Najkrajšie pláže na Malorke: Týchto 5 by si určite nemala vynechať

Najkrajšie pláže na Malorke: Týchto 5 by si určite nemala vynechať
  • 10.07.2023
  • Michaela Kožáková

Ešte stále ste sa nerozhodli, kam sa tento rok vyberiete na letnú dovolenku? Začnite listovať v katalógoch cestovných kancelárií a možno sa vám podarí nájsť výhodnú last minute ponuku na Malorku. Ak radi cestujete na vlastnú päsť a plánujete si program podľa seba, skúste si zarezervovať letenky na Malorku a objavte nenapodobiteľné krásy tohto ostrova.

Mallorca rovná sa pláže - presne toto nám asi všetkým napadne pri vyslovení názvu tohto ostrova. Stovky kilometrov pláží s tyrkysovými vodami a jemný piesok - takto si predstavujeme dokonalú letnú dovolenku pri mori. Ktoré pláže patria medzi najkrajšie na ostrove? Kde sa nachádzajú?

Neprehliadni: Dovolenka v Turecku 2023: Prečo sa sem vybrať a čo by si mala pred vycestovaním vedieť?

Čarovný ostrov Malorka

Slnkom zaliaty španielsky ostrov Malorka vyniká bohatou históriou, svetoznámou gastonómiou a príjemnou klímou. Dovolenka na Malorke, najväčšom z Baleárskych ostrovov, sa pre vás stane nezabudnuteľnou vďaka nádherným plážam, prírodným scenériam a tradičným dedinkám ukrytým medzi kopcami. 

Na ostrove žije 480 000 obyvateľov. Palma de Mallorca je hlavnou metropolou ostrova, ale aj provincie Baleárskych ostrovov. Kedysi to bol poľnohospodársky ostrov, dnes žije hlavne z turizmu. 

Najlepší čas pre letnú dovolenku na Malorke je v období od mája do septembra. Ostrov ponúka 300 slnečných dní ročne, takže si nezabudnite do kufra pribaliť i opaľovacie krémy.

Pobrežie Malorky má dĺžku až 555 kilometrov, 10% z toho tvoria pláže. Takmer všetky pláže sa denne čistia. Vďaka tomu sa nejedna pláž môže pýšiť vlajkou Európskej únie, označením, ktoré svedčí o splnení náročných hygienických požiadaviek.

Muro

Zdroj: INSTAGRAM/juliencayu

Pláž Muro

Playa de Muro, ktorá sa nachádza na severovýchodnom pobreží Malorky, okrem kryštálovo čistých vôd a zlatistého piesku ponúka i mnoho prírodných prvkov, ako sú malé morské jaskyne či skaly pokryté vegetáciou. Táto krásna pláž bola tiež ocenená modoru vlajkou. 

Návštevníkom je k dispozícii všetko potrebné vybavenie, ako sú ležadlá, slnečníky, sprchy a toalety. Na niektorých častiach pláže sa o vašu bezpečnosť starajú i plavčíci.

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/karinboowiklander

Cala Formentor Mallorca

Borovicové lesy, biely piesok, tyrkysová voda a výhľad na pohorie Tramuntana – to je presne to, čo zažijete, keď navštívite jednu z najkraších pláži Malorky s názvom Cala de Formentor. Nádherná pláž s nádychom pravej exotiky sa nachádza na severe ostrova. 

Po dni strávenom na pláži sa môžete vydať na Faro de Capdepera, maják, kde môžete pozorovať romantický západ slnka.

Pozri aj: 5 najlepších miest v Taliansku na dovolenku v meste alebo na dlhšiu dovolenku

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/fotograf_radek_zdukos

Pláž Sa Calobra

Pláž Sa Calobra, ktorá sa nachádza medzi vysokými skalnatými útesmi na západnom pobreží Malorky, je pravdepodobne jednou z najkrajších pláží na celom ostrove. Nájdete ju na konci kaňonu Torrent de Pareis, ktorý je oľúbeným miestom turistov a cyklistov.

Aby ste sa na túto malebnú pláž dostali, budete musieť ísť cestou s dramatickými serpentínami, zákrutami a prejsť i dlhým tunelom v skalnatých stenách. Odmenou vám však budú krásne výhľady na pláž a okolie.

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/mason_aj_kim

Pláž Caló del Moro

Caló del Moro sa nachádza v obci Sant Antoni de Portmany na juhovýchodnom pobreží ostrova hneď vedľa útesov Cales de Mallorca. Najpôsobivejšia vec na tejto pláži je jej členité pobrežie a fantastická kombinácia krištáľovo čistej vody a zlatých piesočnatých pláží.

Pláž Caló del Moro je tiež jednou z najlepších pláží na Malorke, pretože je dosť odľahlá, a preto nie je preplnená. Ideálny čas na kúpanie je od mája do októbra.

Pláž

Zdroj: INSTAGRAM/dennyschlott

Pláž Cala Varques

Ak sa chystáte na dovolenku na Mallorcu, určite nevynechajte Cala Varques. Táto kúzelná pláž sa nachádza na východnom pobreží Malorky. Cala Varques je zasadená do úžasného prírodného prostredia a obklopená je útesmi, skalnými útvarmi pokrytými divokou vegetáciou. 

Pláž má výborné podmienky na opaľovanie, prechádzky a šnorchlovanie v priezračných vodách. Toto miesto zvyčajne navštevuje menej turistov, takže je ideálne pre tých, ktorí si radi užívajú more po svojom.

Čo vidieť na Malorke?

Okrem nádherných pláži sa na ostrove Malorka nachádza niekoľko zaujímavých miest a pamiatok, ktoré by ste určite mali navštíviť:

  • Hlavné mesto Palma de Mallorca s Katedrálou Le Seu a hradom
  • Zachovalé opevnené stredoveké mesto Alcúdia
  • Pohorie Tramuntana s jazerami Gorg Blau a Cúber reservoirs
  • Dedinka Valldemossa, ktorú opísal Chopin ako najkrajšie miesto na svete
  • Tajomné Cuevas del Drach, Dračie jaskyne

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Andrea Hazuchová 30.08.23 12:51

AH
karma
-1.00

Nádhera

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.08.23 21:12

karma
-1.00

Wáu krásne hneď by som išla no môžem len snívať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní