Vieš, ako si užiť dovolenku... a nerozviesť sa? Tieto rady si osvoj!

Vieš, ako si užiť dovolenku... a nerozviesť sa? Tieto rady si osvoj!

Na dovolenku? Načo?! Veď dohádať sa vieme aj doma! Poznáte to? Pevne veríme, že nie, ale ak by predsa... dali sme dokopy pár rád, ako si dovolenku čo najviac spríjemniť, nervozitu a stres úplne vyškrtnúť z dovolenkového plánu, jednoducho, ako si užiť dovolenku čo najviac.  

Isto nám dáte za pravdu, že dovolenka je doslova skúškou vzťahu. Zrazu ste spolu 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Pre zamilovaných raj, pre menej zamilovaných hrôzostrašná predstava. Aby ste sa však nevrátili z dovolenky s naštrbeným vzťahom alebo, v horšom prípade, úplne rozídení, mali by ste sa riadiť srdcom a... nasledujúcimi tipmi.

Pozri aj: Zvykneš presedieť dovolenku na WC? Vieme, ako sa vyhnúť hnačke!

ako sa nepohádať na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

Dovolenka ako pokus o záchranu vzťahu? Veľký krok vedľa!

Ak si vo vzťahu prechádzate partnerskou krízou, nečakajte, že dovolenka ju vyrieši. Práve naopak – ak je zle už doma, na dovolenke bude ešte horšie. V takom prípade bude rozumnejšie vybrať sa na dovolenku osamote alebo každý so svojou partiou kamarátov – takýto odstup vám veľakrát ukáže veci v tom pravom svetle. Čo je však rovnako dôležité – nevyťahujte na dovolenke staré krivdy a krízy, ktoré ste nestihli doriešiť doma. Vedzte, že to bude začiatok konca príjemne strávenej dovolenky a možno aj samotného vzťahu.

ako zvládnuť krízu na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

Praktické tipy: cestovné poistenie, dobrá navigácia a dostatočná hotovosť

Aby ste sa vyhli zbytočnému stresu, nezabudnite na cestovné poistenie a dostatočnú hotovosť. Nie každý si to, pochopiteľne, môže dovoliť, ale mať slobodu, pokiaľ ide o peniaze, namiesto neustáleho napätia, či nám to dnes vyjde aj na večeru alebo iba na obed, vám dovolenkovú pohodu určite neprinesie. A aby ste sa do krvi nedohádali už počas cesty, zabezpečte si dobrú a spoľahlivú navigáciu.

Predovšetkým však v sebe nepestujte zbytočné očakávanie, že na dovolenke bude všetko ako v raji a nič zlé sa nemôže stať. Môže. Preto prijmite realitu takú, aká je a oddajte sa naplno tomu, kvôli čomu ste sa na dovolenku vybrali, či už je to absolútny oddych, vzrušujúce dobrodružstvo alebo kombinácia oboch.

Prečítaj si: Balenie na dovolenku: Vďaka týmto radám sa zbalíš rýchlo a efektívne!

ako si spríjemniť cestu na dovolenku

Zdroj: Shutterstock®

Ujasnite si svoje predstavy už pred dovolenkou!

„Obetujte“ jeden filmový večer na gauči a namiesto neho si s partnerom spravte „bojovú“ poradu. Každý z vás by si mal narovinu a otvorene povedať svoju predstavu ideálne stráveného času na dovolenke a ak sa aj úplne nezhodnete, rozhodne si dohodnite kompromisy už doma, pred odchodom na dovolenku. Vyhnete sa tak zbytočným treniciam a nedorozumeniam. Bez vzájomnej dohody to totiž nepôjde.

Nuž a ak kompromis neexistuje, jednoducho sa jeden deň prispôsobte vy partnerovi a absolvujte s ním ten vysnívaný morský rybolov, veď na druhý deň to zase spraví on pre vás a ochotne sa bude s vami túlať nekonečným orientálnym trhom. Predovšetkým však komunikujte a neotočte sa urazene chrbtom len preto, že odmietol chodiť na ten trh každý deň! Nebojte sa odviazať, veď dovolenka je ideálna príležitosť vyskúšať niečo nové, možno aj to, čomu ste sa doposiaľ bránili.

čo so žiarlivosťou

Zdroj: Shutterstock®

Žiarlivostné scény na pláži? Preč s nimi!

Nasadí si slnečné okuliare, ale vy napriek tomu presne viete, kam smerujú jeho pohľady? A nie ste objektom jeho záujmu vy, ale tie slečny s modelkovskými postavami a odvahou opaľovať sa hore bez? Stačí vám len štipka pochybnosti o svojich kvalitách a menšie sebavedomie, než majú oné slečny a oheň je na streche. Nie, milé dámy, skutočne si týmto nenechajte pokaziť dovolenku a rozhodne zahoďte vzťahovačnosť, ktorá sa vo vás vzbúrila. Naopak, nahraďte ju nadhľadom, upútajte jeho pozornosť samy a užívajte si naplno dovolenkové dni – koniec koncov, váš partner sa večer aj tak pritúli len a len k vám. :-)

Zaujme ťa: Kam na výlet s deťmi? Tieto miesta na Slovensku rozhodne neobíď!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní