Znovuplniteľné parfémy – ekologický trend aj odľahčenie peňaženky v jednom

Znovuplniteľné parfémy – ekologický trend aj odľahčenie peňaženky v jednom

Keďže si čoraz viac uvedomujeme vplyv, ktorý máme na životné prostredie, naša snaha o udržateľnosť v každom aspekte života je čoraz silnejšia. Viac svoju pozornosť upriamujeme na ekológiu a snažíme sa siahať po produktoch a výrobkoch, ktoré sa dajú používať opakovane. Samozrejme, prihliadame aj na výrobu samotných produktov, čo je nesmierne dôležité – najmä čo sa týka materiálov i samotného výrobného procesu.

Bežné hygienické tampóny či vložky sme vymenili za menštruačné kalíšky. Vatové odličovacie tampóny zase za látkové, ktoré stačí len vyprať a dajú sa používať znovu a znovu. Aj takéto malé zmeny môžu pomôcť minimalizovať náš každodenný odpad. Ale čo také parfémy? Nie je škoda, že flakóny vyhadzujeme do koša hneď, ako našu obľúbenú vôňu minieme?

Môžeme si ich vystaviť na poličku na ozdobu, no povedzme si, je to zbytočný zberač prachu. Namiesto toho výrobcovia prišli s novinkou, akou sú znovuplniteľné parfémy. Takže namiesto toho, aby ste si stále kupovali dookola svoj obľúbený parfum, môžete si flakón ponechať a siahnuť len po náplni, vďaka čomu môžete ušetriť.

Pozri aj: Domáci prírodný botox: Vyrob si ho sama iba z troch prísad!

Znovuplniteľné parfémy – čo to je?!

Je to presne to, čo samotné pomenovanie sľubuje. Namiesto toho, aby ste prázdne flakóny vyhadzovali a kupovali nové, môžete si ich jednoducho naplniť. Okrem toho, že tak eliminujete zbytočnú výrobu nových flakónov, prispejete aj k zníženiu množstva odpadu. Nehovoriac o tom, že ušetríte nejaké tie drobné.

Vôbec za tým nemusíte hľadať žiadne komplikácie. Stačí si zadovážiť náplne do parfémov a flakón opäť naplniť svojou obľúbenou vôňou, na ktorú už roky nedáte dopustiť. Plniace fľaštičky sú dostupné od rôznych značiek. Napríklad Prada Paradoxe je kvetinovo-ambrovou vôňou, ktorá sa ukrýva v plniteľnom flakóne šetriacom životné prostredie. Páni zase môžu siahnuť po DIOR Sauvage plniteľnej toaletnej vode, ktorá patrí do rodiny aromatických vôní.

Neprehliadni: Hnedá vs čierna maskara: Ktorá je pre teba tá pravá?

Výhody znovuplniteľných parfémov

Vedeli ste, že Chanel No.5 je stále najlepším a najpredávanejším parfémom na svete, a to aj napriek tomu, že na trhu nájdeme množstvo parfumov, ktoré patria do rôznych kategórií vôní a majú rôznu kompozíciu, čo sa zložiek týka? Je to už viac ako 100 rokov, čo tento parfum kraľuje vo svete vôní.

Možno ho vlastníte aj vy a možno máte na každý deň či pre každé ročné obdobie iný parfum, ktorý dokáže opantať vaše zmysly. Ak je to tak, tak ste sa už možno zamýšľali, prečo začať používať znovuplniteľné parfumy namiesto jednorazových. My poznáme hneď dva dobré dôvody, prečo siahnuť práve po plniteľných parfumoch.

  1. Nižší vplyv na životné prostredie – najpozitívnejšia výhoda pri opätovnom plnení fľaštičky parfumu je, že sa výrazne znižuje váš vplyv na životné prostredie. Vedzte, že aj taká maličkosť ako opätovné plnenie fľaštičiek parfumov môže mať podstatný význam pre ekológiu.
  2. Môžete ušetriť – pravdou je, že keď parfum kupujete znovu a znovu, čiastočne platíte za sklenený flakón, v ktorom sa parfum nachádza. Ak zvolíte náplň do parfumov, v konečnom dôsledku ušetríte, pretože náplne sú podstatne lacnejšie než celé vône. A to sa veru oplatí!

Tak teda – nevyhadzujte parfum, ale znovu ho naplňte! Zbytočne flakónmi neplytvajte! A ak už by ste nejaký chceli vyhodiť, tak mu vdýchnite druhý život. Napríklad z neho môžete spraviť difuzér do domácnosti, vázu na kvety či držiak na sviečky.

Odporúčame: Opunciový olej – najluxusnejší olej pre pleť, telo i vlasy. Stojí za to, vyskúšať ho?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Chromíková 12.11.22 17:42

MC
karma
109.00

Staré dobré nápady sú aj teraz Ekologické.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 13.11.22 17:24

MM
karma
100.00

praktické, ekologické, ale originál je originál

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 01.12.22 14:11

MB
karma
108.00

je to ozaj výhoda, lebo koľko krát mi je ľúto vyhodiť krásny flakón u tých druhov ktoré sa nedajú doplniť.

  • 0
Odpovedať

Margaret Zimova 19.01.23 11:36

karma
106.00

Tak toto jednoznačne schvaľujem ... prečo každým razom platiť za flakón a balenie, keď sa dá využiť znova.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:39

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:39

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní