Beauty poradňa GERnétic: Ako si udržať správne pH pokožky?

Beauty poradňa GERnétic: Ako si udržať správne pH pokožky?

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

V rôznych časopisoch sa často spomína dôležitosť správneho pH pokožky. Ako môžem toto pH sama ovplyvniť a udržať? Jana K. 

Na povrchu pokožky na celom tele sa nachádza tenký film, ktorý označujeme ako hydrolipidový film. Skladá sa z odlupujúcich sa buniek rohovej vrstvy a sekrétov mazových a potných žliaz. Táto zmes sa rozprestiera na povrchu kože a chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi a nadmerným únikom vody. Kyslosť kožného filmu sa pohybuje medzi 4,5 až 5,5, je teda mierne kyslé. To zabraňuje množeniu patogénnych mikroorganizmov.

Prirodzená kyslosť kožného filmu je, žiaľ, často narušovaná používaním umývacích prostriedkov a ďalších chemikálií (bežné mydlá, šampóny, saponáty, rôzne čistiace prípravky…), s ktorými prichádzame do styku. Aj veľmi časté umývanie obyčajnou vodou alebo potenie, napríklad pri športe, pH kože narúša. Dochádza k nadmernému odmasťovaniu pokožky. Umožňuje to množenie nepriaznivých baktérií a vedie k poškodeniu pokožky, vzniku rôznych ekzémov, erytémov, nepríjemnému pocitu svrbenia a šúpaniu. K obnoveniu prirodzeného kožného filmu dochádza samovoľne v priebehu 5-6 hodín. Oveľa dlhšie to trvá u malých detí alebo starších ľudí. Počas tejto doby môže byť pokožka narušená rôznymi baktériami. Preto je dôležité kožný film čo najrýchlejšie obnoviť pomocou prípravkov, ktoré sú na to určené.

Zaujme ťa: Beauty poradňa GERnétic: Prípravky pre dennú a nočnú starostlivosť

Lait Corps Douceur, Huile De Beauté

Zdroj: Shutterstock®

GERnétic starostlivosť o pleť

Správne pH pokožky celého tela môžeme udržiavať systematickou a pravidelnou starostlivosťou. Odporúčam používať šetrné prípravky, ktoré podporia dobrú hydratáciu, doplnia do kože lipidovú zložku, posilnia kožnú bariéru. Po kúpeli či sprchovaní je potrebné telo ošetriť telovým mliekom alebo krémom. Príjemný zážitok nám v tomto prípade prinesie produkt Lait Corps Douceur. Jemná emulzia s intenzívnym hydratačným a zvláčňujúcim účinkom a jemnou vôňou sa rýchlo vstrebáva, zanecháva zamatovú pokožku. Na veľmi suchú kožu je vhodný aj regeneračný olej Huile De Beauté.

GERnétic starostlivosť o pleť

Zdroj: Shutterstock®

Pri starostlivosti o pokožku tváre je dôležitý výber čistiacich prípravkov. Vyberáme produkty bez alkoholových prímesí, aby pokožku príliš neodmastili. Čistiace mlieko Glyco je jemná emulzia, ktorá rozpúšťa líčidlá aj make-up, navyše prináša pleti aj dôležitú výživnú zložku na zachovanie hebkosti. Tonikum Fibro dočistí pleť od nečistôt, rozpustných vo vode. Obidva prípravky prinášajú pokožke príjemnú vláčnosť, energiu a nenarúšajú pH. Nočný regeneračný krém Synchro regeneruje počas noci kožné bunky a rýchlo vyrovnáva kožný film k normálu. Vďaka ušľachtilým olejom doplní lipidovú zložku, včelí vosk má antibakteriálny charakter, preto zabraňuje množeniu nepriaznivých baktérií. Počas dňa je nutné pleť chrániť pred vysušením výberom z kvalitných denných krémov – Tropo Plus, Base de Jour Marine, Ger Oxy … Tieto prípravky bezo zvyšku ochránia pokožku pred vonkajším prostredím, vysušením a podráždením.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní