Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá

Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá

Tých tradičných klasických receptov našich starých mám je nespočetné množstvo. Stačí len zaloviť v pamäti, aké kulinárske špeciality nám naše staré mamy pripravovali vždy, keď sme u nich boli na prázdninách.

Jednou takou špecialitou je fašírka, ktorá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. V dnešnej dobe, kedy všetci sledujú čo jedia a akým spôsobom je dané jedlo pripravované, môžete voliť buď fašírky pečené v rúrekarfiolovo-mrkvové fašírky alebo aj hubové fašírky.

Nič sa však nevyrovná klasickému receptu. Skúste teda klasickú fašírku síce pečenú v rúre, ale v celku a sa vajíčkom uprostred.

Odporúčame: Sladké domáce makovky ako od pekára, ktoré prevoňajú celú domácnosť

tradičná domáca fašírka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na fašírku s vajíčkom potrebujte:

  • 1 kg mletého mäsa
  • 2 staršie rožky
  • 4 vajíčka
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • trochu mlieka
  • soľ a čierne mleté korenie
  • strúhanku

Najskôr si dajte uvariť vajíčka na tvrdo. Po uvarení ich nechajte vychladnúť a následne ich ošúpte. Medzitým si do väčšej misky presunieme mleté mäso, pridáme na jemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Zľahka osolíme a okoreníme. Staršie rožky si buď narežeme na kocky a zalejeme troškou mlieka, alebo ich prelomíme na polovice a zalejeme mliekom, aby sa „rozmočili“. Až budú rožky mäkké, tak ich pridáme k mäsu a všetko rukou alebo varechou premiešame. Do tejto fašírky sa oplatí pridať aj trochu majoránky alebo oregana.

Medzitým si pripravíme alobal a potrieme ho olejom a posypeme troškou strúhanky. Na alobal si rozprestrieme pripravenú mäsovú zmes (nie v úplne tenkej vrstve) a na ňu položíme vajíčka uvarené natvrdo (samozrejme, olúpané) a celé to zrolujeme. Poprípade môžete využiť aj formu na srnčí chrbát. Formu vymastíte olejom, vysypte strúhankou a naplňte.

Fašírku v alobale pečieme približne 60 minút pri teplote 200 °C. Pred pečením nezabudnite alobal mierne popichať vidličkou alebo špáradlom, aby z fašírky mohla vytiecť nepotrebná šťava i para.

Aktualizovaný článok: 8.1.2023

- Klasická domáca fašírka s vajcom
1 z 8
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk
Klasická fašírka s vajíčkom pečená v rúre: Niet nad tradičné jedlá - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 24.01.21 07:01

ĽŠ
karma
100.00

Overená klasika.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 25.01.21 09:42

KK
karma
111.00

Spomienka na moju mamu, pravidelne robievala na Veľkú noc, chutilo nám teplé so zemiakmi a aj studené s chlebom.

  • 0
Odpovedať

Lenka Geršiová 13.01.23 21:00

LG
karma
-1.00

Zvykneme robievať, je to chutné.

  • 0
Odpovedať

Ľubo Gombár 15.01.23 20:26

ĽG
karma
-1.00

Akurát zajtra sa chystáme na fašírky je to vynikajúce jedlo

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 16.01.23 13:45

ZB
karma
-1.00

už som aj zabudla na tento recept, ďakujem za pripomenutie :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 16.01.23 16:52

MM
karma
100.00

klasika je klasika, robievam

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 09.02.23 08:29

MK
karma
100.00

Výborné aj na studeno

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní