Originálne a jedinečné kvetináče: Vyrob si ich jednoducho sama!

Originálne a jedinečné kvetináče: Vyrob si ich jednoducho sama!
  • 13.09.2020
  • Michaela Kožáková

Ste aj vy veľkými milovníkmi rastlín a kvetov, všetkého čo rastie, pučí, ženie korienky a kvitne? Možno aj váš byt vyzerá ako taká botanická záhrada alebo malá džungľa. Nie, vy si nekupujete kabelku alebo nové lodičky, vy si radšej kúpite ďalšiu exotickú rastlinu. To je jedno, že ju už nemáte kam dať. Nejaké miesto jej určite nájdete. 

Kvety nie sú ani zďaleka lacnou záležitosťou a vedia niekedy poriadne zaťažiť našu peňaženku – najmä vtedy, ak sa jedná o zvláštne a ťažko zohnateľné druhy. No, a tie rastlinky musíme aj do niečoho  zasadiť. Ak chceme, aby naše kvety boli krásnym doplnkom interiéru a vkusnou dekoráciou, určite ich nenasadíme do prázdnych vedierok od maxi jogurtov či do nepekných plastových kvetináčov. 

Keď si prezriete webové stránky alebo zájdete do kvetinárstva, zistíte, že tie nádherné črepníky a trendy keramické nádoby s miskami sú neskutočne drahé. Nezúfajte. Vyrobte si krásne a originálne kvetináče sami! Nemusíte mať vyštudovanú umeleckú školu. Stačí vám trochu zručnosti, kreativity, voľného času a chuti.

Idete do toho? Výborne! Nechajte sa inšpirovať niekoľkými nápadmi. Poďme na to!

Neprehliadni: Osvetlenie do záhrady: Ako z nej spraviť čarovné miesto?

S tvárou

Zdroj: pinterest.com

Rozkošné tváre

Kvetináče s rôznymi výrazmi tváre sú veselé, vtipné a pri tom vôbec nie je zložité si ich vyrobiť. Kúpte si terakotový črepník alebo jednoduchý biely, ktorý možno máte aj niekde doma v pivnici. Vezmite si hrubšie pero, fixku na keramiku, permanentné popisovače a nakreslite oči, nos, ústa, vlasy, hocičo, čo sa vám páči. Ak si celkom netrúfate, najskôr si vašu tvár predkreslite ceruzkou. Potom už len treba vaše dielo zalakovať, aby ste pri polievaní alebo premiestňovaní kresbu nezmazali. Samozrejme, môžete použiť aj iné farby (akrylové farby) ako čiernu – napríklad zvýrazniť pery či líčka. Je to len a len na vás. 

S nápisom

Zdroj: pinterest.com

S nápismi

Ozdobte si svoju kuchyňu peknými črepníky s bylinkami. Na každý z nich napíšte (môžete použiť pečiatky s písmenkami) názov bylinky. Takisto môžete kvetináče popísať rôznymi nápismi ako napríklad ja prežijem, nedotýkaj sa ma (kaktus), polej ma. Zapojte svoju fantáziu a vyrobte si jedinečné kúsky!

Maľujte

Zdroj: pinterest.com

Maľujte

Prebuďte v sebe Picassa, predveďte svoje umelecké schopnosti a zhmotnite svoje predstavy! Hrajte sa s farbami, tvarmi, geometrickými vzormi, mozaikami, kresbami. Nastriekajte kvetináče, oblepte ich farebnými páskami, vyčarujte si z nich nočnú oblohu, chutný ružovkastý melón alebo elegantný doplnok do vašej obývačky. Neváhajte a ihneď sa pustite do projektu.

Makramé detaily

Jednoduché terakotové kvetináče môžete spestriť krásnym makramé doplnkom. Internet je plný návodov, ako si vyrobiť vďaka tejto technike viazania uzlov všetko možné – od nástenných dekorácií až po hojdačky. Kvetináče môžete ozdobiť pomocou makramé, ale takisto ich zavesiť na špagáty alebo šnúrky s použitím tejto techniky. 

recyklácia

Zdroj: pinterest.com

Recyklujte

Nevyhadzujte konzervy, staré zaváracie poháre, plechovky od koly či piva. Premeňte ich na originálne kvetináče pre vaše obľúbené rastliny. Skvele poslúžia i prútené košíky, plastové fľaše, staré misky. Môžete sa tiež pustiť do výroby betónových kvetináčov, ktoré potom nafarbíte alebo ozdobíte rôznymi vzormi. Stačí tak málo, aby ste z vecí, ktoré nepoužívate či vyhadzujete urobili krásne dekoratívne kvetináče.

Pozri aj: Záhradkári, pozor! Tento prírodný zabijak buriny musíte vyskúšať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 13.09.20 07:32

ĽŠ
karma
100.00

Pekné inšpirácie, stačí troška zručnosti a času.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 13.09.20 19:20

MM
karma
100.00

týmto článkom ste ma potešili, tiež si rada ozdobujem kvetináče, hlavne prírodnými materiálmi

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 14.09.20 09:01

KK
karma
105.00

pekné nápady, už viem, čo budem robiť cez dlhé zimné večery

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 14.09.20 21:52

karma
109.00

Super nápady,originálne...a ked si ich niekto namaľuje sám,má istotu,že nikto iný už taký nebude mať.Vždy obdivujem ľudí,ktorí sú zruční a kreatívni,od ktorých si môžme brať inšpiráciu.

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní