Domáca maska na rozštiepené končeky vlasov: Nemusíš ich len strihať!

Domáca maska na rozštiepené končeky vlasov: Nemusíš ich len strihať!

Nik z nás nevie, kedy sa opäť otvoria kaderníctva a opäť budeme môcť zájsť poklebetiť si a zároveň si nechať upraviť svoju hrivu. Kým doposiaľ niektoré z nás boli zvyknuté, že ku kaderníčke chodili pravidelne aspoň raz do týždňa, teraz je tomu inak. V dôsledku toho môžu mnohé z nás pozorovať rozštiepené končeky, ktoré by potrebovali podstrihnúť. No ak si na to samé netrúfate, tak si spravte aspoň domácu masku, ktorá dokáže rozštiepené končeky zaceliť. Nič ňou nepokazíte, ba naopak, môžete získať krásne lesklé vlasy, ktoré budú jemné na dotyk a vyživené na pohľad.

Pozri tiež: Žltá manikúra na 5 spôsobov: Inšpirácie, ktorým sa nedá odolať!

maska na rozštiepené končeky vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Domáca maska na rozštiepené končeky

Ak nemáte doma nožničky na strihanie vlasov alebo ak sa samé necítite na to, aby ste si vlasy ostrihali – teda končeky vlasov, tak vyskúšajte túto domácu masku. Maska vám v krátkom čase pomôže zaceliť rozštiepené končeky vlasov. Dôležité však je masku používať aspoň raz týždenne.

Na masku budete potrebovať 1 lyžicu kokosového oleja, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu medu a 1 vaječný žĺtok z väčšieho vajíčka. Na to, aby ste si vyrobili domácu masku, je potrebné, aby ste si roztopili kokosový olej. Jednoducho ho dajte do misky a tú vložte do mikrovlnnej rúry na niekoľko sekúnd. Poprípade ho môžete roztopiť vo vodnom kúpeli. K roztopenému kokosovému oleju pridajte ostatné suroviny a poriadne premiešajte. Miešajte dovtedy, kým nedostanete hladkú hmotu.

Takto podomácky vyrobenú masku naneste na vlasy. Najideálnejšie je naniesť hrubšiu vrstvu do dĺžok a predovšetkým na končeky. Pokojne však môžete masku aplikovať aj ku korienkom (ak máte mastné vlasy, tak ju ku korienkom neaplikujte, aby ste nepodporili ich mastenie). Masku nechajte pôsobiť približne 30 minút a následne ju z vlasov zmyte.

ako na rozštiepené končeky

Zdroj: Shutterstock®

Čo spôsobuje rozštiepenie končekov vlasov?

Kvalita vlasov je častokrát ovplyvnená rôznymi vonkajšími, ale aj vnútornými faktormi. Častokrát si ani neuvedomujeme, ale aj naša strava môže ovplyvniť kvalitu vlasov. Čo sa teda podpisuje pod zničené vlasy s rozštiepenými končekmi?

  • Používanie nekvalitných a hlavne agresívnych šampónov
  • Časté farbenie vlasov
  • Používanie „stajlingových“ prípravkov (fén, žehlička, kulma,...)
  • Nevhodné kefy alebo hrebene používané na prečesávanie vlasov
  • Nezdravý životný štýl

Neprehliadni: Čo pomáha na čierne bodky? Skús zmixovať 3 ingrediencie, ktoré ich zničia!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 24.04.20 22:06

JK
karma
100.00

Jednoduché určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní