Pilates pre začiatočníkov: Pomôže ti zbaviť sa bolesti a pretiahnuť telo!

Pilates pre začiatočníkov: Pomôže ti zbaviť sa bolesti a pretiahnuť telo!

Nie všetky cviky a cvičenia sú také univerzálne, ako tomu je pri pilatese. Ide totižto o druh cvičenia, ktoré môžu vyskúšať ženy, ale aj muži. Je to v podstate cvičenie, ktoré vám pomôže ponaťahovať sa, ale zároveň vám môže pomôcť zbaviť sa bolesti. Je to cvičenie, ktoré je vhodné aj pre tehotné ženy, ale aj pre tých, ktorí majú problém s inkontinenciou či bolesťou chrbtice. A možno by ste to nepovedali, ale aj táto forma cvičenia vám môže pomôcť pri formovaní povestných tehličiek, ktoré sú sexy a také žiadané.

Pilates je častokrát spájaný a zamieňaný s jogou. Avšak, aj keď je čiastočne inšpirovaný jogou a vychádza z nej, v jednom sa líšia – pilates vás prinúti pri cvičení udržať stabilitu a rovnováhu pri labilných pózach, a to prostredníctvom svojich končatín. Kdežto joga predstavuje prevažne súbor statických pozícií, ktoré vám pomôžu ponaťahovať sa a zrelaxovať svoju myseľ. V jednoduchosti môžeme povedať, že pilates predstavuje súbor aeróbneho a anaeróbneho cvičenia.

Pilates aj pre začiatočníkov na doma

Pilates vám pomôže spevniť svaly, o ktorých ani netušíte, že ich máte. Čo je na pilatese skvelé a mnohí si pochvaľujú, tak je zlepšenie držania tela a zlepšenie pohybu. Vďaka tomu si tento druh cvičenia zamilovali aj seniori. A to už je dobrý dôvod na to, aby ste ho vyskúšali aj vy. Tak čo, idete na to? Pustite sa do cvičenia pilatesu, do vykonávania cvikov, ktoré vám môžu pomôcť zlepšiť aj svoje trávenie či pomôcť pri budovaní svalov a spevňovaní tela? Tak to skúste prostredníctvom nasledujúceho videa so sériou pilates cvikov!

Pozri aj: Najlepšie cviky na ramená bez činiek: Vlastná váha ťa dostane do formy!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Martina Zahoranová 02.05.20 11:50

MZ
karma
109.00

kedysi dávno som pilates skúsila ale dlho som nevydržala možno to skúsim znovu a tentokrát aj vydržím :-)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 03.05.20 06:37

ĽŠ
karma
100.00

Univerzálne a efektívne cvičenie!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní