pre rýchly rast vlasov doplňte kremík obsiahnutý v celozrnnom pečive, orechoch a rybách.

Bude vás zaujímať: Jete vegan a raw? Čo na to vaše kosti?

suché vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Lámavé nechty

Štiepenie a lámanie nechtov nie je nič príjemné. To vás však upozorňuje, že niečo nie je v poriadku, niečo telu chýba. Doplňte vašu stravu o vitamíny E a D vo forme vajec, rybieho mäsa, listovej zeleniny. Vaše nechty, ale aj vlasy sa zlepšia a budú oveľa zdravšie. 

Bude vás zaujímať: Voskovanie alebo depilačná pasta? Čo je lepšie?

lámavosť nechtov

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní