Toto môže byť pôvod mastnej pleti: Prezradíme ti, čo ti chýba!

Toto môže byť pôvod mastnej pleti: Prezradíme ti, čo ti chýba!

Pleť si človek nevyberá. Dostali sme ju do vienka a pasujeme sa s ňou po celý život. Je suchá, citlivá alebo mastná? Potom sa s tým musíme jednoducho zmieriť. Existujú však okolnosti, ktoré problematickú pleť len umocňujú a s týmto sa ešte niečo robiť dá.

Povieme vám, čo môže byť pôvod mastnej pleti. Podľa dermatológov vám môžu chýbať cenné vitamíny a minerály, ktoré spôsobujú práve olejnatosť pokožky tváre. Skúste identifikovať ten svoj deficit a čo najrýchlejšie sa postarať o jeho doplnenie! 

Pozri aj: Vymeň kancelársku stoličku za sedenie na fitlopte! Pozri prečo

čo zaberá na mastnú pleť

Zdroj: Shutterstock®

Céčko a áčko

Vitamíny, ktoré sú veľmi dôležité pre pokožku, sú vitamín C a vitamín A. Vitamín C, ktorý nájdete v mnohých potravinách, najmä v citrusoch, je kľúčovou zložkou pri tvorbe kolagénu a takisto pri ochrane pleti pred voľnými radikálmi. Práve znečistenie životného prostredia, rôzne výfukové plyny či cigaretový dym môžu spôsobiť nadmerné upchávanie pórov, a s ním aj nadmernú tvorbu oleja na tvári. Denne by ženy mali prijať 75 mg vitamínu C, muži 90 mg.

Redukciu tvorby oleja na pleti pri tvorbe a oprave tkaniva zabezpečuje vitamín A. Vitamín A teda priamo pôsobí proti tvorbe prebytočných olejov na pleti. Odporúčaná denná dávka je 700 mcg pre ženy a 900 mcg pre mužov.

Bude sa ti páčiť: Kokedama alebo guľa z machu: Netradičná bytová dekorácia

vitamín C na mastnú pleť

Zdroj: Shutterstock®

Nedostatok zinku

Môže za olejovosť pleti nedostatok zinku? Dospelý človek by mal prijať 40 mg zinku denne, a to aj pre jeho protizápalové účinky a antibakteriálne účinky. Nedostatok zinku môže spôsobovať olejovú pleť s akné. Preto je dôležité zinok doplniť. Poraďte sa však s lekárom. V prípade, že už užívate lieky na liečbu mastnej pleti, môžu doplnkové produkty na zinok človeku ublížiť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 16.04.18 06:13

ĽŠ
karma
100.00

Dobrý článok, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.05.20 18:31

KS
karma
133.00

Mastná pleť, presne môj problém.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní