Slúži otvor v doske na krájanie len na zavesenie alebo uchytenie? Tento spôsob využitia ťa prekvapí!

Slúži otvor v doske na krájanie len na zavesenie alebo uchytenie? Tento spôsob využitia ťa prekvapí!

Ako sa hovorí, novým veciam sa učíme počas celého života. A neraz nás prekvapí napríklad aj to, ak zistíme, že nejaká bežná vec, s ktorou sa neustále stretávame v okolí, sa dá používať aj inak ako sme si mysleli, alebo má dokonca úplne iný účel. Príkladov môžeme uviesť skutočne mnoho. 

Všimli ste si napríklad, že viaceré klasické šálky majú na dne malé drážky? Tie majú hneď dve funkcie. V prvom rade pri umývaní v umývačke riadu pomáhajú stekaniu vody a okrem toho aj umožňujú prúdeniu vzduchu, čo pomáha predchádzať prasknutiu šálky v prípade jej naplnenia vrelou tekutinou. 

A viete, na čo slúži spodná zásuvka, ktorú má väčšina bežných rúr na pečenie? Mnohí si myslia, že je určená na skladovania kuchynských pomôcok, napríklad panvíc či plechov. Nuž, možné je ju v podstate využiť aj týmto spôsobom, no jej skutočný účel je trošku iný. Táto zásuvka bola navrhnutá tak, aby sa v nej odkladalo hotové jedlo s cieľom udržať ho čo najdlhšie teplé. Vedeli ste o tom? 

A v kuchyni ešte zostaneme, pretože sa pozrieme na ďalší prekvapivý spôsob využitia bežnej veci, o ktorom ste pravdepodobne ani nepočuli. Viete, na čo slúžia otvory v kuchynských doskách na krájanie? 

Má otvor v doske na krájanie aj ďalšie využitie?

Čo sa malých okrúhlych otvorov v doske na krájanie týka, tie majú v podstate jednoznačný účel – slúžia na zavesenie dosky. Mnohé plastové aj drevené dosky však majú aj väčší oválny otvor. Ten môže tiež slúžiť na zavesenie dosky, no rovnako môže plniť účel držadla, respektíve rukoväti. So zaujímavým spôsobom využitia otvoru v kuchynskej doske na krájanie prišla mladá žena, ktorá sa s ním podelila vo videu na svojom TikToku. 

Vo videu (pozri nižšie) ukázala, že otvor slúži na to, aby sa cezeň stiahla nakrájaná potravina priamo do hrnca alebo misky. Malo by sa tým zabrániť tomu, aby sa malé kúsky, napríklad najemno nakrájanej cibuľky, rozsypali pri zhŕňaní cez okraj dosky aj mimo pripravenú nádobu. 

Toto video vyvolalo rozličné reakcie. V komentároch ľudia vo veľkej miere vyjadrovali nesúhlas a držali sa názoru, že otvor v doske na krájanie je len obyčajným držadlom. Mnohí tvrdili, že si to autorka len vymyslela. Ďalšia skupina komentujúcich však bola z tohto spôsobu použitia prekvapená a považovala ho za užitočný trik. A tretia skupina sa dokonca držala toho, že tento trik pozná a uplatňuje. Čo na takúto možnosť využitia  otvoru v doske na krájanie hovoríte vy?

- Anketa

VEDELI STE O TAKEJTO MOŽNOSTI VYUŽITIA OTVORU V KUCHYNSKEJ DOSKE?

Odpovedalo 5 ľudí  

Áno a otvor podobne aj používam.
0%
Nie, ale zdá sa to byť šikovný trik, isto to vyskúšam.
20%
Nemyslím si, že otvor v doske na krájanie má skutočne aj tento účel.
80%

Zdroj foto z úvodnej koláže: depositphotos.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní