Správna starostlivosť o pery - triky a rady pre krásne pery

Správna starostlivosť o pery - triky a rady pre krásne pery
  • 18.06.2017
  • Monika Šomšáková

Popraskané a zanedbané pery pútajú automaticky pozornosť. Správna starostlivosť o pery je veľmi dôležitá. Čo je potrebné na krásne pery? Hydratácia, ochrana pred slnkom a peeling. Toto všetko urobí vaše pery nádherne jemné a vláčne. Po správnej starostlivosti je dokonca nanášanie rúžu ľahšie a pôsobí na perách oveľa príťažlivejšie.

Pripravili sme si pre vás triky a rady ako na pekné pery. 

Peeling

Niekedy máte drsné a šupinkaté pery. Vtedy prichádza na rad pravidelný peeling. Exfoliovať môžete dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je použitie zubnej kefky. Pery si masírujete pár minút kefkou, a potom si ich jednoducho natriete hydratačným balzamom na pery. Druhým spôsobom sú peelingové produkty. Môžete si ich zakúpiť alebo vytvoriť sami pomocou cukru alebo kávy. Po exfoliácii opäť hydratovať balzamom.

Bude vás zaujímať: Ako si vybrať správnu riasenku? O maskare od A po Z

peeling na pery

Zdroj: Shutterstock®

Hydratácia a ochrana

Pery je potrebné hydratovať rovnako ako pleť. Na trhu je obrovské množstvo balzamov na pery, no nie všetky sú dostatočne hydratačné pre tie vaše. Vyberajte si balzamy s vysokým podielom olejov alebo s bambuckým maslom. Balzamy by sa mali používať nielen v zime, ale aj v lete.

Pokožka na perách je veľmi jemná a potrebuje taktiež ochranu pred slniečkom. Určite je potrebné použiť SPF aj na pery. Niektoré produkty na pery obsahujú SPF, ale ak nie, tak si pred odchodom na slnko pretrite pery opaľovacím krémom v menšej vrstve. 

Bude vás zaujímať: Dokonalá hydratácia pleti - pomôžu vám tieto potraviny!

balzam na pery

Zdroj: Shutterstock®

Trochu farby

Farba perám pristane. Nemusíme hovoriť o výrazných rúžoch, ale čo tak len jemne ružové pery alebo jemný nádych červenej. Dokonca aj keď máte "no make-up" deň, doprajte perám trošku farby. Vašu tvár to rozžiari, omladí a oživí. Pokojne použite rúže, lesky alebo aj balzamy s trochou farby. Je to len na vás.

Bude vás zaujímať: DIY: Zrnkami ku krásnej pleti - kávová pleťová maska

farba na pery

Zdroj: Shutterstock®

Výber správneho odtieňa

Skúšate si odtiene rúžov na ruke? Možno ak si pozeráte intenzitu rúžov, je to fajn. Avšak ak chcete zistiť, ktorý odtieň vám pristane, tak to nie je správny spôsob. Najvhodnejšie je zadovážiť si malú vzorku a odskúšať si ju na prirodzenom dennom svetle a rovno na perách. V prípade, ak nakupujete v drogérii, vyskúšajte si priložiť rúž k perám, a tak sa rozhodnúť. 

Rúže totiž menia farbu v závislosti od pH vašej pokožky. Môže sa stať, že vám nesadne žiadny odtieň, aj keby ste ich odskúšali niekoľko. Toto je problémom mnohých žien, najmä ak počas roka potrebujú viacero odtieňov v závislosti od ročných období. V zime máte bledú pokožku a v lete zase nadobudnete opálenie. 

Bude vás zaujímať: Make-up na horúce letné dni. Ako na to?

rúže na pery

Zdroj: Shutterstock®

Optické triky

"Ten hore" vám nenadelil plné pery? Nemusíte si hneď ľahnúť pod nôž. Existujú malé triky, ktoré vám pomôžu zdokonaliť tvar vašich pier. Jedným spôsobom je kontúrovacia ceruzka. Môžete ňou zájsť trošičku za okraj vašich pier a hneď sa zdajú opticky plnšie. Samozrejme nezasahujte veľmi za pôvodný okraj vašich pier, aby ste nepôsobili komicky.

Mnohé ženy s malými perami využívajú ďalší trik, a to lesk na pery. Trik spočíva v tom, že nanesiete malé množstvo lesku do stredu pier. Môžete použiť napríklad aj jemne trblietavý očný tieň alebo rozjasňovač. Lesk pery opticky zväčší. Keď už spomíname rozjasňovač, máme ešte jeden optický trik. Naneste si rozjasňovač nad hornú peru, presne v strede. Opticky to nadvihne vrch hornej pery, a potom pôsobí väčšia. 

Bude vás zaujímať: Účes, vďaka ktorému schudnete zopár kíl

optické zväčšenie pier

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Daniela Bieliková 18.06.17 07:02

DB
karma
117.00

Rúže milujem a balzam na pery používam stále, aj na noc...

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 18.06.17 10:12

JU
karma
103.00

balzam na pery je u mňa nevyhnutnosťou

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 18.06.17 11:00

PV
karma
113.00

Ja si ošetrujem pery denno-denne. A to peelingom a balzamom ,kt. používam aj 10 x za deň a aj na noc.. !! Lebo ma často štípu pery a sú suché.. Mám rada balzamy s vitamínom E a bamb.maslom.. A rúže milujem ,väčšinou mám odtiene rúžovej .!!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 18.06.17 15:42

SK
karma
114.00

rúž na pery a JA sme nerozlučná dvojica

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 18.06.17 18:45

MM
karma
100.00

tiež používam balzam, inak dobré tipy a rady

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní