Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pokožku v zime

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pokožku v zime

Odpovedá Alena Kimlová

z Kozmetického štúdia GERnétic 

www.StudioGernetic.cz

 

Mám suchú a citlivú pokožku a zimné obdobie je pre mňa veľmi náročné. Pokožka je často začervenaná, občas páli, objavujú sa rôzne lišaje. Ako sa mám o pleť starať?

Starostlivosť o citlivú pokožku počas zimných mesiacov je náročnejšia, lebo pleť reaguje na normálne bežné podnety rýchlejšie a intenzívnejšie. Je veľmi zraniteľná nielen vonkajšími vplyvmi, ale aj stresom a nesprávnou životosprávou. 

Zaujme ťa: Beauty poradňa GERnétic: Peeling pokožky - je naozaj neškodný?

Symbiose krém

Zdroj: Shutterstock®

Starostlivosť o hyperaktívnu pokožku

Základom kvalitnej starostlivosti o hyperaktívnu pokožku je zabezpečenie dostatočnej hydratácie a zvýšenie odolnosti pleti. Správnou hydratáciou môžeme zabezpečiť dvomi spôsobmi. Dobrým pitným režimom, lebo hlavnou zásobárňou vody pre pokožku je stredná vrstva kože, odkiaľ sa voda presúva k povrchu. Druhým spôsobom je výber zodpovedajúceho denného krému. Ten by mal byť vo Vašom prípade polomastného až mastného charakteru. Tenký mastný film, ktorý sa po nanesení na povrchu pokožky vytvorí, vytvorí ľahkú bariéru a zabráni predčasnému odparovaniu vody. Odporúčam používať krém Symbiose, ktorého polomastná štruktúra veľmi dobre ochráni pred rýchlou stratou hydratácie. Aktívne zložky krému navyše posilňujú kožnú bariéru, bunkovú súdržnosť, kompenzujú nedostatok lipidovej zložky, ktorá je pre vyvážené funkcie kože veľmi dôležitá.

Synchro a Vasco od GERnétic

Zdroj: Shutterstock®

Regenerácia pokožky vďaka krémom

Odolnosť pokožky je možné postupne zvyšovať optimálnou výživou pleti. Večer používajte kvalitný výživný krém. Starostlivosť o náročnú pokožku spĺňa prípravok Synchro. Regeneračná zložka udržiava pokožku v dobrej forme, dopĺňa potrebné vitamíny, minerály, aminokyseliny, stopové prvky a celkovo upokojuje pleť. V prípade silne podráždenej pleti naneste večer tenkú vrstvu tohto krému a nechajte 15-20 minút vstrebávať do pleti. Zvyšky opatrne odsajte do kozmetického obrúsku. Príjemná úľava a upokojenie sa prejaví takmer okamžite. Krém Synchro odporúčam kombinovať ešte s krémom Vasco. Ide o ľahký krém s okamžitou vstrebateľnosťou, ktorý vyvažuje mikrocirkuláciu pokožky, spevňuje jemné kapiláry, okysličuje a zvyšuje obranyschopnosť.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Liftingové prípravky

pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

Nezabúdajte na pleťové masky!

K optimálnej hydratácii pokožky prispeje aj pravidelné používanie hydratačnej masky. Vyskúšajte špeciálnu masku Hydra Ger. Využíva najmodernejšie poznatky v oblasti kozmetológie a spĺňa všetky požiadavky na vynikajúcu hydratáciu a upokojenie pleti.

Počas zimy sa snažte vyhýbať pobytu v prekúrených alebo zafajčených miestnostiach, obmedzte prudké prechody zo zimy do tepla a naopak. Pozor na alkohol, veľké množstvo kávy a príliš tučné jedlá. Počas spoločenskej sezóny sa používa väčšie množstvo make-upu a ďalších líčidiel. Nezabudnite pokožku vždy dokonale odlíčiť a následne ošetriť. Ak bude Vaša starostlivosť o pokožku naozaj pravidelná, nemali by sa problémy vyskytovať príliš často.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 06.11.17 07:59

MM
karma
100.00

citlivá pokožka - môj problém, najmä v zime

  • 0
Odpovedať

Ludmila Baďurová 14.11.17 14:38

LB
karma
-1.00

Poradna GERnétic: Citlivá pokožka vytváří velmi málo tuku, má tenkou rohovou vrstvu a jen nepatrné množství ochranných pigmentů. Právě v zimních měsících trpí citlivá pleť nedostatečnou hydratací. Proto je potřeba ji správně chránit a pečovat o ni.

S kosmetiky GERnétic doporučuji tyto přípravky:

Synchro-regenerační noční krém

Do domácí péče je vhodný jako první regenerační krém k vyvážení funkcí kůže, doplnění všech základních výživných látek především do epidermis. Doplnění výživných látek zpomaluje odvyživování buněk ve svrchní vrstvě kůže, pokožka si déle zachovává svěží vzhled, jemné vrásky se postupně vyhladí.

Symbiose-v zimních měsících jako noční krém

Krém polomastné konzistence s regeneračním a ochranným účinkem, plný vitamínů spojuje účinnou ochranu a vyváženou výživu. Vysoce komfortní složení obohacené o důležité vitamíny, aminokyseliny a stopové prvky obnovuje kolagenová a elastinová vlákna, která zajišťují pevnost a pružnost pleti. Extrakty z Měsíčku lékařského a řasy Chlorella pleť zvláční, zjemní a podpoří její zdravý a přirozený půvab.

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 06.11.17 19:25

JU
karma
103.00

o pokožku sa treba starať vždy a v zime obzvlášť kedy ju treba dobre hydratovať

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.12.17 21:38

SK
karma
114.00

s citlivou pokožkou je to najnáročnejšie, máločo jej vyhovuje

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní