TOP športové aktivity pre deti: Koľko sa majú hýbať podľa expertov?

TOP športové aktivity pre deti: Koľko sa majú hýbať podľa expertov?

O tom, aký je pohyb pre človeka dôležitý hovoríme neustále. Menej často sa však spomína to, že šport je zásadný aj pre pevné zdravie našich najmenších. Rodičia často pohyb detí podceňujú, čo vedie k mnohým ochoreniam ešte v rannom alebo až v neskoršom veku. Aby ste od týchto zdravotných nepríjemností vaše ratolesti uchránili mali by ste si naštudovať, aké športové aktivity pre deti zvoliť a prečo. Tieto športové aktivity alebo jednotlivé cviky by ich mali podľa odborníkov pobaviť a zároveň dostatočne rozhýbať!

Hodina denne

Kým sa do detských športových aktivít pustíme, povieme si aj to, aké ochorenia trápia lenivé deti. Často sa podľa odborníkov potýkajú s kardiovaskulárnymi ochoreniami, cukrovkou, vysokým krvným tlakom, nadváhou až obezitou a s ďalšími chorobami, ktoré môžu výrazne ovplyvniť kvalitu ich života či už pred alebo po dosiahnutí dospelého veku. A koľko pohybu by mali deti optimálne mať? Vo veku od 6 do 17 rokov by ste mali dohliadať na to, aby sa vaše detičky hýbali minimálne 1 hodinu denne. Tento čas by mali stráviť pohybom, ktorý označujeme ako „kardio” a ktorý dokáže účinne rozprúdiť ich krv. Takýto druh cvičení nie je jediný, ktorý by mali deti pravidelne absolvovať. Experti odporúčajú ešte hodinu cvičení určených na posilnenie svalov a kostí trikrát týždenne.

Beh či skoky

Aby vaše deti hore uvedené odporúčania naozaj dodržiavali, športové aktivity ich musia najmä baviť. Nesmú mať teda pocit, že ich do cvičenia nútite a že je to povinnosť. Nasledovné športy a cvičenia sú podľa odborníkov dobrým začiatkom.

- TOP 5 športových aktivít pre deti
1 z 5

Drepy

Posilňujú telo a podľa trénerov detí dokonca aj sebavedomie. Odborníci odporúčajú drepy deťom aj preto, že cvičia ich výdrž a zotrvačnosť. Ak vaše deti drepy nebavia, kúpte im k tomu fitloptu alebo ich motivujte tak, že sa budete hrať. Dajte stoličky do kruhu, spievajte a keď jeden človek povie STOP, každý si musí nájsť stoličku. Komu sa neujde, vypadáva!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Lea Junsk 04.05.23 12:06

LJ
karma
-1.00

my by sme chceli nasemu malemu kupit prvy bicyke, idealne nejaky lahky, viete poradit?

  • 0
Odpovedať

Oliv Medk 09.05.23 15:41

OM
karma
-1.00

my sme kupovali z cyklospeciality, maju dost dobry vyber bicyklov, navyse maju v ponuke lahke bicykle

  • 0
Odpovedať

Zita Zadr 18.05.23 17:19

ZZ
karma
-1.00

na cyklospecialitach maju skvele aj detske odrazadla, my sme odtial kupovali jedno nasmu malemu

  • 0
Odpovedať

Anna Nusk 14.05.23 13:19

AN
karma
-1.00

od mala deti vedieme k sportu a hlavne sportujeme aj ja s muzom, cize su na to zvyknute aj oni

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní