Ako na zvieracie chlpy na sedačke, podlahe či koberci? Toto je povinná výbava!

Ako na zvieracie chlpy na sedačke, podlahe či koberci? Toto je povinná výbava!

Domáci maznáčikovia sú na nezaplatenie. Svojou prítomnosťou, obtieraním sa a pradením dokážu každému človeku vylepšiť deň. Sú to tvory, ktoré sa k vám pritisnú a vyžadujú si vašu pozornosť. Na človeka majú pozitívne účinky. Taká terapia mačkou pomáha redukovať stres, pomáha kostiam aj svalom, znižuje riziko vzniku srdcových chorôb a oveľa viac.

Na jednej strane je prítomnosť maznáčikov v domácnosti prospešná, no na druhej strane aj otravná. Ale iba vtedy, keď domáci miláčikovia pĺznu a ich chlpy sa nachádzajú úplne všade. Úplne všade – čiže máme na mysli podlahu, pohovku, oblečenie... Jednoducho povedané, kam sa pozriete, tam sú chlpy, ktoré sa víria aj vo vzduchu. Ak to veľmi dobre poznáte, tak nepochybujeme o tom, že máte svoje triky, ako s chlpmi bojovať. No ak premýšľate nad tým, že si do svojej domácnosti zaobstaráte či už psíka, alebo mačičku, tak vám poradíme, čo si spolu s nimi zadovážiť.

Odporúčame: Ako ošetriť pľuzgiere na nohách a otlaky? Vyskúšaj aspirín na kožu!

kefa na psov

Zdroj: Shutterstock®

Základom je starostlivosť

Nielen kŕmiť a hladiť. Domáceho maznáčika by sme mali z času na čas prečesať špeciálnymi hrebeňmi alebo kefami, ktoré sú určené špeciálne pre zvieratá. Prostredníctvom kefy zo zvieraťa vyčešete chlpy, ktoré by za iných okolností poletovali po vašej domácnosti. Pravidelná starostlivosť o srsť domáceho maznáčika je základom. Nezabúdajte tiež na jeho kúpanie, ak je to teda potrebné, a to s kozmetikou určenou pre daný druh zvieraťa. 

zvieracie chlpy na oblečení

Zdroj: Shutterstock®

Nenahraditeľné pomôcky

V druhom rade budete potrebovať niekoľko pomôcok, prostredníctvom ktorých odstránite vypadnuté chlpy, ktoré si poletujú po vašom byte / dome.

  • Gumené rukavice – nemusia byť nijaké špeciálne. Môžete použiť aj tie, ktoré využívate pri umývaní riadu. Gumené rukavice si stačí navliecť na ruky, trošku namočiť a zozbierať chlpy z pohovky, kresiel a iných látkových kusov nábytku.
  • Mäkká handrička – tá vám poslúži na utieranie dreveného nábytku. Či už je to stôl, obývacia stena alebo podlaha – mäkká handrička s leštidlom na nábytok či podlahy vám pomôže zbaviť sa chlpov.
  • Pemza – aj keď je primárne určená na odstránenie zrohovatenej pokožky na chodidlách, pomôže vám aj pri odstraňovaní chlpov z koberca.
  • „Odchlpovač“ – povinná výbava každej domácnosti so zvieratami. Familiárne odchlpovač, no oficiálne valček s lepiacimi papierikmi. Tie vám pomôžu odstrániť chlpy z oblečenia aj iných vecí.
gumené rukavice a zvieracie chlpy

Zdroj: Shutterstock®

Neprehliadajte ani vysávač

Poslednou pomôckou a teda základom domácnosti pri upratovaní je vysávač. Dôležité je, aby bol naozaj výkonný. Aby zvládol povysávať aj tie najmenšie chĺpky, ktoré majú tendenciu zaliezť úplne všade. Takže vyberajte taký, ktorý má vysoký výkon a množstvo nadstavcov na rôzne povrchy. Poprípade siahnite priamo po tom, ktorý má „pet“ nálepku – teda je špeciálne určený do domácnosti so zvieratami. Samozrejme, za takúto nálepku si priplatíte.

Zaujme ťa: Nevieš zaspať? Máme pre teba jednoduché tipy, ako zaspať rýchlo!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 03.09.19 06:13

ĽŠ
karma
100.00

Pemzu ešte nemám vyskúšanú, vďaka za tip!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní