Vlasové zábaly pre každý vlasový problém: Čo treba ozaj vyskúšať?

Vlasové zábaly pre každý vlasový problém: Čo treba ozaj vyskúšať?

V každom ročnom období dostávajú naše vlasy poriadne zabrať. Keď ich vystavujeme slnečnému žiareniu, majú tendenciu strácať vlahu, v dôsledku čoho sú vysušené a krehké. Na jar a na jeseň majú tendenciu vypadávať, a to vo väčšom množstve než je bežné a v zime im dáva zase poriadne zabrať sneh a časté striedanie vykúrených miestností s mrazom v exteriéry. Nehovoriac o tom, že často používame fén a ďalšie stajlingové prípravky, ktoré rovnako môžu prispievať k ich zničeniu.

Našťastie existuje riešenie. Ako sa hovorí, na každý problém existuje prírodná surovina, ktorá ho dokáže vyriešiť v priebehu niekoľkých použití. Rovnako aj vlasom dokážu rôzne suroviny prinavrátiť život a ošetriť ich. Aké vlasové zábaly alebo kúry sa oplatí vyskúšať?

Pozri aj: Žalúdočné kŕče či bolestivá menštruácia – ktorá bylinka ti pomôže?

ošetrujúca maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Ricínovo-vaječný zábal

Ak bojujete s vypadávaním vlasom a máte pocit, že vám akosi rednú, tak zmiešajte 1 žĺtok s 1 lyžicou ricínového oleja. Túto zmes naneste ku vlasový korienkom a poriadne vmasírujte do pokožky hlavy. Hlavu si zabaľte do fólie a obtočte uterákom. Takýto zábal nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, no pre čo najlepšie pôsobenie ricínového oleja sa odporúča zábal nechať pôsobiť aj počas celej noci. Po pôsobení si vlasy umyte jemným šampónom.

Avokádovo-žĺtkový zábal

Rozdvojené končeky vlasov dokáže zaceliť zmes vytvorená z 1 žĺtka a 2 lyžíc avokádového oleja. Táto kúra vám tiež pomôže dodať vlasom lesk. Stačí ju vmasírovať do vlasovej pokožky a, samozrejme, ju nezabudnite naniesť aj do dĺžok. Vlasy si následne zabaľte do fólie, prekryte uterákom a nechajte pôsobiť aspoň hodinu – najideálnejšie je nechať zábal pôsobiť čo najdlhšie.

maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Olejový zábal

Pre veľmi poškodené vlasy je vhodné vyskúšať olejový zábal, ktorý dokáže vlasom prinavrátiť život. Zmiešajte ricínový olej, avokádový olej a olej z obilných klíčkov s 2 žĺtkami. Opäť naneste do dĺžok a rovnako aj k vlasovej pokožke a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Olejovú masku následne zmyte šampónom, a to tak, že priamo na zábal aplikujete šampón a až potom všetko zmyjete vodou.

Odporúčame: Domáca maska na dekolt a krk: Vyhladí pokožku a prinavráti jej mladosť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní