Najčastejšie ženské problémy v zime: Odborníci radia, ako na ne!

Najčastejšie ženské problémy v zime: Odborníci radia, ako na ne!

Zima si vyberá svoju daň a podpisuje sa aj na ženskej kráse. Aj keď každú z nás trápi v daný moment niečo iné, existujú všeobecne známe ženské problémy, ktoré sa prejavujú najmä v chladnom a sychravom počasí. Prečítajte si, o ktoré ide a zistite, ako sa s nimi vysporiadať podľa dermatológov a rôznych iných odborníkov.

Neposlušné vlasy

Jedným z najčastejších problémov krásy, na ktoré sa ženy v zime sťažujú, sú neposlušné vlasy. Je to normálne. V tomto období ich schovávame pod pletené čapice a častejšie si ich aj češeme po tom, čo dáme pokrývku hlavy dole. Všetky tieto faktory prispievajú k tomu, že sa vlasy navzájom pôsobením negatívnych iónov odpudzujú a elektrizujú.

Riešenie odborníka: Riešením problému neustále elektrizujúcich vlasov je používanie vhodnej vlasovej kozmetiky. V zime teda používajte šampón na suché vlasy so šetrnejším zložením a nikdy nezabúdajte na kondicionér, ktorý vlasy skrotí.

Odporúčame: VIDEO: Zimná večerná rutina v starostlivosti o pleť

ako na suché lakte

Zdroj: Shutterstock®

Suchá pokožka

Poznáte to. Suchá pokožka, ktorá svrbí, je podráždená a červená a na niektorých miestach dokonca tvrdne. Aj pokožka, ktorej chýba hydratácia je v zime veľmi častým problémom u žien. Najčastejšie sa sťažujeme na extrémne červenanie líc a nosa, tvrdé predlaktia, vysušené ruky či praskajúce chodidlá.

Riešenie odborníka: Nuž, odpoveď je v tomto prípade naozaj jasná – v zime musíte pokožku jednoducho extrémne hydratovať a musíte ju hydratovať naozaj pravidelne. Na praskajúcu a tvrdnúcu pokožku zvoľte hydratačný prípravok s obsahom ceramidov alebo si kúpte hydratačnú textilnú masku určenú na ruky či nohy. Na začervenané miesta na pokožke použite teplý obklad, vďaka ktorému sa cievy stiahnu rýchlejšie.

Olupujúca sa pokožka

Azda najhoršie štádium prichádza vtedy, keď sa pokožka začne olupovať. Vznikajú tak veľmi neestetické šupiny, ktoré svrbia a navodzujú nepríjemný pocit. Šupinatá pokožka však nie je neriešiteľný problém.

Riešenie odborníka: Pri olupujúcej sa pokožke zvoľte veľmi jemný a šetrný píling, ktorý odstráni odumreté bunky. Zároveň z pleťovej starostlivosti a zo starostlivosti o pokožku vyraďte produkty s obsahom alkoholu, parfumácie a esenciálnych olejov. Na šúpajúcu sa pokožku začnite používať šetrnú kozmetiku a silný hydratačný krém.

ako na popraskané pery

Zdroj: Shutterstock®

Popraskané pery

Na perách máme tú najjemnejšiu pokožku, ktorá je extrémne náchylná na poškodenie. Popraskané pery sú teda v zimných podmienkach veľmi bežné, dá sa im však pomerne jednoducho predísť. Pamätajte, že perám, ktoré praskajú, chýba najmä výživa a hydratácia. 

Riešenie odborníka: Bez kvalitného a ochranného balzamu na pery ani na krok! Zvoľte ten s obsahom lanolínu alebo klasickú a univerzálnu vazelínu, ktorú využijete napríklad aj na praskajúcu pokožku. Výhodou je, ak použijete balzam s SPF a nebudete si oblizovať pery.

Pozri aj: TOP recepty na domáce šampóny na vlasy: Na tie z obchodu zabudneš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 03.02.21 06:21

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Natália Šugrová 03.02.21 07:40

karma
-1.00

Veru, bez pravidelného pílingu by som cez zimu nevydržala :)

  • 0
Odpovedať

Mária Slováková 03.02.21 10:35

MS
karma
118.00

S väčšinou vyššie spomenutých problémov som sa stretla aj ja. Rady ako ich prekonať sú skvelé.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 03.02.21 16:23

MM
karma
100.00

túto zimu trpíme všetci, sme doma zavretí a suchý vzduch škodí aj pleti, aj telu

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 04.02.21 17:48

SK
karma
113.00

Super rady, ja mávam v zime na rukách extra vysušenú pokožku a ešte teraz pri tých dezinfekciách, dvakrát toľko.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 07.02.21 22:15

JK
karma
100.00

Super rady

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní