Tipy na letné účesy pre dievčatká – s troškou šikovnosti ich zvládneš vykúzliť aj ty!

Tipy na letné účesy pre dievčatká – s troškou šikovnosti ich zvládneš vykúzliť aj ty!

S príchodom horúcich dní hľadáme spôsoby, ako sa osviežiť a zostať čo najviac pohode aj počas horúčav. V prvom rade volíme vhodné oblečenie, hlavne ľahké materiály a voľnejšie strihy sú do slnečných dní najvhodnejšie. Samozrejme, zabúdať netreba ani na pokrývku hlavy a slnečné okuliare. Pri sebe by sme vždy mali mať aj fľašku s vodou, inak si počas najhorúcejších dní koledujeme o problém.  

A mnohé ženy by súhlasili, že to v lete nezvládnu ani bez gumičky alebo štipca na vlasy. Niektorým ženám rozpustené dlhšie vlasy v horúčavách síce nevadia, ale mnohým naopak áno. Je pravdou, že kvôli rozpusteným vlasom sa nám rýchlejšie spotí krk a ramená, vlasy sa lepia na pokožku a akoby nás celkovo ohrievali. Nuž, s vypnutými vlasmi je to v lete naozaj pohodlnejšie. 

A tvoreniu rôznych zapletených a vypnutých účesov sa obvykle nevyhnú ani mamičky malých dievčat. Mať dlhé vlasy rozpustené počas leta je naozaj nepohodlné a u detí v podstate aj nepraktické. Dievčatám sa pri hre, športe, plávaní alebo akýchkoľvek aktivitách vlasy rýchlo pomotajú a zakrátko vyzerajú ako strapaté hniezdo.

Preto je obvykle jednoduchšie vytvoriť dievčatku nejaký pekný účes, ktorý vydrží v priebehu celého dňa a navyše je počas horúčav aj omnoho príjemnejší na nosenie. Máme pre nás množstvo tipov na jednoduché aj komplikovanejšie účesy pre dievčatá, s ktorými budú vaše princezné určite spokojné. 

Ako na účesy pre dievčatká?

Česanie vlasov dievčatkám niekedy nemusí byť úplne jednoduché. Dôvodom môže byť, že nevedia obsedieť, alebo sa im nepáči, že im niekto robí niečo s vlasmi, prípadne im vadí ťahanie a šklbanie počas česania či príliš utiahnuté gumičky a tlačiace sponky. Práve preto je vhodné vlásky vždy dôkladne pripraviť a zvoliť aj správnych pomocníkov. 

Pokiaľ už hovoríme o väčších dievčatkách s dlhými vlasmi, na starostlivosť sa odporúča používať aj vhodný kondicionér, ktorý chráni vlasy a podporí ľahšie rozčesanie. Na ľahké rozčesávanie sa dajú dnes zohnať aj rôzne mliečka alebo emulzie do vlasov. Ak si na starostlivosť o vlásky dcérky dávate extra záležať, pokojne môžete v lete siahnuť aj po prípravkoch chrániacich vlasy pred UV žiarením.

Ďalším pomocníkom je dobrý hrebeň, ktorý vlasy dôkladne rozčeše a zároveň nebude nepríjemne šklbať vlasy. Pri tvorbe účesov sa nezaobídete ani bez gumičiek, sponiek alebo štipčekov. Odporúčame odskúšať viacero druhov a zistiť, ktoré pre vás a vašu dcérku najlepšie fungujú a nespôsobujú zamotávanie alebo ťahanie. A ak hľadáte inšpiráciu, ako dcérku učesať, nižšie ich nájdete hneď niekoľko!

10 zapletaných účesov pre dievčatá:

Jednoduchý zapletený drdol:

5 jednoduchých účesov pre dievčatá:

6 účesov pre najmenšie dievčatká:

Hravé účesy pre dievčatká:

Účesy pre dievčatká s kratšími vlasmi:

Ďalšie skvelé tipy na účesy pre dievčatá:

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/theluxsalon, instagram.com/oakleighmaysloan, instagram.com/layalrez_


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 21.07.23 00:34

karma
109.00

To už sú umelecké výtvory. Palec hore.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní