KVÍZ: Zahraničné a slovenské kapely – poznáš ich frontmanov?

KVÍZ: Zahraničné a slovenské kapely – poznáš ich frontmanov?

Hudba predstavuje organizovaný systém zvukov, ktorý je vyprodukovaný človekom s cieľom estetického pôsobenia. Je mnoho teórií o tom, ako vlastne hudba vznikla. Jedna hovorí napríklad o tom, že hudba vznikla ako akýsi prajazyk, ďalšia o tom, že vznikla za účelom socializácie, kooperácie v boji alebo výchovy v rodine, no a iné zase o tom, že sa hudba vyvinula napodobňovaným prírodných zvukov. 

Hudba je súčasťou života každého z nás, hoc v inej miere. Aký je váš vzťah k hudbe? Nedávate jej veľký priestor, alebo naopak vám spríjemňuje každodenné chvíle? Aký hudobný žáner obľubujete? Dávate prednosť hudbe sólových spevákov, alebo sú vašou šálkou kávy skôr niektoré hudobné skupiny? Hudba je naozaj rozmanitá, preto si v nej každý vie nájsť to svoje. 

Ako dobre poznáte hudobné skupiny?

Ak vám hudba rozhodne nie je cudzia a s radosťou si vypočujete známe piesne najmä slávnych minulých či súčasných hudobných skupín, prípadne si chcete preveriť svoj prehľad v oblasti hudby, neváhajte zodpovedať otázky v našom kvíze. Zameraný je na priraďovanie hudobných skupín k frontmanom a frontmanov k ich hudobným skupinám. 

Frontman je vedúci hudobník hudobnej skupiny, obvykle hlavný spevák. Slávne hudobné kapely poznáme predovšetkým podľa ich názvov, no praví fanúšikovia rozhodne poznajú aj ich členov, minimálne však práve frontmana. Trúfate si na náš kvíz o zahraničných aj slovenských hudobných skupinách? Držíme palce!

Skús ďalší kvíz: Poznáš hlavné mestá Európy? Zvládni test bez jedinej chybičky!

  • Kvíz: Frontmani hudobných skupín

  • 1 / 10

Ako sa volal frontman hudobnej skupiny Queen?

  • Jim Morrison
  • Freddie Mercury
  • John Lennon
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 07.11.22 21:30

karma
109.00

Hudba je môj život...bez hudby ani jeden deň...rádio musí byť stále pustené :-)

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní