RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!

RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!

    • Zdieľaj:
  • 6

Fašírky predstavujú veľmi chutný a na prípravu jednoduchý pokrm. Sú napríklad ideálnou súčasťou nedeľného obeda. Dnes už sa pripravujú z najrozličnejších surovín, a to nielen z mletého mäsa, ale taktiež zo zeleniny či strukovín. Skvelým vegetariánskym pokrmom môžu byť napríklad fašírky z cícera či fazule. Fašírky sa spravila smažia na oleji, no rovnako je ich možné pripraviť v rúre, čo je aj oveľa zdravšie. A my vám dnes prinášame tip práve na to, ako pripraviť chutné fašírky v rúre.

Sú bez použitia oleja a vďaka zemiakom sú poriadne šťavnaté. Ak ich navyše obalíte napríklad v nadrobno namletých ovsených vločkách a pri výbere mäsa zvolíte hovädzie či morčacie, rýchlo tak pripravíte veľmi zdravé a výživné jedlo. K pečeným fašírkam stačí už pridať len nejakú zdravú prílohu a oblohu. Skvelou voľbou je pečená zelenina či čerstvý zeleninový šalát. My sme sa rozhodli pre brokolicové pyré. Verte, že táto kombinácia chutí je vskutku dokonalá. Neváhajte sa aj vy inšpirovať našim receptom a pripravte svojim blízkym obed, po ktorom si budú oblizovať prsty a pýtať dupľu. Poďme na to!

Pozri aj: 3 recepty na hrnčekové raňajky: Rýchle, jednoduché a hlavne chutné!

pečené fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 1 kg mletého mäsa (podľa preferencií hovädzie, prípadne miešané)
  • 3 zemiaky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • sušený tymián
  • petržlenová vňať
  • soľ a mleté čierne korenie
  • strúhanka/mleté ovsené vločky na obalenie
zdravé fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si v primerane veľkej miske zmiešame mleté mäso s nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, pretlačenými strúčikmi cesnaku a vajíčkami. Na dochutenie použijeme soľ, korenie, tymián, prípadne iné obľúbené bylinky.
  • Následne si na hrubšom strúhadle nastrúhame zemiaky. Než ich pridáme k mäsovej zmesi, ešte ich trochu vyžmýkame. Nemusíte sa obávať, i tak fašírkam dodajú šťavnatosť.
  • Zemiaky dôkladne primiešame k mäsu a vytvoríme tak jednotnú zmes. Z nej následne mokrými rukami formujeme guľky a tie z oboch strán mierne stlačíme.
  • Pripravené fašírky obalíme v strúhanke alebo najemno zomletých ovsených vločkách. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  • Pečieme pri teplote 200 °C asi 10 minút a následne ešte ďalších 20 minút pri teplote 180 °C. Po upečení môžeme podávať. Dobrú chuť!

Tip: Pokiaľ zatiaľ s pečením nemáte veľa skúseností, môže vám dosť práce s pečením vyriešiť moderná rúra s pripravenými funkciami pečenia pre rôzne jedlá. Nehrozí potom, že prácne nachystané jedlo nedopečiete, alebo naopak spálite.

Ak nie ste zástancami mäsa alebo mäso z akéhokoľvek dôvodu nekonzumujete, tak skvelou alternatívou sú zeleninové fašírky pečené v rúre. Mäso jednoducho môžete nahradiť zeleninou podľa vášho výberu. Môžete voliť brokolicu, karfiol alebo aj tekvicu Hokkaido. Poprípade môžete spraviť zeleninové fašírky z mixu zeleniny, cuketové fašírky, kelové fašírky. Postupujte rovnako ako v prípade týchto fašírok pečených v rúre s tým rozdielom, že vybranú zeleninu najskôr uvaríte na pare (nie vo vode, aby v zelenine neostalo príliš veľa vody). Fašírky pečené v rúre či už z mäsa alebo zeleniny sú chutné a určite ulahodia aj vám!

- Pečené fašírky v rúre
1 z 7
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


    • Zdieľaj:
  • 6
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 12.03.20 08:08

ĽŠ
karma
100.00

Pripravujem podobne a môžem iba odporučiť!

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 12.03.20 11:28

KK
karma
122.00

práve som rozmýšľala čo variť v sobotu, ďakujem za inšpiráciu

  • 2
Odpovedať

Peter Maňák 05.05.20 23:33

PM
karma
-1.00

Takto nejako ich robievame, sú lepšie ako z panvice.

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 05.01.22 17:49

MC
karma
109.00

Určite recept vysúšam.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 14.04.22 05:31

MK
karma
100.00

Určite vyskúšam, lebo ak sa vyrážajú v oleji cítiť olej v celom byte

  • 0
Odpovedať

Ľudmila Sedlická 09.05.22 17:12

ĽS
karma
105.00

Super recept...vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tvarohové pagáče so syrom alebo sezamom: Akým dáš prednosť?
Bezmäsité jedlá

Tvarohové pagáče so syrom alebo sezamom: Akým dáš prednosť?

  • 6
  • 10.10.2022
Jablkový perník s čokoládovou polevou a orechmi – konkuruje tomu tradičnému
Dezerty

Jablkový perník s čokoládovou polevou a orechmi – konkuruje tomu tradičnému

  • 4
  • 24.10.2022
Ázijská kuchyňa – recepty na TOP jedlá, ktoré si musíš doma pripraviť!
Bezmäsité jedlá

Ázijská kuchyňa – recepty na TOP jedlá, ktoré si musíš doma pripraviť!

  • 2
  • 19.01.2023