Spoznajte triky ako na krásne a mlado vyzerajúce ruky aj vo vyššom veku!

Spoznajte triky ako na krásne a mlado vyzerajúce ruky aj vo vyššom veku!
  • 08.10.2023
  • Kristína Vait

Neviete, ako sa starať o suché ruky? Máte pocit, že vaše ruky príliš staro? Starostlivosť o ruky a nechty je v posledných rokoch na vzostupe. Ale stále je medzi nami kopa takých, ktorá na to naozaj nemá čas a popri povinnostiach svoje ruky chtiac alebo nechtiac zanedbávame. 

Odborníci tvrdia, že vek ženy sa dá najlepšie odhadnúť vďaka pokožke na dekolte a podľa rúk. To sú dve veci, ktoré sa nedajú úplne vyhladiť. Takže ak náhodou aj ty patríš k tým, ktoré na svoje ruky nemajú čas, nastal ten správny okamih zaradiť do svojich povinností aj rituály pre krásne ruky. 

Odporúčame: Odhaľte tajomstvo: Ako sa definitívne zbaviť jaziev po akné

Starostlivosť o vaše ruky by ste mali zintenzívniť s pribúdajúcim vekom

Kládli ste niekedy otázku, ako a prečo vlastne ruky starnú? Odpoveď je v podstate jednoduchá. Tak, ako ostatné časti tela, aj ruky starnú a preto potrebujú extra starostlivosť. Urýchlenie starnutie rúk, či vznik stareckých škvŕn je zase spôsobený nadmerným pobytom na slnku alebo návštevami solárií.

Nie každému starnú ruky rovnako. Ale naše ruky sú v podstate neustále vystavované rôznym vplyvom a pokiaľ sa o nich nestaráte vôbec, tak to na nich skôr či neskôr bude viditeľné. 

Starostlivosť o ruky a mydlá

Pokiaľ máte pocit, že sú vaše rujy neprimerane suché alebo vyzerajú staro na váš vek, je dobré sa zamerať na mydlo, ktorým si ruky umývate. Korona v nás zanechala silný pocit si ruky umývať tisíc krát za deň a aj nadmerným umývaním rúk, máme pokožku na rukách vysušenú a je potrebné jej venovať pozornosť.

Ak máte citlivú pokožku, určite voľte hydratačné mydlo na citlivú pokožku a po umývaní, si ruky nakrémujte. ak vám zostal zvyk na ruky nanášať dezinfekčné prípravky, skúste si vybrať aspoň taký, kde nebude až taký vysoký obsah alkoholu, ktorý pokožku extrémne vysušuje.

Rituály pre krásne ruky musíte zahrnúť do svojho nabitého programu

Rozumieme tomu, že máte toho veľa. To má v dnešnej dobe každý. Ale ruky máte len jedny a ak sa o nich nezačnete aspoň trochu starať, naozaj vám zostarnú veľmi rýchlo. Popraskaná pokožka a popraskané ruky, tiež nie sú nič príjemné. Výživa pokožky rúk je presne taká dôležitá ako vaša pleť.

Ošetrenie pokožky rúk nenechávajte iba na svoje manikárky. Minimálne pravidelná hydratácia pokožky rúk je určite povinná. Ale pekne po poriadku. Tipy pre krásne ruky určite začnite praktizovať a už po pár týždňoch, možno dokonca dňoch, uvidíte rozdiel.

Bude vás zaujímať: Rozšírené žilky: Už si skúsila všetko? Daj šancu domácim receptom!

Základné tipy pre krásne ruky:

1. Hydratácia pokožky rúk

Už sme ju niekoľko krát spomínali. Hydratačné krémy vhodné na ruky budú vašim kamarátom číslo 1., ale nezabúdajte aj na hydratáciu zvnútra a to formou pravidelného pitného režimu

2. Ochrana rúk a nechtov

Či už pracujete v záhradke, umývate kúpeľňu alebo len tak upratujete, dbajte na ochranu a použite rukavice. Rukavice pri umývaní riadu dnes používa málokto, ale mali by ste s tým začať.

3. Peeling rúk

Tak ako používate peeling na tvár aj vaše ruky sa potrebujú zbaviť odumretej kože. Peelingový krém na ruky je skvelou voľbou.

4. Používanie opaľovacích krémov s vysokým SPF.

Často sa stáva, že si natrieme celé telo a tvár, ale na ruky zabudneme. Ak chcete byť na slnku, natierajte aj ruky.

5. Zdravá a vyvážená strava

Či už sú to vaše vlasy, nechty, pokožka alebo ruky, výživa ide zvnútra. Snažte sa preto jesť aj zdravé veci, aby ste starnutiu pokožky zabránili. A to nielen na rukách.

Kožička okolo nechtov nie je na ohrýzanie

Možno vám to príde smiešne, ale chcete mať krásne nechty a okolie, musíte s týmto zlozvykom prestať. Robíte tým svojím rukám veľmi zle. Kúpte si namiesto toho antistresovú loptičku.

Pokožka na rukách tiež trpí vráskami

Pokiaľ sa vám pomaly, ale isto začínajú na rukách vytvárať jemné vrásky, zainvestujte a kúpte si krém na ruky s kyselinou hyalurónovou. 

Starostlivosť o suché ruky

Určite si dajte záležať na spomínanom výbere mydla a ak je to možné, vyhnite sa mydlám dezinfekčným. Po každom umytí rúk, aplikujte hydratačný krém na ruky. Keď ste náchylný na suché ruky, tak ich krémujte kľudne aj viackrát denne. Krémovanie je ochrana pred vysúšaním.

Pravidelné zábaly na ruky alebo domáci kúpeľ, vám dokážu tiež zabezpečiť oveľa lepšiu hydratáciu. Ruky si môžete rozmaznávať i počas noci. Vyskúšajte napríklad parafínový zábal. Aspoň z času na čas.

Vypuklé žily na rukách nemusia súvisieť iba s vekom

Väčšinou s vekom a namáhaním pokožky sa stávajú žily na vašich rukách stále vypuklejšie. Je však možné, že to máte geneticky dané a žily máte jednoducho odjakživa viditeľnejšie, ako ostatní. Ak vám to veľmi prekáža, môžete ich prekryť vode - odolným make - upom. Začnite určite s retinolovým krémom. Ten by vám mal pomôcť.

Starostlivosť o ruky v zime

Starostlivosť o ruky v zime alebo v sychravom počasí alebo pokiaľ sú ruky vystavované náhlym zmenám teplôt, by mala byť o to väčšia. Môžete vyskúšať napríklad bylinkový kúpeľ pre ruky. Keď sa chcete starať o suché ruky, musíte to robiť celoročne. Avšak v zime si dávajte extra pozor. 

Vysušovanie rúk a poškodená pokožka sú dosť bolestivé záležitosti. Bylinkový kúpeľ bude pre vaše ruky aj telo veľmi upokojujúci. Dajte levanduľu alebo iné bylinky do hlbšej misky s horúcou vodou. Po miernom ochladnutí a vylúhovaní byliniek, ponorte ruky a nechajte ich tam aspoň 5 až 7 minút v kúpeli odpočívať.

Masáž rúk

Pokiaľ navštevujete pravidelne manikérku, tak máte o masáž postarané. Je to samozrejme extra starostlivosť, na ktorú naozaj ľudia nemajú čas. Avšak je to veľmi príjemné a relaxačné. Masáž rúk vám môže dať aj manžel alebo sa môžete o ňu pokúsiť sami. Správna technika je určite dostupná na internete formou videí.

Starostlivosť o nechty

Ruky sú jedna z prvých vecí, čo si na vás ľudia všimnú. Preto okrem toho že vaša vysušená pokožka na rukách udrie do očí ako prvá, špinavé alebo dolámané nechty, tiež nie sú dobrou vizitkou. Nemusíte mať nalakované nechty podľa najnovšej módy, ale upravené, čisté ruky, budia hneď iný dojem.

Používanie krému na nechty nie je úplne bežnou vecou, ale ak máte problém s popraskanými nechtami, ktoré sa často lámu a sú slabé, určte ho vyskúšajte.

Hydratácia rúk krémom, plus výber vhodného mydla vám určite vylieči vaše vysušené ruky. Ak zabrzdíte vysušovaniu rúk, starnutie pokožky na rukách sa spomalí. Dbajte aj na pitný režim a vitamíny. Krémujte a rozmaznávajte svoje ruky ako často to pôjde. A chráňte si ich. Oni si to zaslúžia.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní