Patrí alebo nepatrí do chladničky? Známy výrobca kečupov dal jasnú odpoveď!

Patrí alebo nepatrí do chladničky? Známy výrobca kečupov dal jasnú odpoveď!

Keď príde na otázku skladovania potravín, nie vždy sa ľudia zhodnú. Samozrejme, asi nikto nebude oponovať pri tvrdení, že zmrzlina patrí do mrazničky, surové mäso či syry do chladničky a múka do suchej špajzky alebo skrinky na potraviny. Avšak, pri mnohých potravinách sa názory na spôsob skladovania odlišujú. 

Napríklad chutné banány mnohí uskladňujú v chladničke, no možno sa stretnúť s názorom, že do nej rozhodne neplatia, pretože v nej rýchlejšie prezrejú. Ani zemiaky sa často neodporúčajú skladovať v chladničke, pretože môžu mať po uvarení sladkastú chuť. Avšak, na druhú stranu sa medzi nami nájde mnoho ľudí, ktorí na uschovávanie zemiakov v chladničke, kde nehrozí ich klíčenie, nedajú dopustiť. Tiež sa často vedú dohady o tom, kde skladovať vajíčka.

A čo napríklad taký kečup? Ten v obchodoch nájdeme prakticky vždy v bežných regáloch, nikdy nie v chlade. Čo však v prípade jeho otvorenia? Je potrebné držať kečup v chladničke, alebo ho stačí aj po otvorení skladovať v skrinke na potraviny?

Má byť kečup v chladničke alebo nie?

Kečup patrí celosvetovo k najobľúbenejším pochutinám. S obľubou si ho mnohí z nás doprajú k hot-dogu či hranolčekom a niektorí jeho najväčší fanúšikovia nemajú problém si ním, takpovediac, vylepšiť prakticky akýkoľvek pokrm. No ako je to s jeho uskladnením?

Túto dilemu vyriešil známy výrobca kečupov, ale aj iných pochutín a konzerv, Heinz. Ten na jednom zo svojich účtov na Twitteri zverejnil post (viď nižšie), v ktorom uviedol nasledovné: „Pre vašu informáciu: Kečup. Patrí. Do. Chladničky!!!“

Ľudia s odporúčaním výrobcu nesúhlasia

K spomínanému postu, v ktorom sa Heinz vyjadril, že kečup patrí skutočne do chladničky, pribudol aj post s anketou, v ktorej mali fanúšikovia možnosť zahlasovať o tom, či svoj kečup skladujú v chladničke alebo skrinke. Cez 60 % hlasujúcich sa stotožnilo s tvrdením výrobcu a kečup skladujú v chladničke. Avšak, takmer až 40 % hlasujúcich uviedlo, že kečup majú v skrinke.

V komentároch sa následne rozprúdila veľká debata o skladovaní kečupu v domácnosti. Mnohí zástancovia skladovania mimo chladničky uviedli hlavne tvrdenie, že im studený kečup na teplom jedle skrátka nechutí. Do debaty sa napríklad priplietla aj speváčka Cardi B, ktorá pridala komentár: „Ľudom, ktorí dávajú kečup do chladničky, sa nedá veriť.“

Heinz sa ešte k vytvorenej kauze vyjadril: Vďaka prirodzenej kyslosti je kečup Heinz možné skladovať v skrine, ale po otvorení ho uchovávajte v chladničke, aby sa zachovala kvalita produktu.“  Tak, kde svoj kečup skladujete vy? Zahlasujte dole v ankete!

- Anketa

KDE SKLADUJEŠ KEČUP DOMA TY?

Odpovedal 1 človek  

Po otvorení vždy v chladničke.
100%
V špajze alebo skrinke aj po otvorení.
0%
Doma kečup nemám.
0%

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos / MingPhoto


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní