Najčarovnejšie pláže na Tenerife: Na týchto 5 zažiješ neopakovateľnú dovolenku

Najčarovnejšie pláže na Tenerife: Na týchto 5 zažiješ neopakovateľnú dovolenku
  • 11.07.2023
  • Michaela Kožáková

Nádherný ostrov Tenerife ponúka pre každého niečo. Môžete si vychutnávať slnečné lúče na pláži, obdivovať krásy prírody, nakupovať na miestnych trhoch, vystúpiť na najvyššiu horu Španielska, túlať sa kľukatými uličkami starých miest či ochutnávať miestnu kuchyňu. 

Najväčší ostrov z celého Kanárskeho súostrovia s hlavným mestom ostrova aj celých Kanárskych ostrovov Santa Cruz de Tenerife vás očarí nielen svojimi nádhernými plážami, ale i poteší istotou slnečného a teplého počasia po celý rok. 

Ak stále premýšľate nad tým, kam sa vybrať na letnú dovolenku, kúpte si letenku na Tenerife. Zažite nenapodobiteľnú atmosféru ostrova a spoznajte jeho najkrašie pláže. Ktoré z nich by ste určite nemali vynechať?

Neprehliadni: Chystáte sa na dovolenku? TAKTO si overíte solídnosť cestovnej kancelárie

Kedy ísť na Tenerife?

Plánujete dovolenku na Kanárskych ostrovoch na Tenerife? Kedy sem vycestovať? Dovolenku na ostrove môžete tráviť v ktoromkoľvek mesiaci. V letných i zimných mesiacoch sa teploty pohybujú v rozpätí 20 - 30ºC.

Zimné mesiace (október, november, december, január a február) sú na Tenerife väčšinou slnečné a teplé, podobne ako v lete. Máj, jún, júl, august a september sú najteplejšie a najsuchšie letné mesiace, ideálne na slnečnú dovolenku na pláži alebo pri bazéne.

Dážď váš môže zastihnúť medzi novembrom a februárom. Nejde však o žiadne lejaky. Teploty sa tu v tomto období pohýbujú na úrovni približne 21 °C.

Ako cestovať na Tenerife?

Ak budete mať šťastie, možno sa vám podarí nájsť výhodné letenky na Kanárske ostrovy. Letieť možete na Tenerife na letisko Sur (juh) alebo Norte (sever). Z viedenského letiska let trvá približne 5 hodín.

Obe letiská sú s populárnymi prímorskými letoviskami spojené pravidelnou autobusovou dopravou.

Playa La Tejita

Zdroj: INSTAGRAM/luciaaroma

Playa La Tejita

Playa La Tejita je najväčšia prírodná pláž na ostrove Tenerife. Ide o pláž s jemným pieskom, tyrkysovou vodou a skalnatými červenými sopečnými útvarmi pozdĺž pobrežia.

Keďže sa nachádza na východnom pobreží, počasie môže byť veterné, a preto dodáva tomuto miestu divokú atmosféru v porovnaní s inými plážami na Tenerife. Vďaka tomu je však skvelým miestom, kde si môžete vyskúšať windsurfing alebo kiteboarding. Neďaleké mesto El Medano ponúka niekoľko reštaurácií a barov v blízkosti pláže.

Pozri aj: Dovolenka v Turecku 2023: Prečo sa sem vybrať a čo by si mala pred ochchodom?

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/parigihotelstenerife

Playa de las Teresitas

Pláž Playa de las Teresitas, nachádzajúca sa v rybárskej dedinke San Andrés, severovýchodne od mesta Santa Cruz, má dĺžku asi 2 kilometre a predstavuje skvelé miesto pre šnorchlovanie a plávanie vďaka betónovej bariére na pobreží, ktorá vytvára chránenú zátoku.

Pláž vyniká zlatistým pieskom, ktorý bol navezený zo Sahary. Časť toho, čo robí túto pláž tak krásnou, je, že v pozadí môžete vidieť vrcholy sopečných hôr. Napriek svojej popularite si Playa de las Teresitas stále zachováva autentickú atmosféru bez obrovských davov turistov. 

Playa Jardín

Zdroj: INSTAGRAM/

Playa Jardín

Playa Jardin je nielen krásnou piesočnatou plážou, ale má aj mnoho umeleckých inštalácií, ktoré ju posúvajú na vyššiu úroveň. César Manrique, slávny umelec z Kanárskych ostrovov, navrhol na tomto krásnom pobreží tropické záhrady, vodopád a sieť chodníkov. Postavil mnoho takýchto diel po celých ostrovoch, ktoré sú kombináciou prírodných a umeleckých prvkov.

César si vybral Playa Jardin ako miesto pre svoje upravené plážové záhrady kvôli dokonalému výhľadu na horu Teide, ktorá sa hrdo týči v pozadí. Ak si zakúpite letenku na Tenerife, určite sa sem vyberte a užite si deň na pláži s 3718 metrov vysokou kužeľovou sopkou strážiacou pobrežie.

Zaujme ťa aj: Najkrajšie pláže na Malorke: Týchto 5 by si určite nemala vynechať

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/talltaleschris

Playa del Duque

Pre tých, ktorí si chcú vychutnať dovolenku na Tenerife plnými dúškami, by si to mali zamieriť na pláž Playa del Duque. Toto miesto sa nachádza na západnom cípe pobrežia Costa Adeje a je známe tým, že ponúka trochu luxusnejší pohľad na ostrov.

Prírodné krásy, zlatistý piesok a tyrkysová voda, čistá pláž so slamenými dáždnikmi a pruhovanými domčekmi vám ponúkne ten pravý pôžitok z dovolenky. Playa del Duque je tiež obklopená elegantnými butikmi a gurmánskymi reštauráciami.

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/jiuels

Playa de los Gigantes

Playa de los Gigantes je prírodná pláž s čiernym pieskom na úpätí obrovských útesov, ktorá sa nachádza v obci Santiago del Teide na západnom pobreží ostrova. Okrem opaľovania, kúpania a surfovania tu môžete obdivovať skalné útvary, ktoré sa týčia 800 metrov nad morom.

Miestni obyvatelia milujú túto nádhernú pláž kvôli jej polohe na západnom pobreží, ktorá ju chráni pred neslávne známymi východnými vetrami. Zátoka je pokojná a scenéria je jedinečná. Ak chcete zažiť najkrajší západ slnka pri mori na ostrove Tenerife, túto pláž by ste vynechať nemali.

Čo vidieť na Tenerife?

  • Národný park Pico del Teide so sopkou Pico del Teide. Jej vrchol je s nadmorskou výškou 3 718 metrov najvyššou horou Tenerife i celého Španielska.
  • Dedinka Mascu, ktorú spája s oceánom a plážou krásna tiesňava Barranco de Masca.
  • Pyramídy Güímar.
  • Botanické záhrady Puerto de la Cruz s viac ako 3000 vzácnymi rastlinnými druhmi z tropických aj subtropických kútov sveta.
  • Koloniálne metečko Garachico.
  • Pozorovanie veľrýb a delfínov.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 31.08.23 21:10

karma
-1.00

Wáu krásne hneď by som išla

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní