10 000 krokov denne workout: Nemusíš nikam chodiť, len cvičiť doma!

10 000 krokov denne workout: Nemusíš nikam chodiť, len cvičiť doma!

Každý krok sa počíta, pretože každý krok znamená, že ste v daný deň spravili niečo pre svoje telo. Základom pevného zdravia je pohyb, obzvlášť v dnešnej dobe, kedy mnohí z nás pracujú z domu, majú tzv. home office. Nemusíme sa nikam presúvať, stačí len ráno vstať, zapnúť počítač a vrhnúť sa na dennú prácu. Síce tento životný štýl nevyhovuje úplne každému, našli sa aj takí, ktorí by už rozhodne nemenili. Nemusíte totižto tráviť každé ráno v zápche, nemusíte sa ponáhľať do práce a navyše, nemusíte sa ani len obliekať – pokojne môžete pracovať v pyžame. Má to svoje výhody.

Ale ako je jasné, nevýhodou je nedostatok pohybu. Už dlhšie sa pritom hovorí, že denne by sme mali spraviť 10 000 krokov, aby sme podporili naše zdravie a udržali sa v kondícii. Predstava je to pekná, ale realita už trochu iná. Pretože v prepočte 10 000 krokov predstavuje vzdialenosť 7,5 km. Takže, ak by ste chceli spraviť daný počet krokov za jeden deň, museli by ste si na každý deň v týždni naplánovať poriadne dlhú prechádzku alebo lepšie túru, aby ste cieľ dosiahli. Avšak, všetko, čo sa môže zdať úplne nereálne, v skutočnosti byť reálne môže. Mnohí šikovní fitness tréneri a trénerky prišli s cvičením, ktoré vám tento cieľ pomôžu splniť a vôbec ani nikam nemusíte chodiť.

Odporúčame: Beh v zime – áno alebo nie? Ako sa správne obliecť a na čo nezabúdať?

cvičenie na doma

Zdroj: Shutterstock®

Odkiaľ pochádza koncept 10 000 krokov?

Ak by sme hľadali toho, kto s touto „teóriou“ prišiel, tak zakotviť by sme mohli v Japonsku. Koncept 10 000 krokov denne vznikol ako výsledok marketingovej kampane z roku 1964, kedy japonská spoločnosť prišla na trh so zariadením na podporu zdravia. Toto zariadenie malo pomôcť lenivým Japoncom zlepšiť svoj životný štýl a stať sa aktívnejšími. Vďaka prístroju mali zvýšiť svoje denné kroky na 10 000 a tým spáliť viac kalórií za deň, čím by zostali štíhli a zdraví.

Dnes sa v súvislosti s pohybom uvádza, že sa tak chránime pred vznikom kardiovaskulárnych ochorení, zlepšujeme si kondíciu a že pohyb nám pomáha znižovať krvný tlak. Výskumom tiež bolo preukázané, že pravidelná chôdza pomáha znížiť nebezpečenstvo vzniku cukrovky.

Pozri aj: Prečo je dobré meditovať? Zisti, ako na to v pohodlí domova!

Je 10 000 krokov denne realita?

Mnohí si nevieme predstaviť nachodiť 7,5 km. Zaberie to totižto veľa času, ktorého nemáme na rozdávanie. Avšak, ak chcete niečo pre svoje zdravie spraviť, tak sa začnite hýbať. Pridajte sa k nám v tejto výzve a pustite sa do cvičenia. Našli sme pre vás videá zamerané na kroky, vďaka ktorým dosiahnete stanovený limit. Okrem toho sú tieto cvičenia zamerané aj na pálenie kalórií, a teda aj chudnutie. Idete do toho?

- 10 000 krokov denne - cvičenie
1 z 2

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Marta Bujdošová 01.02.22 11:05

MB
karma
98.00

No 10000 krokov nie je malo. Stane sa, ze su dni, ked ich nemam. A to behavam a vencim jazvecika.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 05.02.22 10:34

DB
karma
117.00

Tieto cvičenia sa mi páčia, dajú sa robiť doma, skvelý tip

  • 0
Odpovedať

Lucia Straková 21.04.22 15:51

LS
karma
-1.00

tiež sa snažím o 10 000 krokov denne a okrem toho 3 x do týždňa bicykel alebo kolobežka

  • 0
Odpovedať

Sandra Kozumplikova 25.04.22 09:40

SK
karma
-1.00

moja kamoška jazdí na kolobežke už rok a má parádnu postavu, tak som si pred mesiacom kúpila tiež na cyklospecialitách a začínam makať...snáď budú do leta výsledky :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní