Dovolenka v septembri: Pre toto si predĺžte leto a vyberte sa k moru!

Dovolenka v septembri: Pre toto si predĺžte leto a vyberte sa k moru!
  • 23.08.2022
  • Michaela Kožáková

Leto sa pomaly blíži ku koncu. Mnohí z nás možno nostalgicky spomínajú na tohtoročnú dovolenku pri mori a začínajú zo šatníkov vyberať jesenné kabáty. Pravdepodobne i vy patríte medzi tých, ktorí plánujú svoje dovolenky v júli alebo v auguste.

Ak ste nestihli letnú dovolenku alebo si chcete ešte jednu dopriať, tak september je tým ideálnym mesiacom. Zatiaľ čo sa u nás postupne začína ochladzovať a počasie sa kazí, vy si môžete užiť zopár príjemných slnečných dní niekde pri mori a predĺžiť si tak leto. Neverte, ak vám vravia, že more je už studené a služby v hoteloch sú menej kvalitné. Práve naopak, dovolenka v septembri má hneď niekoľko pozitív, ktoré vás potešia. Aké sú výhody dovolenky na jeseň? Prečo by ste sa mali vybrať k moru práve vtedy?

Neprehliadni: Dovolenkári pozor na smrteľné štvorcové vlny: Ak ich uvidíte, utekajte z vody!

Teplé, ale nie horúce počasie

Teploty v letoviskách sú oveľa príjemnejšie ako počas vrcholiacich horúčav. September je preto skvelým mesiacom nielen na oddych pri mori, ale aj na pohodlné spoznávanie okolia a fakultatívne výlety. Na jeseň môžete skombinovať pobytový zájazd s poznávacím. Takisto aj more je po lete dobre vyhriate, a to je predsa dôvod, prečo vyhľadávame dovolenky v zahraničí.

Menej turistov

Už sa vám nestane, že po raňajkách nebudete môcť nájsť voľné lehátko pri bazéne. Na plážach si v septembri užijete väčší pokoj. Keďže sa začína škola i detí bude v hoteli menej. Potešia vás tiež menšie rady pri toboganoch či v reštauráciách. Dokonca i hotelový personál sa vám pri menšom počte hostí môže dôkladnejšie venovať. Tlačiť v dave turistov sa nebudete ani pri prehliadkach pamiatok. 

Priaznivé ultra last minute ceny

Široká ponuka last minute dovoleniek v septembri nie je to jediné, čo vás presvedčí vybrať sa na dovolenku práve na jeseň. Nadchnú vás aj nízke ceny. Za rovnaké služby totižto zaplatíte po skončení letných prázdnin oveľa menej ako počas hlavnej sezóny.

V septembri je dostatok ubytovacích kapacít aj leteniek, keďže väčšinou turisti chodia na dovolenku v letných mesiacoch. Je teda menej pravdepodobné, že vás zastihne tzv. overbooking - situácia, ktorá nastane, keď hotel prijme viac rezervácií ako je jeho kapacita a vás ubytujú do iného hotela, aký ste si zakúpili u predajcu v cestovnej kancelárii. 

Pozri aj: Dovolenka 2022: Pobyt v ktorých destináciách ťa vyjde najlacnejšie?

Sviatky v septembri

Prvého a pätnásteho septembra máme sviatky. Vďaka nim si môžete ušetriť jeden, resp. dva dni dovolenky. 

Nižšie ceny v letoviskách

September predstavuje vo väčšine letných dovolenkových destinácii záver sezóny, takže aj nákupy suvenírov a darčekov vás môžu vyjsť oveľa lacnejšie. To platí i v prípade fakultatívnych výletov, ak by ste sa rozhodli nejaký z nich si zakúpiť či už priamo u delegátov alebo od miestnych agentúr.

Oddych a načerpanie energie pred zimou

Ísť na dovolenku na jeseň nám prospeje i zo psychologického hľadiska. Načerpanie síl, pozitívnej energie a vitamínu D zo slnečných lúčov pred sychravou a studenou zimou nám všetkým padne vhod. K tomu ešte čerstvé spomienky na dovolenku pri mori nás budú dlho hriať počas upršaných a chladných dní.

Zaujme ťa: Zabudnuté ostrovy Európy: Ktoré z nich stoja za návštevu?

Kam sa vybrať na dovolenku v septembri?

Medzi obľúbené jesenné dovolenkové destinácie patrí turecká Antalya či Severný Cyprus so špičkovými all inclusive hotelmi. Skvelú dovolenku si užijete i v Grécku s množstvom pláží ocenených Modrou vlajkou. Okrem nádherného prostredia si môžete dopriať i dokonalý gastronomický zážitok na ostrove Sicília. Stačí si len vybrať a pobaliť kufre. 

- Anketa

KEDY CHODÍTE NA DOVOLENKU?

Odpovedalo 25 ľudí  

v júli alebo v auguste
64%
pred letom
8%
na jeseň
24%
nechodím k moru
4%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ivana Šurániová 23.08.22 13:09

karma
100.00

išla by som ešte k moru

  • 1
Odpovedať

Lenka Křižáková 23.08.22 13:43

LK
karma
-1.00

mňa osobne dovolenka pri mori neláka skôr dávam prednosť horám

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 23.08.22 20:59

MS
karma
118.00

Aj my máme v pláne dovolenkovať v septembri.

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 24.08.22 12:42

IM
karma
100.00

človek by aj išiel no pri dnešných cenách si to akosi málokto môže dovolit.

  • 1
Odpovedať

Lenka Šluchová 25.08.22 09:00

karma
-1.00

pravda ako sa píše. V septembri sa oplatí ísť na dovolenku. My sme boli pred 2 rokmi v Turecku. More bolo teplé, priaznivejšie ceny, aj lacnejšie sa dali kúpiť veci v stánkoch a samozrejme nebolo tak strašne horúco.

  • 2
Odpovedať

Ľubo Gombár 25.08.22 12:18

ĽG
karma
-1.00

V septembri sme už boli 3x pri mori a neviem si to vynachválit.
Menej ľudí a my máme viac miesta na pláži

  • 2
Odpovedať

Marika Michálková 25.08.22 12:51

MM
karma
107.00

Bola som už pri mori aj v septembri a bolo to fajn

  • 2
Odpovedať

igor peto 27.08.22 14:23

IP
karma
116.00

september aj október je na dovolenku ideálny

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní