Ako si upraviť obočie v tomto roku? Pozor, vracia sa trend, na ktorý by sme radšej zabudli!

Ako si upraviť obočie v tomto roku? Pozor, vracia sa trend, na ktorý by sme radšej zabudli!

Stalo sa presne to, čoho sme sa obávali! Posledné desaťročie bolo trendy plné a husté obočie, ktoré sa považovalo za polárnu žiaru a bolo považované za najdokonalejšie a najprirodzenejšie obočie. Obočie inšpirované modelkou Carou Delevingne zaznamenalo obrovský boom a tak mnohé značky začali prichádzať s rôznymi voskami či mydlami, vďaka ktorým sme si podobné obočie mohli vykúzliť aj na sebe. Avšak posadnutosť deväťdesiatymi rokmi mnohých trendsetterov nepozná hraníc, a tak sa na beauty scénu opäť vracia presne ten typ obočia, o ktorom sme si hovorili, že už nikdy viac nemôže byť trendy. Áno dámy, tenké obočie je opäť v centre pozornosti!

Ak sa teda pýtate, aké sú aktuálne trendy a ako si správne upraviť obočie, tak stačí vziať do rúk pinzetu a začať vytrhávať. Zahoďte všetky vosky na fixáciu obočia a na jeho lamináciu. Pri tvorbe tenkého obočia ich potrebovať nebudete.

Pozri aj: TOP strihy vlasov pre rok 2022 – ktoré účesy budú tento rok v kurze?

Tenké obočie v súčasnosti

Trendy sú cyklické, ale ak by existoval jeden trend, pred ktorým by nás všetci varovali od prvého dňa, bolo by to tenké vytrhané obočie. Avšak, ani sme sa nenazdali a toto obočie je späť. Tenké obočie bolo hitom 90. rokov, kedy ho nosievali aj známe krásky, ako je Naomi Campbell, Kate Moss, Angelina Jolie, Gwen Stefani či Drew Barrymore.

Dnes tento trend na beauty scénu opäť privádza modelka Bella Hadid, ktorá ho ešte v minulom roku začala predvádzať na svojej sociálnej sieti. Doslova vyskočila z rozbehnutého vlaku hustého obočia a začala plávať proti prúdu. Mnohí vizážisti však začali hľadať príčinu takejto zmeny a mnohí si tenké obočie spájajú s pandemickou situáciou vo svete. Údajne sme už príliš dlho zatvorení doma a túžime po zmene nášho vzhľadu. Husté obočie sa nám spája práve s týmto obdobím, nakoľko boli zatvorené kozmetické salóny a my sme si obočie, takpovediac, pestovali. Pridáte sa aj vy k tejto kráske?

Odporúčame: Stoechiol – spoznaj novú revolučnú zložku v kozmetike proti vráskam!

Pozor, tenké obočie nie je pre každého!

Tenké obočie nemá žiadne pravidlá. Ak je vaše obočie prirodzene tenké, stačí ho len jemne dokresliť ceruzkou na obočie, aby vyzeralo hustejšie a zafixovať priesvitným gélom. Avšak, ak nemáte prirodzene tenké obočie, mali by ste sa pri experimentovaní trošku mierniť. Nie každému totižto tento tvar obočia sedí. Závisí veľa aj od typu vašej tváre a celkového výzoru. Tenké obočie vám môže ubrať na kráse a nemusí na vás pôsobiť prirodzene. Radšej sa poraďte s odborníčkou o vhodnosti tohto tvaru obočia pre vás. Aby ste neskôr neľutovali, že ste si obočie vytrhali. Totižto nerastie rýchlosťou blesku a jeho opätovné vypestovanie môže trvať pokojne aj niekoľko mesiacov.

Či už si teda ponecháte hrubé obočie alebo skúsite experimentovať s tenkým, pamätajte na to, že obočie je rámom tváre a malo by vyvážiť črty vašej tváre.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 29.01.22 18:25

karma
109.00

Všetko, čo je retro sa tušim vracia :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 14.02.22 06:37

JK
karma
100.00

Chodím ku kozmetické na farbenie a úpravu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní