Vieš, čo pleť potrebuje, aby bola stále krásna a zdravá?

Vieš, čo pleť potrebuje, aby bola stále krásna a zdravá?

Vybrať si správnu pleťovú starostlivosť môže častokrát spôsobiť nemalé problémy. Je preto dôležité nielen poznať svoju pleť, ale aj vedieť, aké účinné látky sú pre ňu vhodné. Poznáte benefity konopného oleja, čierneho uhlia, kolagénu či kyseliny hyalurónovej? 

Odporúčame: Voňavé sprchové gély od Dermacol-u: Potešenie do sprchy

Cannabis čistiaci krém na tvár

Zdroj: Dermacol

Konopný olej

Kozmetika s konopným olejom a ďalšími produktami z konope, ako sú tzv. fytokanabinoidy, pomáha  udržať pokožku v dobrej kondícii. Za výborné regeneračné schopnosti vďačí predovšetkým obsahu esenciálnych mastných kyselín omega-3 a omega-6. Pleť chránia aj prítomné antioxidanty, ako sú vitamín E a polyfenoly. Vďaka tomu vyhovuje rôznym typom pokožky, dôležité je len sledovať odporúčania výrobcu.

Náš tip: V rade Dermacol Cannabis nájdete výrobky, ktoré sú vhodné pre všetky typy pleti  - napr. krém s konopným olejom a  kyselinou hyalurónovou, ale tiež aj masku s konopným olejom a prírodným ílom, ktorá bude vyhovovať najmä zmiešanej a mastnej pleti. Na čistenie aj odličovanie pre všetky typy pleti  je ako stvorený upokojujúci čistiaci krém s konopným olejom a vôňou šalvie. Postará sa o dokonalé, a pritom jemné odlíčenie pleti bez vysušenia, ktoré je typické po použití bežných čistiacich gélov. Zloženie s obsahom prírodných tenzidov, panthenolu, glycerínu a vitamínu E pokožku upokojuje a zvláčňuje. VEGAN.

Detoxikačná micelárna voda Black Magic

Zdroj: Dermacol

Aktívne uhlie pre čistú pleť

Aktívne uhlie dokáže vďaka svojej  unikátnej „špongiovitej“ štruktúre absorbovať látky v tisíckrát väčšom objeme ako je jeho vlastný. Aj preto funguje ako magnet na mastnotu a toxíny. Pri pravidelnom používaní pleť detoxikuje, čistí, zbavuje ju nečistôt a škodlivých látok. Zabraňuje tiež tvorbe nadbytočného kožného mazu a zmenšuje veľkosť rozšírených pórov.

Náš tip: Rad Dermacol Black Magic s aktívnym čiernym ponúka kompletnú starostlivosť pre zmiešanú a mastnú pleť. Okrem aktívneho čierneho uhlia obsahuje aj ďalšie účinné látky – napríklad aloe vera či vitamín B3. Ich účinky oceníte aj pri každodennom čistení a odličovaní pleti. Micelárna odličovacia voda odstraňuje aj vodoodolný make-up, redukuje začervenanie a zbavuje sivého tónu. O tonizáciu a čistenie sa postará  extrakt z čaju Matcha. Panthenol, Aloe vera a extrakt z uhorky zase pokožku osviežia a hydratujú.

Pozri aj: Zlupovacia maska 3D Hyaluron Therapy: Kyselina hyalurónová nad zlato

Intenzívne omladzujúce sérum Collagen plus

Zdroj: Dermacol

Kolagén pre spevnenie kontúr

Kolagénové vlákna vytvárajú v koži podpornú sieť, vďaka ktorej potom lepšie odoláva pôsobeniu gravitácie. Približne od 25. roku života postupne  dochádza k znižovaniu produkcie kolagénu, a to je aj dôvod, prečo s pribúdajúcim vekom kontúry tváre strácajú objem aj pevnosť. Jedným z riešení je jeho postupné dopĺňanie aj pomocou vhodných kozmetických prípravkov.

Náš tip: Rad Dermacol Collagen plus ponúka kompletnú dennú aj nočnú starostlivosť, ktorá zmierňuje tvorbu vrások, pleť vypína a zjemňuje. Intenzívne omladzujúce sérum obsahuje okrem prírodného kolagénu aj kyselinu hyalurónovú, olejový extrakt  z rastlín a účinnú látku algaktív, ktoré spoločne bojujú proti viditeľným znakom starnutia.  Pravidelné používanie redukuje vzniknuté vrásky a pomáha predchádzať vzniku nových, pleť postupne vypína a navracia jej stratenú hustotu a pevnosť.

Revitalizačná zlupovacia maska 3D Hyaluron Therapy

Zdroj: Dermacol

Kyselina hyalurónová pre objem a hydratáciu

Kyselina hyalurónová ako jedna z najvyužívanejších látok v estetickej medicíne je telu vlastná  a patrí medzi základné stavebné prvky kože. Vďaka výnimočnej schopnosti viazať vodu je kľúčom k hydratovanej a pružnej koži. Tak ako kolagén, aj produkcia kyseliny hyalurónovej s pribúdajúcim vekom postupne klesá, následkom čoho vznikajú  prvé vrásky.

Náš tip: Kompletný rad pleťovej kozmetiky Dermacol  s obsahom kyseliny hyalurónovej 3D Hyaluron Therapy obsahuje okrem dennej a nočnej starostlivosti aj čistiaci olej, chladiacu masku na očné oklie a micelárnu vodu. Najnovším prírastkom je zlupovacia  maska so zlatými perleťovými pigmentami, ktorá je určená na okamžitú revitalizáciu pleti. Bohaté zloženie s obsahom kyseliny hyalurónovej, arganového oleja, extraktu z hnedej morskej riasy a panthenolu navracia pokožke pružnosť a jas. Počas pôsobenia masky dochádza k odstráneniu odumretých kožných buniek, vďaka čomu sa pleť zbaví sivého nádychu a naplno absorbuje omladzujúce účinné látky.

Pozri tiež: Kokosový olej v kozmetike: Príjemné pokušenie, ktoré stojí za to!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní