Matcha čaj na chudnutie? Je to tak!

Matcha čaj na chudnutie? Je to tak!

Benefity pitia zeleného čaju sú ľudstvu známe už celé tisícročia. Prospieva našej imunite, má antioxidačné účinky a pôsobí povzbudivo na celý organizmus. Ešte silnejší účinok a prínos aj vo vašej snahe zhodiť nadbytočné kilá, má kvalitný matcha čaj. Prečo? To vám prezradíme v nasledovnom článku.

Jemný zelený prášok menom matcha čaj

Matcha čaj je zelený čaj najvyššej kvality vo forme jemného prášku. V porovnaní s bežným spôsobom varenia zeleného čaju získate z každého čajového lístka viac živín a antioxidantov. Má tiež výraznejšie povzbudivé účinky a priaznivo vplýva na koncentráciu a psychiku. Matcha tea navyše chráni pred vznikom rakoviny, srdcovocievnych chorôb a podporuje imunitný systém.

ako schudnúť

Zdroj: pixabay.com

Matcha tea a chudnutie – ako spolu súvisia?

Jedným zo známych účinkov matcha tea je zrýchlenie metabolizmu. To znamená, že váš organizmus bude spaľovať prijaté kalórie vyšším tempom. Tento fakt sa týka tiež spaľovania kalórií pri cvičení, ktoré bude vďaka nemu 3 – 4 x vyššie.

ako vplýva matcha na organizmus

Zdroj: matchaday.sk

Častým problémom ľudí, ktorí by chceli znížiť svoju hmotnosť, je nedostatočná kondícia. Matcha čaj však dodá vášmu telu dostatočné množstvo energie. Pomôže vám stanoviť si pri tréningu náročnejšie ciele aj ich naplniť. Oceníte ho tiež pri následnej regenerácii. Matcha čaj vám tak pomôže hneď trikrát – zvýši spotrebu kalórií pri cvičení, pomôže dosahovať vyšší výkon a zrýchli regeneráciu organizmu.

Vplýva na spaľovanie tukov

Čaj matcha podporuje spaľovanie tukov desaťnásobne viac ako bežný zelený čaj. Pri cvičení preto dochádza k jeho účinnejšiemu odbúravaniu. Tým však jeho prínos nekončí. Matcha tea obsahuje vysoký podiel chlorofylu. Táto látka má silné detoxikačné vlastnosti a pomáha odvádzať toxíny nahromadené v tukových bunkách z vášho tela. Matcha čaj je tak prínosom nielen pre vašu postavu, ale aj celkové zdravie.

Zaujme ťa: Ako zoštíhliť vnútorné stehná? Vďaka týmto cvikom ich vyformuješ!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 13.02.21 08:38

ĽŠ
karma
100.00

Matcha čaj je naozaj skvelý z viacerých dôvodov.

  • 1
Odpovedať

Kristína Sekeráková 15.02.21 10:23

KS
karma
133.00

Zelený čaj je pre mňa skvelou náhradou kávy, keďže ju nepijem a musím povedať že Matcha mi chutí najviac :-)

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 15.02.21 17:56

MR
karma
104.00

ten čaj mi chutí, rada čaje striedam

  • 1
Odpovedať

Anna Kristova 20.04.21 08:37

AK
karma
100.00

Matchu som už skúsila je to ozaj výborný zelený čaj najmä pri chudnutí.

  • 1
Odpovedať

Týna Ryglová 29.07.21 05:33

TR
karma
-1.00

Tiež pijem Matcha čaj. Spolieham sa na jeho detoxikačné účinky a pomáha mi v chudnutí. Neběřím, že len vďaka Matcha čaji schudnem, takže som začala športovať a čaj pijem len ako taký doplnok :-) . Chodím behať, plávam, alebo ideme s deťmi aspoň na nejakú dlhšiu prechádzku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní