Zázračná mezoterapia: Poznáš rozdiel medzi pečiatkou a dermarollerom?

Zázračná mezoterapia: Poznáš rozdiel medzi pečiatkou a dermarollerom?

Starostlivosť o pleť by sme nemali zanedbávať a je potrebné sa jej venovať v každom veku. Kým v puberte je pleť krásne vypnutá, s vekom začína strácať elasticitu a pribúdajú aj viditeľné vrásky. Vďaka inovatívnym kozmetickým procedúram však vieme ich nástup dnes už zmierniť alebo aj odstrániť. Počuli ste už o mezoterapii? Táto metóda je v našich končinách čoraz populárnejšia. Niet divu, pretože dokáže hotové zázraky. Veď kto by netúžil po okamžitom, viditeľnom a dlhotrvajúcom účinku? 

Kým klasická pleťová kozmetika účinkuje len do určitej hĺbky kože, mezoterapia sa dostáva ďalej. Táto mierne invazívna metóda funguje na princípe kontrolovaných vpichov tenkými ihličkami do spodných vrstiev pokožky. Do pokožky sa následne zapracovávajú rôzne látky (ako antioxidanty, aminokyseliny, vitamíny a iné). Výsledkom je napnutá a omladená pleť bez hlbokých vrások či iných pleťových nezrovnalostí. Mezoterapiu je možné vykonávať prostredníctvom rôznych metód. Najčastejšie sa stretávame s takzvanou ,,pečiatkou" alebo s neinvazívnou cestou „valčekom" (dermarollerom). 

Odporúčame: TEST: 7 Days Intensive Antiaging Ampoules a Mezo Stamp od ENVY Therapy®

dermaroller valček

Zdroj: Shutterstock®

Ako funguje pečiatka?

Po pleti sa prechádza pomôckou s drobnými ihličkami, takzvanou pečiatkou. Do pleti sa kontrolovanými vpichmi aplikuje mix látok a vitamínov. Tie zabezpečia hĺbkovú hydratáciu, prečistenie, farebné zjednotenie, rozjasnenie či osvieženie pleti.

Mezoterapiou je možné eliminovať aj výskyt drobných jazvičiek, strií či pigmentových škvŕn. Procedúru ihličkami môže vykonávať lekár či špecializovaná kozmetička. Určité produkty sú však vhodné aj na aplikovanie v domácich podmienkach. Pre zaručenie dlhodobého efektu je vhodné procedúru opakovať niekoľkokrát do roka.

Neprehliadni: Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok?

dermastamp

Zdroj: Shutterstock®

Valčekovanie dermarollerom

Podobne ako v prvom prípade, aj dermaroller je vybavený tenkými ihličkami. Rolovaním valčeka po pleti sa vytvárajú na pokožke malé neviditeľné vpichy. Do pleti sa tak vpravia látky účinnejšie ako iba nanášaním krémov na pleť. Valček napomáha tvorbe kolagénu a elastínu. Vďaka nim sa redukujú vrásky či rôzne nezrovnalosti na pleti.

Napriek tomu, že dermaroller je stále obľúbeným pomocníkom, nevhodnou aplikáciou môžeme pleti uškodiť. Preto sa na domáce použitie používajú dermarollery s krátkymi ihličkami. Valček môže rolovaním po pleti pokožku trhať a vytvárať drobné mikroranky, pečiatka vykoná naopak priamy vpich a pokožku zbytočne neťahá. Viacerí odborníci preto odporúčajú voliť procedúru pečiatkou, s ktorou dosiahnete okamžitý účinok. 

Neprehliadni: Vieš, čo pleť potrebuje, aby bola stále krásna a zdravá?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Dušan Varga 23.05.21 16:28

DV
karma
103.00

Zaujímavý článok. Článok odporúčim manželke. Oba výrazy boli- až do prečítania tohto článku - pre mňa neznámou.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:36

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:36

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní