KVÍZ: Vieš, za ktoré filmy dostali herci a herečky prestížnu sošku Oscara?

KVÍZ: Vieš, za ktoré filmy dostali herci a herečky prestížnu sošku Oscara?

Ceny Akadémie, v pôvodnom znení Academy Awards, predstavujú jedno z najprestížnejších filmových ocenení, ktoré sa udeľujú od roku 1929. To znamená, že za pár rokov bude mať zlatá soška Oscara neuveriteľné 100. výročie. Každoročne toto ocenenie udeľuje americká Akadémia filmových umení a vied začiatkom roka v Hollywoode.

Tohtoročný 95. ročník Academy Awards sa uskutočnil v polovici marca, pričom najlepším filmom sa stala snímka Everything Everywhere All at Once. 

Oscary sa odovzdávajú v mnohých kategóriách, a to nielen za najlepší film či herecké výkony, ale aj réžiu, scenár, hudbu, filmové efekty a viacero ďalších odvetví týkajúcich sa filmového umenia. My sa ale v dnešnom kvíze pozrieme práve na ocenené herecké výkony!

Ktorá rola im priniesla zlatú sošku?

Viete, za ktoré herecké výkony, mnohokrát dych berúce a neopakovateľné, si známi herci a herečky odniesli z Udeľovania Oscarov zlatú sošku? Mnoho slávnych hercov má na svojom konte dokonca nejedno takéto prestížne ocenenie, viacerí zase získali mnoho nominácií, no premeniť ju na cenu sa im podarilo až po niekoľkých pokusoch, alebo dokonca nikdy. 

Ak si myslíte, že sa dobre vyznáte vo filmovom svete a ľavou zadnou určíte, za rolu v ktorých filmoch boli herci ocenení Oscarom, preverte svoj rozhľad v našom kvíze. Držíme palce!

Skúste ďalší kvíz: Celebrity a ich neúspešné vzťahy – vieš, kto s kým chodil alebo žil?

  • Kvíz: Oscaroví herci

  • 1 / 10

Za rolu v ktorom filme získal Oscara herec Robert De Niro?

  • Írčan
  • Krstný otec 2
  • Stážista
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

Zdroj foto: Depositphotos/PopularImages


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní