Čo pomáha na čierne bodky? Skús zmixovať 3 ingrediencie, ktoré ich zničia!

Čo pomáha na čierne bodky? Skús zmixovať 3 ingrediencie, ktoré ich zničia!

Nik z nás nemá rád tie čierne bodky, ktoré sa usídľujú na našej tvári a predovšetkým na našom nose. Nielenže sú neatraktívne, je ťažké ich odstrániť a navyše sú tým dôvodom, prečo sa na našej tvári objavujú zapálené pupienky, ktoré lákajú k ich vytlačeniu. A tiež, ako to je v prípade akné, tak aj v prípade čiernych bodiek platí, že neboli nadelené úplne každému. Kým niektorí nimi majú celú tvár doslova posiatu, iní ich majú pomenej a tí šťastí ich nemajú vôbec. No tu by sme mali uviesť na správnu mieru aj fakt, že s čiernymi bodkami na tvári sa nerodíme. Čierne bodky sa začínajú vytvárať až v období, keď sa aktivuje produkcia pohlavných hormónov.

Čo to však tie čierne bodky sú? V podstate ide o upchané vlasové folikuly, v ktorých sa usádza nadbytočný kožný maz, ale aj odumreté bunky či nečistoty z povrchu pleti alebo z prostredia, v ktorom sa človek nachádza. Avšak také čierne bodky nie sú úplnou pohromou, ktorá sa nedá nijako vyriešiť. Stačí len do boja povolať 3 správne ingrediencie a čiernych bodiek sa môžete zbaviť v priebehu niekoľkých minút.

Pozri aj: Kde všade číhajú baktérie vo fitku? Vyhni sa plesniam a stafylokokom!

ako odstrániť čierne bodky

Zdroj: Shutterstock®

3 ingrediencie a čierne bodky sú fuč!

Na internete koluje množstvo trikov, ako sa podomácky zbaviť čiernych bodiek. Kedysi to bolo lepidlo, ktoré stačilo naniesť na nos, nechať uschnúť a odstrániť. Pred touto technikou však dermatológovia varujú, pretože lepidlo môže byť toxické. Ďalší babičkovský recept je droždie či aktuálne mnohými obľúbená želatína a čierne uhlie. Dnes tu máme ďalší overený trik, ktorý funguje.

Stačí vám zájsť do kuchyne a vziať si z nej čerstvý citrón, med a sódu bikarbónu. Ide o potraviny, ktoré sa zväčša nájdu v každej domácnosti. A ako ich teda použiť?

V prvom rade povaľkajte citrón v rukách a následne ho prerežte na polovicu. Na jednu polku naneste trošku medu a sódy bikarbóny. Ak budete mať, tak touto polkou si „vypeelingujte“ pleť. Nezabúdajte, že pleť by ste mali mať očistenú a zbavenú nánosov make-upu.

ingrediencie na čierne bodky

Zdroj: Shutterstock®

Ako to celé funguje?

Každá z týchto ingrediencií má svoje jedinečné vlastnosti, ktoré prospievajú pleti. A v spoločnej kombinácii dokážu omnoho viac. Citrónová šťava je antibakteriálna, čiže pomáha zmierniť zápalové procesy na pleti a zároveň dokáže zjednotiť tón pleti. Med rovnako pôsobí antibakteriálne, no navyše pleť zvlhčuje, upokojuje a lieči jej podráždenie. A napokon sóda bikarbóna pôsobí ako peeling, ktorý dokáže z pleti odstrániť odumreté kožné bunky a pleť vyčistiť.

Vyskúšali ste niekedy toto trio na svojej pleti? Poprípade používate aj iné ingrediencie z vašej kuchyne na výrobu domácich masiek alebo prípravkov?

Odporúčame: Návod pre mužov: Čo nehovoriť žene počas menštruácie a ako sa správať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní