Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče?

Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče?

Verte či nie, ale slnečnú ochranu by sme mali používať počas celého roka. Slnečné lúče totižto prenikajú na zemský povrch v každom ročnom období. Samozrejme s príchodom letných dní sa o slnečnej ochrane hovorí oveľa častejšie. Slnečné žiarenie je totižto počas leta intenzívnejšie a dokáže napáchať veľké škody. Už len také spálenie pokožky od slnka je nepríjemné, pretože spôsobuje pálenie a svrbenie.

Síce sme sa nevedeli dočkať leta, hlavne predĺžených dní a slnečného počasia, s ich nástupom častokrát meníme názor. Vysoké teploty nám nerobia dobre, slnečné žiarenie dokáže byť zradné a my nevieme do akého tieňa sa schovať. No majte na pamäti, že v tomto období najviac trpí náš organizmus a, samozrejme, aj pokožka. Preto by ste nemali podceňovať používanie ochranných pleťových krémov.

Odporúčame: Ak spoznáš višňový olej, hneď si ho zamiluješ. V čom je prospešný?

ako chrániť pleť pred slnečným žiarením

Zdroj: Shutterstock®

Prečo je slnečná starostlivosť dôležitá?

Či už sa rozhodnete deň tráviť pri vode, prechádzkou v parku alebo na záhrade, vedzte, že škodlivé UVA a UVB lúče môžu mať negatívny vplyv na pokožku. Nadmerné pôsobenie slnečného žiarenia môže prispieť k vzniku pigmentových škvŕn, jemných línii i vrások, predčasnému starnutiu pokožky a taktiež môžu podnietiť vznik rakoviny kože.

Vedeli ste, že predčasné starnutie pokožky je z 80 % spôsobené pôsobením nadmerného ultrafialového žiarenia? Nie stresom. Nie nedostatkom spánku. Nie pôsobením nadmerného stresu. Ale pôsobením UV žiarenia!

opaľovacie krémy na tvár

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako chrániť pleť pred slnečným žiarením a spálením?

V prvom rade je vhodné zaradiť do jedálnička potraviny bohaté na antioxidanty. Ide predovšetkým o ovocie a zeleninu, ktorá dokáže znížiť účinky škodlivých slnečných lúčov. Vhodné je obmedziť aj fajčenie, ktoré už samo osebe poškodzuje zdravie a rovnako aj pokožku. Pokožku dokážete chrániť aj prostredníctvom správneho oblečenia a pokrývky hlavy. Samozrejme netreba zabúdať ani na slnečné prípravky, ktoré obsahujú UV filtre chrániace pokožku pred spálením i poškodením.

Ak máte problém s tvorbou pigmentových škvŕn, ktoré dokáže na povrch vytiahnuť práve slnečné žiarenie, tak odporúčame používať špičkový prípravok na opaľovanie, ktorý je ideálny na ochranu pleti. Eucerin Emulzia na opaľovanie na tvár s depigmentačným účinkom obsahuje Licochalcon A - silný antioxidant s protizápalovými účinkami, ktorý upokojuje pokožku, zmierňuje zápaly a neutralizuje voľné radikály. Obsiahnutá kyselina glycyrrhetínová pomáha chrániť kožné bunky v hlbších epidermálnych vrstvách pokožky pred škodlivými voľnými radikálmi vyvolanými UV žiarením a podporuje vlastný mechanizmus pokožky na obnovu DNA. V poslednom rade Thiamidol zmierňuje tmavé škvrny a zabraňuje ich opätovnému výskytu.

Pre mastnú a aknóznu pleť je stvorený Eucerin Ochranný krémový gél na opaľovanie na tvár s 8-hodinovým zmatňujúcim efektom proti lesku pleti. Obsahuje technológiu Advanced Spectral Technology, ktorá poskytuje pleti viac ako len ochranu pred UV žiarením – chráni ju aj pred negatívnymi účinkami vysokoenergetického viditeľného svetla. Zároveň podporuje vlastný mechanizmus pleti na obnovu DNA a obsahuje osvedčenú technológiu značky Eucerin Oil Control, ktorá pomáha regulovať tvorbu kožného mazu a zlepšuje stav a vzhľad mastnej, aknóznej pleti.

Zaujme ťa: Odstraňovanie chĺpkov z tváre: Prinášame ti niekoľko alternatív!

- Eucerin prípravky na ochranu pleti
1 z 4
Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče? - KAMzaKRASOU.sk
Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče? - KAMzaKRASOU.sk
Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče? - KAMzaKRASOU.sk
Slnečná starostlivosť o pleť: Prečo nepodceňovať slnečné lúče? - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní