KVÍZ: Poznáš zaujímavé miesta na Slovensku i vo svete? Tieto možno unikli tvojej pozornosti!

KVÍZ: Poznáš zaujímavé miesta na Slovensku i vo svete? Tieto možno unikli tvojej pozornosti!

Naša planéta je plná vskutku prekrásnych miest. Na to, aby sme ich všetky objavili a videli nebodaj i na vlastné oči by sme však potrebovali pravdepodobne hneď niekoľko životov. Avšak, ani táto ponurá myšlienka by nás nemala zastaviť pred tým, aby sme z tohto sveta objavili toho čo najviac. Svetové metropoly, kultúrne a historické pamiatky, národné parky, jedinečné stavby, unikátne atrakcie, prírodné rarity, miesta opradené záhadami a legendami – je toho neúrekom, čo možno vidieť, spoznať, objaviť.

Krásy vytvorené prírodou i človekom

Máte cestovanie v krvi? Podľa čoho volíte svoje destinácie? Možno sa skôr zameriavate na mestskú turistiku a možno naopak najradšej spoznávate prírodné krásy. Možno sú vašou hlavnou zastávkou rôzne známe kultúrne pamiatky a medzi turistami obľúbené dominanty miest a možno radšej naopak túžite objavovať málo známe zákutia, ktoré neraz ukrývajú ešte viac krásy.

Takúto krásu pritom možno stretnúť skutočne na každom kroku. Niekedy je vytvorená ľudskou rukou, inokedy čisto prírodou. Ak vám cestovanie nie je cudzie, alebo sa možno len zaujímate o ďaleké kraje, určite neprehliadnite náš kvíz! Môžete si v ňom overiť, do akej miery sa vyznáte v prírodných či človekom vytvorených pamiatkach, skvostoch, unikátoch – skrátka jedinečných miestach na tomto svete s neobyčajnou energiou. Pozor, vyberali sme menej známe, i keď medzi turistami stále obľúbené miesta a destinácie. Zvládnete kvíz na plný počet bodov? Držíme palce!

Skúste ďalší kvíz: Známe dominanty miest: Vieš, v ktorých mestách ich hľadať?

  • Kvíz: Zaujímavé miesta vo svete aj na Slovensku

  • 1 / 11

Na fotografii môžeme vidieť prírodnú pamiatku a jednu z najväčších turistických atrakcií v Turecku.  Ako sa tieto snehobiele travertínové terasy s minerálnymi prameňmi nazývajú?

Na fotografii môžeme vidieť prírodnú pamiatku a jednu z najväčších turistických atrakcií v Turecku. Ako sa tieto snehobiele travertínové terasy s minerálnymi prameňmi nazývajú?

  • Laodikaeia
  • Pamukkale
  • Salda Lake
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní