Nový trend v pleťovej starostlivosti: Čo je pleťový fasting?

Nový trend v pleťovej starostlivosti: Čo je pleťový fasting?

Dokážete si predstaviť, že sa na určitý čas vzdáte úplne všetkej kozmetiky, ktorú pravidelne na pleť používate? Už žiadny pleťový krém, textilná maska, píling a dokonca ani čistiace produkty či toniká... Presne takáto prax je totiž podstatou najnovšieho trendu v pleťovej starostlivosti, ktorá je v skutočnosti na svete už celé desaťročie. Pochádza z Japonska, nazýva sa pleťový fasting a my sme zisťovali čo naň hovoria odborníci.

„Hladovka" pre pleť

Ak ste sa už stretli s vysvetlením, čo je fasting určite ste si spojili dve a dve dokopy a došlo vám, že pleťový fasting neznamená, že bude hladovať telo, ale pleť. Výsledkom by mal byť akýsi pleťový detox, z ktorého vyjde pleť ako víťaz – oddýchnutá, prečistená a hydratovaná, a to aj napriek tomu, že vlastne všetky hydratačné aj iné produkty vysadíte. Pleť je tak oslobodená od všetkej kozmetiky, ktorá ju dusí a môže slobodne „dýchať”, čo by na ňu malo pôsobiť viac než pozitívne. Mala by sa podporiť tvorba séba, ktoré pre pleť predstavuje prirodzenú vlhkosť a ochranu pred baktériami a inými škodlivinami.

Inšpiruj sa: TOP prípravky na opaľovanie s SPF 15 a 20: Stredná ochrana pre každého!

ako dosiahnuť peknú pleť

Zdroj: Shutterstock®

Obnova prirodzenej bariéry

Verte či nie, telo má úžasnú schopnosť chrániť sa samé, čo platí aj o ľudskej pokožke. Predtým, než na ňu začneme používať najrôznejšie produkty sa totiž chráni pred mikróbami, je prirodzene vlhká a veľa toho v skutočnosti nepotrebuje. Návrat k takejto prirodzenej pokožke hlása pleťový fasting, aj keď nemá len podporovateľov, ale aj odporcov, ktorí tvrdia že úplné a radikálne vysadenie akejkoľvek kozmetiky môže byť v skutočnosti na škodu. Redukcia počtu produktov, ktoré si na pleť denne aplikujeme, to je však podľa väčšiny z nich už celkom iná pesnička.

prirodzená pleť

Zdroj: Shutterstock®

Diéta je odpoveď

Oplatí sa teda podľa odborníkov pleťový fasting vyskúšať? Takýto radikálny spôsob, ako dosiahnuť pleťovú regeneráciu, podľa nich nie je úplne vhodný a môže dopadnúť presne opačne ako by sme očakávali. Problémom môže byť najmä to, ak používate špecifické kozmetické produkty na špecifické problémy s pleťou a úspešne sa vám ich aj pomocou nich darí riešiť. Čo je však podľa odborníkov dobré a prospešné je zredukovať počet produktov, ktoré si na pleť denne aplikujeme, a dopriať tak svojej pleti oddych. Nie v podobe pomyselnej hladovky, ale pomyselnej diéty. Bude tak oveľa menej zaťažená, čo sa pravdepodobne prejaví na jej zdraví aj vzhľade.

Zaujme ťa: Vlasové zábaly pre každý vlasový problém: Čo treba ozaj vyskúšať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Reibergerová 30.07.20 09:59

MR
karma
104.00

súhlasím s tým, že niekedy to prípravkami ako takými preháňame

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní