Doprajte si darček už teraz - vysoké čižmy! S našimi TOP tipmi si určite vyberiete tie pravé

Doprajte si darček už teraz - vysoké čižmy! S našimi TOP tipmi si určite vyberiete tie pravé
  • 27.11.2023
  • Lenka Biba Slovak

Pokiaľ ide o výber nového páru dámskych čižiem, ktoré pridáte do svojej zbierky, určite máte na výber. Od nízkych členkových topánok až po nápadné vysoké čižmy nad kolená či praktické zimné snehule - jednoducho existuje štýl, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Hoci rozmanitosť je skvelá, zistiť, ktorý štýl vyhovuje vašim potrebám, preferenciám a tvaru tela, môže byť ohromujúci výkon aj pre tých najšikovnejších módnych nadšencov.

Nebojte sa – sme pripravení pomôcť vám v tomto výbere! Pozrite sa spolu s nami na TOP tipy a rad k správnemu výberu páru dámskych čižiem, vrátane rôznych typov dámskych čižiem na trhu a toho, čo je pre vaše nôžky to najlepšie.

Výber dámskych topánok na zimu

Aj keď uprednostňujeme skvelý vzhľad a dobrý pocit, pri výbere dámskych čižiem na zimu by mala byť praktickosť na prvom mieste. Navyše, ak plánujete tráviť veľa času vonku, budete chcieť obuv, ktorá je pevná a zvládne aj zľadovatené cesty.

  • Dobrý pár vychádzkových topánok vám pomôže zabrániť pošmyknutiu a skĺznutiu, ak narazíte na obzvlášť zľadovatenú časť cesty.
  • Prípadne tí, ktorí budú väčšinou len smerovať z auta do kancelárie, môžu zvoliť aj sexi modely vysokým čižiem, ktoré zaujmú skutočne každého.
Robel - Tamaris comfort

Zdroj: ROBEL

Vysoké čižmy - túžite po nich aj vy?

V botníku žiadnej z nás by nemali chýbať vysoké čižmy. Ich typy sú skutočne rôznorodé, takže nepochybujeme, že vybrať si dokáže každá žena.

Nebojte sa experimentovať a ak túžite aj po extravagentnejšom kúsku, siahnite napríklad po vysokých čižmách nad kolená či po vysokých čižmách, ktoré sú na vyššej platforme alebo vysokých podpätkoch.

Splňte si svoje sny - nemusíte čakať až do Vianoc! Obdarujte sa a vyberte si svoje kvalitné vysnívané čižmičky, ktoré vám budú slúžiť niekoľko najbližších sezón. Na robel.sk to bude hračka.

Neprehliadnite: Zimu nevidíme čierno, no radi sa elegantne obujeme do čiernej: A čo ty? Inšpiruj sa!


 

vysoké čižmy dámske

Zdroj: ROBEL

Vysoké čižmy nad kolená

Odvážne, no prekvapivo jednoduché čižmy nad kolená dodávajú jednoduchým outfitom šmrnc. Je samozrejmé, že tento štýl dámskych čižiem končí tesne nad kolenom, čo z nich robí dokonalý doplnok napríklad k úzkym džínsom, roztomilej hodvábnej košieľke a koženej bunde. Tento typ topánok je ideálny pre chladnejšie mesiace, dodáva vašim nohám trochu tepla a zároveň dodáva vášmu vzhľadu hranu bez námahy.

Vysoké čižmy po kolená

Ako ste pravdepodobne uhádli, čižmy po kolená padajú tesne pod kolená a sú ďalšou dobrou voľbou pre chladnejšie obdobia.

Udržia vaše nohy v teple, priliehajú na nohu a zároveň ochránia vaše chodidlá pred dažďom i snehom, nehovoriac o tom, že sú štýlové.

  • Dosiahnite napríklad boho-chic vzhľad s kvetinovými šatami, kimonom a čižmami po kolená.
  • Pre zimnejší vzhľad si oblečte ležérnu nafúknutú bundu, oversize tričko a džínsové úzke džínsy s párom týchto trendových dámskych čižiem.

Vysoké čižmy po lýtka

Lýtkové čižmy sedia na nohách o niečo vyššie ako klasické členkové topánky a ponúkajú viac krytia. Sú tak skvelé pre chladnejšie ročné obdobia. Ploché čižmy vysoké po lýtka sú tie pravé!

  • Skombinujte ich so vzorovanými pančuchami, zavinovacou sukňou a topom s dlhým rukávom s rolovaným výstrihom pre dokonalý jesenný outfit.
  • Pre chladné dni zvoľte úzke rifle, jednoduchý rolák, štýlový kabát, veľký šál a dokonalý look s čižmami po lýtka je na svete!

Neprehliadnite: Dámska obuv Karl Lagerfeld - kúsky, ktoré si jednoducho zamilujete!

Robel - Reiker čierne čižmy

Zdroj: ROBEL

Vysoké jazdecké čižmy

Jazdecké čižmy sú ďalším klasickým štýlom pôvodne navrhnutým na veľmi špecifický účel – samozrejme na jazdu na koni. Sedia tesne pod kolenom a sú zvyčajne úplne ploché alebo majú malý podpätok, vďaka čomu sú ideálne na bežné dni. Ak chcete získať pohodlný, no zároveň módny outfit, spojte tieto dámske čižmy so svojimi obľúbenými džínsami, veľkým svetrom ku krku a štýlovým koženým batohom.

Snehule

Ako už názov napovedá, snehule sú navrhnuté tak, aby udržiavali nohy v teple a suchu na snehu. Aj keď sú snehule vyrobené pre funkčnosť pred módou, neznamená to, že nemusia byť štýlové! Tento štýl vyzerá bez námahy trendy s pohodlnými legínami, oversize pleteným svetrom a bundou s lemom z umelej kožušiny.

Vysoké motorkárske čižmy

Motorkárske čižmy - základný kúsok v šatníku každej ženy, okorení obyčajný vzhľad a dodajú nádych rock’n’rollovej elegancie. Tento štýl dámskych topánok s prackami, cvokmi a hrubými podrážkami je určený pre tých, ktorí majú radi trochu nápaditosti vo svojom oblečení. Dodajte šmrnc svojim čiernym rifliam s párom motorkárskych čižiem a vybíjanou džínsovou či koženou bundou – dokonalá kombinácia dievčenského a rock’n’rollu.

dámske čižmy

Zdroj: ROBEL

Ako si vybrať správnu obuv pre váš typ postavy?

Aj keď je najdôležitejšie, aby ste sa cítili istí pri výbere dámskych topánok, je potrebné dodržiavať niekoľko všeobecných pravidiel, aby ste sa uistili, že budú vyhovovať konkrétne vášmu typu postavy. Postupujte podľa našich tipov, aby ste si vybrali pár dámskych čižiem, ktoré budú vyhovovať rôznym typom postavy.

Čižmy pre drobné ženy

Pre väčšiu výšku si vyberte čižmy s podpätkom. Tie predĺžia vzhľad vašich nôh. Vyberte si topánky, ktoré objímu váš členok a zastavia sa buď priamo v strede členku, alebo niekoľko centimetrov nad ním.

Rovnako tak čižmy po kolená sú ďalším skvelým štýlom pre drobné ženy.

POZOR - vyhnite sa čižmám do pol lýtok alebo príliš vyhrnutým čižmám, ako aj tým, ktoré majú remienky alebo hranatú špičku.

Čižmy pre vysoké ženy

Vysoké ženy sú obdarené dlhými nohami. Našťastie pre vás, väčšina štýlov vám vyhovuje! Na predĺženie dĺžky bez pridania ďalšej výšky odporúčame čižmy nad kolená.

  • Nevyhýbajte sa ani čižmám na podpätku.
  • Členkové čižmy na krátkom podpätku sú ideálne pre vysoké ženy, ktoré oblečú váš outfit za pár sekúnd.
robel - Reiker

Zdroj: ROBEL

Čižmy pre široké chodidlá

Všeobecným pravidlom je, že ženy so širokými chodidlami by sa mali vyhýbať čižmám so špicatou špičkou, ako aj ozdobným detailom, ktoré môžu rozšíriť vzhľad chodidla, ako sú pracky alebo remienky (najmä ak sedia v blízkosti bruška chodidla).

Ak sa obávate, že to znamená, že vaše čižmy nebudú vyzerať tak žensky, ako by ste chceli, proti okrúhlej špičke sa postavte štíhlym podpätkom.

Čižmy pre široké lýtka

Netreba dodávať, že ženy so širokými lýtkami zistia, že čižmy s elastickými klinmi – čo je detail vidieť na čižmách Chelsea – sa nosia ľahšie a pohodlnejšie.

  • Ak chcete zoštíhliť vzhľad svojich lýtok, vyhnite sa čižmám so zavinovacím remienkom.
  • Taktiež aj čižmám, ktoré končia na najširšom mieste lýtka.

Čižmy pre chudé lýtka

Je ľahké žiarliť na ženy s chudými lýtkami, ale pokiaľ ide o nákup topánok, môže to byť problematickejšie, ako by ste si mysleli.

  • Pružné materiály sú vo všeobecnosti dobrou voľbou.
  • Majú tendenciu byť dosť tenké a dokonale tak obopnú vaše nôžky.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Anežka Turčiková 19.12.23 21:46

karma
-1.00

Topanok nikdy nie je dost, robel a wojas maju krasne cizmy, je si z coho vyberat.

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 22.12.23 20:26

karma
-1.00

Presne v tejto poľadovici, čo bola teraz som zistila, že nemám žiadne funkčné čižmy, hoci mam dvoje. Musela som sa presúvať MHD. Robel má vždy dobrý vyber, má nádherné koňakove jazdecké poškuľujem po nich.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní