Najslnečnejšie európske destinácie, ktorým jednoducho neodoláš

Najslnečnejšie európske destinácie, ktorým jednoducho neodoláš
  • 18.07.2023
  • Michaela Kožáková

Niekto ho neznáša, iný sa ho nevedel dočkať. Leto je tu a s ním aj horúce slnečné dni a obdobie dovoleniek.

Každý z nás túži po oddychu niekde na pláži pri mori, kde načerpá nové sily a užije si tie pravé letné dni plné slnka.

Nič však nepokazí vytúženú dovolenku tak, ako náhla zmena počasia. Určite i mnohí z nás zažili poriadnu búrku alebo upršané dni počas svojej dovolenky. Ak sa chcete takýmto nečakaným prekvapeniam vyhnúť, namierte si do najslnečnejších destinácií v Európe.

Neprehliadni: Najkrajšie pláže na Malorke: Týchto 5 by si určite nemala vynechať

Ako nájsť tie najlacnejšie letenky?

Či už je to dovolenka v Európe alebo inde vo svete, určite nás poteší, ak sa nám podarí stráviť pár dní pri mori za výhodnejšiu cenu. Mnohí z nás si radšej počkajú na last minute dovolenku alebo hľadajú iný spôsob, ako nejaké to euro ušetriť. 

Ako nájsť lacné letenky? Kde ich hľadať? Existujú stránky, ktoré vyhľadávajú akciové ceny leteniek za vás a zverejňujú ich na svojich weboch či sociálnych sieťach. Ak ste zdatný cestovateľ, môžete si zarezervovať aj letenky s viacerými prestupmi alebo dokonca i so zmenou letiska. I tieto vás môžu vyjsť o niečo lacnejšie.

Akciové letenky a špeciálne letenky niekedy môžete nájsť aj na oficiálnych stránkach leteckých spoločností pod názvom „flash sales" alebo bleskový výpredaj.

Nielen letenky, ale aj ubytovanie vás môže stáť menej, ak sa vyberiete do vašej destinácie mimo sezóny. Ak nemáte vybraný cieľ vašej cesty a jednoducho chcete len niekam ísť, hľadajte cenu, nie destináciu. Nájdite si lacnú letenku do určitej destinácie a presne tam sa vyberte. 

Alicante

Zdroj: INSTGRAM/bartoszbujarski

Alicante, Španielsko

Vedeli ste, že Alicante je najslnečnejšie mesto v Európe? S priemernými 349 slnečnými hodinami za mesiac je toto španielske mesto jednou z najlepších dovolenkových destinácií pre tých, ktorí milujú slnko.

Mesto známe nádherným pobrežím Costa Blanca okrem slnkom zaliatych pláži ponúka i štvrte plné života, zábavy a histórie. Alicante, ktoré sa môže pochváliť maleným starým centrom, vás očarí i množstvom múzeí a historických pamiatok, vynikajúcimi reštauráciami a rušným nočným životom. Ak náhodou natrafíte na výhodné letenky do Alicante, určite naváhajte a užite si pomerne lacnú dovolenku v Európe.

Catania

Zdroj: INSTAGRAM/visit.catania

Catania, Sicília

Kúzelné starobylé prístavné mesto sa nachádza na východnom pobreží Sicílie na úpätí známej aktívnej sopky Etna. Barokové staré mesto v Catanii je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO, takže všetci milovníci histórie a kultúry budú žasnúť pri prehliadke pamiatok, ako je Palazzo Biscari a Piazza del Duomo.

Aby ste čo najlepšie využili slnečné počasie, vyberte sa na La Playa, obľúbenú pláž miestnych obyvateľov. Strávte deň leňošením na slnku a plávaním v tyrkysových vodách.

Pozri aj: 5 miest s najmodrejšou vodou na Zemi, ktoré sa oplatí vidieť naživo!

Nice

Zdroj: INSTAGRAM/lea_cherbaka

Nice, Francúzsko

Francúzske mesto Nice sa stalo symbolom celého Azúrového pobrežia, ale aj spôsobu bohémskeho života, ktorý dýcha zo všetkých kútov promenád. Kúzelné mesto ponúka piesočnaté pláže, bary a reštaurácie, množstvo kultúrnych a architektonických lákadiel a k tomu všetkému fantastickú klímu!

Nice, ktoré bolo založené Grékmi, sa premenilo na populárna miesto, ktoré navštevovala elitná trieda Európy 19. storočia a prilákalo mnoho známych umelcov a osobností. 

Nice je snom mnohých dovolenkárov a je jednou z najkrajších a najslnečnejších destinácií v Európe. Ak máte možnosť, určite ho navštívte.

Tirana

Zdroj: INSTAGRAM/wanderlustdaydreamer_

Tirana, Albánsko

Tirana, jedno z najlepšie strážených tajomstiev Európy, je miestom, ktoré sa málokedy objaví na zozname cestovateľov. Čo sa však môže čoskoro zmeniť.

Tirana ponúka obrovskú škálu aktivít, ktoré vás zaručene očaria, nech už vás zaujíma čokoľvek. Od pešej turistiky cez husté národné parky a objavovanie historických múzeí, ktoré odhaľujú búrlivú minulosť mesta, návštevu lákavých trhov s potravinami, ktoré prekypujú miestnymi dobrotami až po obdivovanie ikonických pamiatok. 

Navštívte tiež jeden z hudobných festivalov pod holým nebom alebo sa vyberte na pláž v blízkosti mesta, ako napríklad pláž Durres, Golem či Kepi i Rodonit.

Atény

Zdroj: INSTAGRAM/athens.explore

Atény, Grécko

Atény nie sú typickou letnou dovolenkou destináciou, kam cestujete preto, aby ste si užili slnečné lúče a kúpanie sa v mori. Hlavné mesto Grécka je plné histórie, od ohromujúcich starovekých ruín až po fascinujúce múzeá.

Atény sú napriek všetkému svojmu historickému šarmu moderným mestom s množstvom barov a krásnych malých kaviarní, ako aj špičkovej umeleckej a kultúrnej scény.

Pri návšteve Atén nevynechajte Akropolu, typickú aténsku časť s malými domčekmi, tavernami a obchodíkmi s názvom Plaka, Chrám Dia Olympského, Panatejský štadión a Hadriánov oblúk či Kráľovské záhrady.

Las Palmas

Zdroj: INSTAGRAM/laspalmasdegrancanariaoficial, Las Palmas

Medzi ďalšie mestá, ktoré predstavujú ideálne slnečné dovolenkové destinácie alebo sú skvelé aj pre poznávacie zájazdy patria:

  • Murcia v Španielsku
  • Palermo na Sicílii
  • Španielska Valencia
  • Las Palmas na Kanárskych ostrovoch
  • Sofia v Bulharsku
  • Verona v Taliansku
  • Talianska Florencia

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 18.07.23 10:33

MS
karma
100.00

Tak to Grécko môžem potvrdiť. Dúfam, že sa dostanem aj do ostatných v článku spomenutých destinácií.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 23.07.23 00:10

karma
109.00

Krásne miesta.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní