Sienna Miller si zamilovala anglický vidiek. Jej chata vás ohúri!

Sienna Miller si zamilovala anglický vidiek. Jej chata vás ohúri!
  • 18.08.2022
  • Veronika Nemčeková

Keď mala americko-anglická herečka Sienna Miller 25 rokov, rozhodla sa, že potrebuje miesto, kde bude mať pokoj od médií.

Rodáčka z New Yorku si prenajala domček na anglickom vidieku. Do chaty sa zamilovala a neskôr ju odkúpila. Vytvorila z nej dokonalé miesto pre oddych.

Nehnuteľnosť zo 16. storočia

Predstaviteľka Victorie zo snímky Hviezdny prach si za druhý domov vybrala nehnuteľnosť postavenú v 16. storočí. Nachádza sa v anglickom Buckinghamshire neďaleko Londýna, kam sa dostanete po 45 minútach jazdy autom.

Pôvodná chata bola rozšírená prístavbou v 70. rokoch 20. storočia. Miller ju po kúpe dlhé roky využívala v stave, v akom ju kúpila. Spravila iba zopár menších zásahov. Pre radikálnu zmenu sa rozhodla len nedávno. Nehnuteľnosť so slamenou strechou sama prirovnáva ku králičej nore.

Dom herečke pôvodní majitelia predali aj s nábytkom. Išlo o tradičnú anglickú vidiecku usadlosť. Snažila sa ju prispôsobovať sebe, ale nebolo to ono, preto sa rozhodla pre kompletnú rekonštrukciu. Po prerábke vníma domček ako sofistikovanejší a viac zohľadňujúci jej potreby i vkus.

Rozsiahlu rekonštrukciu odštartovala počas pandémie ochorenia COVID-19 s pomocou priateľky, režisérky Gaby Dellal. Tá má podľa herečkiných slov vycibrený a jedinečný vkus. Finálny výsledok premeny ukázala Miller magazínu Architectural Digest.

Vidiecka kuchyňa s modernými prvkami

Štyridsaťročná herečka, ktorú môžete poznať aj z filmov Casanova, G. I. Joe, Americký ostreľovač či Americká žena, priznala, že miluje kuchyňu, ktorú v dome vytvorili.

V tejto miestnosti nájdete industriálne kovové lampy, masívny drevený stôl so stoličkami vo vidieckom štýle ako aj nápadité kockované závesy dotvárajúce kolorit vidieka a spojenia s prírodou. Ružové steny dávajú miestnosti hrejivý pocit domova.

Miller miluje varenie. Zaobstarala si preto plynový sporák väčších rozmerov, vďaka ktorému sa môže naplno venovať kulinárskemu umeniu. Varenie si užíva najviac v nedeľu, pochvaľuje si najmä dostatok priestoru pri príprave jedla. Zaspomínala si aj na staré časy, keď mala k dispozícii iba malú rúru a pripravovala vianočnú večeru. „Bolo to peklo,“ vyznala sa.

Mať starý dom je podľa slov herečky magické. Na to, aby sa v ňom cítila komfortne, v kuchyni s obľubou využíva výdobytky modernej doby ako sú rýchlovarná kanvica alebo toastovač. Staré a nové sa v jej kuchyni výborne dopĺňa.

Vyskúšajte: Betónový kvetináč: Efektný doplnok, ktorý si viete vyrobiť sami!

Sienna Miller bývanie

Zdroj: instagram.com/archdigest

Krb počiarkuje čaro Vianoc

Obývačke dominuje otvorený krb obložený tehlami. Na Vianoce umiestňuje rodina stromček do tesnej blízkosti krbu, aby si vychutnávali pohľad na praskajúci oheň a svetielka na stromčeku. S obľubou tu sledujú vianočné filmy.

V izbe zaujme aj klavír, ktorý bol darčekom od prvého priateľa Miller. Nástroj má preto pre ňu sentimentálnu hodnotu.

Pri zariaďovaní použili Miller a Dellal rôzne farby a textúry. Nechýba kreslo od herečkinej mamy. To jej rodičia používali, keď žili v Hong Kongu. Pôvodne bolo biele, teraz ho zdobí kombinácia fialovej a vzorovanej bielo-zlatej látky.

V obývačke nechali zachované pôvodné drevené trámy, ktoré dodávajú miestu vidiecky šarm. Strop je pomerne nízky. Pôvodne bola táto miestnosť kuchyňou. Na steny použili jemnú púdrovú farbu, ktorá miestnosti dodáva pocit tepla, avšak nevytvára pocit ťažoby.

Hra so svetlom

Keďže ide o chatu, priestor má svoje limity. Aby ho opticky zväčšili, umiestnili zrkadlá do rôznych častí. Nájdete ich v kúpeľni, ale aj v blízkosti jedálenského stola, kde naukladali viacero menších zrkadiel vedľa seba na väčšiu plochu steny.

Dellal sa tiež ako režisérka pohrala so svetlom a efektami, ktoré vie pomocou neho dosiahnuť. V dome sa nachádza aj viacero obrazov. Nájdete tu kúsky od Fridy Jones, Carol Davis či Johna Mabryho. Herečka rada mixuje staré a nové umenie.

Detská izba ako z knihy Jane Austin

Na poschodie sa dostanete pôvodným schodiskom, na konci ktorého nájdete knižnicu. V nej sú knihy autorov ako Homér, Shakespeare alebo Stanislavski. Na chodbe kúsok od schodiska umiestnili pod okno gauč. Ide o ideálne miesto na čítanie.

Pokračovať môžete do izby herečkinej dcéry Marlowe, ktorej otcom je herec Tom Sturridge. Detská izba pôsobí útulným dojmom. Podľa Miller je takmer v pôvodnom stave, len ju vymaľovali a pridali plyšákov. Inšpiráciou pri zariaďovaní boli knihy Jane Austin.

V miestnosti sú dve postele, čelá ktorých sú potiahnuté ovčou kožušinou. Okná boli príliš malé, a tak nemohli použiť klasické závesy. Namiesto toho na okno upevnili menšie látkové tienidlo, ktoré využívajú na zatemnenie izby počas noci.

Dcérka na poschodí s obľubou využíva aj „Júliin balkón“, z ktorého je výhľad do ďalších častí domu. Balkón má záves pripomínajúci oponu. Marlowe s kamarátkami na balkóne občas hráva krátke divadelné predstavenia.

Odporúčame: Ako oživiť interiér? Svetlofialová farba je tou správnou voľbou!

Sienna Miller chata

Zdroj: instagram.com/archdigest

Tapeta s tancujúcimi čarodejnicami

Na poschodí je okrem iného hosťovská izba zariadená taktiež vo vidieckom štýle. Nachádza sa tu aj kúpeľňa s neohraničenou sprchou a dlažbou marockého typu. Herečka má v dome málo miesta na kozmetiku, a tak sa rozhodla nepoužívať mejkap, keď tu trávi čas.

Spálňa Miller bola kompletne prerobená. Výraznou zmenou je zvýšený strop. Steny zdobí tapeta s motívom nahých tancujúcich čarodejníc. Pochádza z dielne značky Maison C, ktorú založili umelkyňa Costanza Theodoli-Braschi a interiérová dizajnérka Chiara de Rege.

Do miestnosti zavesili aj guľatý luster pripomínajúci mesiac v splne. Jedinečný je výhľad z balkóna oproti herečkinej posteli. Súčasťou izby je oblá vaňa schovaná za paravánom. V lete máva herečka otvorené balkónové dvere a počas kúpeľa relaxuje pri speve vtákov.

Romantický záhradný domček

V záhrade nájdete kútik s lúčnymi kvetmi, detské ihrisko v tvare hradnej veže so šmykľavkou a hojdačkou i malé jazierko.

Skutočným pokladom je však záhradný domček, ktorý bol predtým odkladiskom nepotrebných vecí. Jeho potenciál nebol využitý a tak ho zmenili na romantickú chatku pre hostí.

S manželskou posteľou a krbovými kachľami je domček ideálnym miestečkom pre zamilované páriky. V izbe je aj stolík na písanie a samostatná sprcha. Na strop nad posteľ umiestnili dizajnové nápisy.

Prehliadnuť si herečkinu chatu môžete prostredníctvom tohto videa:

Zdroj foto: úvodná fotka - instagram.com/archdigest

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní