Pohodlná stolička k toaletnému stolíku – akú si vybrať?

Pohodlná stolička k toaletnému stolíku – akú si vybrať?

Toaletný stolík dotvára ženský kútik, ktorý sa v spálňach objavuje čoraz častejšie. Slúži ako miesto na líčenie, starostlivosť o pleť, úpravu vlasov, prípravu pred odchodom von a skladovanie kozmetiky. 

Žiadny toaletný stolík sa však nezaobíde bez pohodlnej sedacej súpravy. Ako si teda vybrať kreslo či stoličku k toaletnému stolíku?

Praktickosť a funkčnosť – čo treba zvážiť pri výbere?

Vybrať perfektné sedadlo k toaletnému stolíku nie je vôbec jednoduché. Na trhu je nepreberné množstvo modelov a v tomto množstve je ťažké vybrať si to, čo je pre nás najlepšie. Stolička by mala nielen pekne vyzerať, ale predovšetkým by mala poskytovať vysoký komfort používania. Je dobré, ak je v každom ohľade prispôsobená potrebám majiteľa. Musí byť pohodlná, praktická a funkčná. Vybrať si ten správny model preto môže byť trochu problém. Ktoré kreslo je najlepšie?

Veľa závisí od individuálnych preferencií, ale kľúčovým faktorom by malo byť hlavne to aby bola stolička pohodlná. Líčenie a kozmetické procedúry môžu byť časovo náročné. Môžu vyžadovať časté zmeny polohy. Stolička preto musí poskytovať primeranú úroveň pohodlia a nemala by brániť používaniu toaletného stolíka, bez ohľadu na pózu alebo oblečenie, ktoré nosíme.

Lepšia s chrbtovou opierkou alebo bez nej - ktorý model si vybrať?

Pri výbere stoličky k toaletnému stolíku stojí za zváženie, či bude lepší model s opierkou alebo bez nej. Obe majú svoje výhody aj nevýhody. Prvá možnosť je pohodlnejšia, najmä počas dlhých sedení pri toaletnom stolíku. Operadlo je praktické, dá sa naň ovesiť oblečenie, o oddychu ani nehovoriac. Stolička s operadlom je však pomerne masívna a zaberá veľa miesta. V malých spálňach to môže byť trochu problém.

Ak sa rozhodujete pre kúpu stoličky s operadlom, musíte si položiť aj otázku, či má byť nízka alebo vysoká a či má mať podrúčky. Tento výber by mal byť ovplyvnený estetickými aj funkčnými hľadiskami. Najdôležitejšie však je, aby sa rozmery stoličky prispôsobili majiteľovi toaletného stolíka, ako aj samotnému nábytku. A stolička bez operadla? Jej významnou výhodou je, že poskytuje lepší prístup k toaletnému stolíku. Ľahšie sa skryje zasunutím pod toaletný stolík.

Pozri aj: Šeflera stromovitá alias dáždnikový strom – dokonalá ozdoba interiéru

stolička k toaletnému stolíku

Zdroj: stolicky24.sk

Stoličky k toaletnému stolíku - materiál a štýl

Veľký význam má materiál, z ktorého je stolička vyrobená. Stoličky si môžete vybrať drevené, kovové a plastové. Vybrať si môžete aj model, ktorý kombinuje napríklad kovové nohy s drevenou opierkou a sedadlom. Dôležité je, že stolička je stabilná a starostlivo vyrobená. Make-up vyžaduje presnosť a jeho nanášanie na vratkej stoličke môže byť prinajmenšom nepohodlné. Pevná konštrukcia stoličky je základ. Pozor si treba dať aj na čalúnenie. Niektoré látky sa ľahko zašpinia, no ťažko sa potom čistia. Nábytok sa musí dať ľahko vyčistiť, aby rozsypaný prášok alebo mastné škvrny od krému neboli problémom. Nenasiakavé čalúnenie, ktoré stačí utrieť vlhkou handričkou, je najlepším riešením. Dôležitú úlohu zohráva aj štýl a farba stoličky k toaletnému stolíku. Mal by harmonicky ladiť so vzhľadom nábytku a usporiadaním miestnosti. Prútené alebo ratanové kreslo môže byť dobrou voľbou v rustikálnom prostredí. Priehľadný plastový model dobre poslúži v moderných interiéroch. Ak vyznávame glamour štýl, siahneme po stoličkách s čalúnením vo farbách ako fľaškovo zelená, púdrovo ružová či zlatá. Drevené stoličky v prírodných, svetlých farbách sú zase vhodné do interiéru v škandinávskom štýle.

Kreslá k toaletnému stolíku - pre tých, ktorí radi relaxujú

Stoličky nie sú jedinou možnosťou, ktorú si môžete vybrať. Alternatívou pre fanúšikov plného pohodlia je kreslo k toaletnému stolíku (https://www.stolicky24.sk/stolicky-k-toaletnemu-stoliku/296/c). Takýto kus nábytku sa dokonale hodí do exkluzívnych interiérov. Kreslo pomáha oddeliť samostatnú zónu pre toaletný stolík v miestnosti. Umožňuje vám oddeliť sa od zvyšku miestnosti. Najdôležitejšie však je, že vytvára ešte pohodlnejšie a útulnejšie podmienky. Vďaka tomu môže toaletný stolík slúžiť nielen ako miesto na nanášanie make-upu, ale aj miesto k relaxácií.

Samozrejme, že v prípade kresla si musíte dať pozor na rovnaké veci ako v prípade stoličiek. Tento kus nábytku je dekoratívnejší. Možnosti, pokiaľ ide o dizajn čalúnenia, sú vďaka jeho väčšej ploche širšie. Prešívanie, lemovanie, gombíky a iné ozdoby môžu výrazne zvýšiť vizuálnu atraktivitu tohto kusu nábytku. Mali by ste však pamätať na zručný výber kresla k toaletnému stolíku. Oba kusy nábytku sa k sebe musia štýlovo zladiť. Stolička je štíhlejšia a subtílnejšia a kreslo je masívnejšie. Je ťažšie to preusporiadať. Potrebujeme viacej priestoru. Jeho usporiadanie pri toaletnom stolíku môže byť preto poriadnou výzvou. Istým kompromisom sú kreslá, ktorých sedák a operadlo pripomínajú stoličku, no sú ako u tradičných stoličiek osadené na vysokých nohách.

Inšpiruj sa: Starostlivosť o izbové rastliny v lete – 7 tipov, vďaka ktorým prežijú aj najväčšie horúčavy

taburet k toaletnému stolíku

Zdroj: stolicky24.sk

Taburet k toaletnému stolíku - praktická voľba

Možností je však viac. Stoličky a kreslá, to nie je jediný spálňový nábytok (https://www.stolicky24.sk/spalna/292/c ), ktorý môže stáť vedľa toaletného stolíka. Alternatívou je aj lavica, taburet. Posledný kus nábytku sa zdá byť obzvlášť atraktívny. A prečo?

Po prvé, taburet je pohodlný kus nábytku. Je mäkký a pohodlný na sedenie. Nemá chrbtovú opierku, ale dá sa s ním ľahko pohybovať. Je kompaktný, a preto mobilný a funkčný. Vďaka svojej malej veľkosti ho ľahko schováte pod kozmetický stolík. Tam, kde je málo miesta, je taburet perfektný. Okrem toho môže slúžiť ako dodatočný úkryt pre rôzne doplnky a náčinie. Tiež sa hodí esteticky k mnohým rôznym štýlom. Je funkčný a vizuálne atraktívny. Čo je teda k toaletnému stolíku najvhodnejšie - stolička, kreslo alebo taburet? Odpovedi na túto otázku závisia od individuálnych preferencií. Musíte sa zamyslieť nad spôsobom a frekvenciou používania toaletného stolíka. Definujte svoje potreby a rozpočet. Musíte vziať do úvahy otázky usporiadania a nakoniec si vybrať, čo sa zdá byť najlepšie.

K veci môžete pristupovať atypicky. Prečo nevyužiť tiež ergonomickú kancelársku stoličku používanú každý deň v domácej kancelárii, ak je pre niekoho pohodlná? Ak je pracovný stôl blízko toaletného stolíka, nič vám nebráni použiť otočnú stoličku na kolieskach na oboch miestach. Koniec koncov, najdôležitejšia vec je tu pohodlie. A tým sa predovšetkým oplatí riadiť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Vlasta Mäsiarová 08.07.22 09:07

karma
100.00

Mala som toaletný stolík, veľmi málo som ho používala, radšej sa líčim v kúpeľni

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní