Butterfly haircut – strih vlasov si zamilovali celebrity a určite si zamiluješ aj ty!

Butterfly haircut – strih vlasov si zamilovali celebrity a určite si zamiluješ aj ty!

Krátke strihy vlasov, napríklad v podobe účesu zvaného BOB, sú v tomto roku naozaj trendy. Samozrejme, aj taký dlhší bob, teda LOB, je medzi nami rovnako veľmi obľúbený. Avšak, ak nie ste pripravené spraviť takúto dramatickú zmenu svojho vzhľadu a nechať si odstrihnúť svoje dlhoročne pestované vlasy len tak v priebehu jednej návštevy kaderníctva, tak poďte na to postupne. Vďaka účesu zvanému „butterfly haircut“ budú vaše dlhé lokne vyzerať oveľa lákavejšie a váš vzhľad naberie nový rozmer.

Krása tohto účesu spočíva predovšetkým v tom, že docielite krátky účes aj bez toho, aby ste si svoje vlasy ostrihali. Áno, navyše vyzerá efektne aj v prípade, že si vlasy vypnete štipcom, ktorý sa opäť vrátil na vlasovú scénu. Ako takýto účes docieliť a prečo si ho zamilovali aj mnohé celebrity?

butterfly haircut účes

Zdroj: instagram.com/cozyvibe.gr

Aký je to motýli strih vlasov (butterfly haircut)?

Motýli účes predstavuje v podstate dva účesy v jednom, vďaka čomu môžete každý deň vyzerať úplne inak a pritom vždy štýlovo. Môžete mať jeden deň vlasy krátke a v ten ďalší zase dlhé bez toho, aby ste používali príčesky. Tento účes je v podstate akousi optickou ilúziou, vďaka ktorej môžete zmeniť svoj štýl a vyvolať dojem veľkej zmeny.

Aby ste tento účes docielili, zamerať by ste sa mali na odstrihnutie krátkych vrstiev na vrchnej časti hlavy a zmiešať ich s dlhšími vrstvami v spodnej časti. Jednoduchšie povedané, vytvorte si dlhšiu záclonkovú ofinu, ktorá siaha pod bradu, v kombinácii s postupne zostrihanými vlasmi vzadu. Takýto vrstvený účes vytvára zaujímavú textúru. Strih vlasov v tejto podobe umožňuje mať vlasy rozpustené, ale aj zopnuté do nízkeho chvosta alebo drdolu, pričom po ich zopnutí budú vyzerať takmer ako faux bob – teda krátky účes.  

Výhodou tohto účesu je, že sa hodí pre všetky typy vlasov, textúru vlasov a dokonca aj pre rôzne typy tváre. Svetoví kaderníci ho odporúčajú aj pre kučeravé a vlnité vlasy, ktorým dodá prirodzený výzor.

Aká je najväčšia výhoda tohto účesu?

Skvelou správou je, že motýlí účes si nevyžaduje veľkú pozornosť a vy pri jeho úprave nemusíte stráviť desiatky minút. Čiže ide o ideálny účes pre tie trochu lenivejšie z nás. Jediné čo kaderníci odporúčajú, tak je väčšia okrúhla kefa, ktorou si pridáte objem do vlasov. Samozrejme, nezabúdajte ani na ochranný sprej na vlasy a záverečný stajlingový lak na vlasy, ktorým si svoj účes zafixujete.

A kto z celebrít ohúril podobným účesom? Napríklad kráľovná premien Jennifer Lopez – jej splývavým vlasom tento účes dodal plnšie tvary, čím pôsobí živšie. Okrem nej si tento účes vyskúšala aj Dua Lipa, Jennifer Aniston, Salma Hayek, Eva Longoria a ďalšie.

Zaujme ťa aj: TOP strihy vlasov pre dlhú tvár – aký účes sadne tvojmu typu tváre?

Jennifer Lopez

Zdroj: instagram.com/jlo

strih vlasov

Zdroj: pinterest.com/yourclassylook/_created

TOP strih vlasov

Zdroj: instagram.com/instylespain

tip na účes

Zdroj: pinterest.com/yourclassylook/_created

strih pre dlhé vlasy

Zdroj: instagram.com/haileesteinfeld

účes s ofinou

Zdroj: pinterest.com/yourclassylook/_created


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 12.03.22 23:43

karma
109.00

Takýto účes sa mi vždy páčil, preto som ho už nosila v mladosti a teraz ho mám tiež, len o niečo kratšie vlasy :-)

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 13.06.22 09:00

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní