10 najbohatších mužov sveta: Aká je hodnota ich majetku a čím sa živia?

10 najbohatších mužov sveta: Aká je hodnota ich majetku a čím sa živia?
  • 16.07.2020
  • Michaela Kožáková

„Keby som mal jeden milión eur, kúpil by som si..." Každý z nás si praje vyhrať lotériu a mať veľa peňazí. Alebo aspoň toľko, aby vyplatil dlhy, hypotéku za byt či zaplatil vysnívanú svadbu milovanej dcére. Niektorí z nás však túžia mať viac a tak trochu závidia susedovi, ktorý si práve kúpil nového nablýskaného Mercedesa. Viete, čo sa hovorí – čím viac máme, tým viac chceme. A je to pravda. 

Často si možno vravíme: „Prečo som sa i ja nenarodil pod šťastnou hviezdou (rozumej strašne bohatý)." V omamnej predstave materializmu túžime byť slávnou celebritou, mladším bratom Conrada Hiltona alebo prezidentom. Vidina peňazí a majetku nám otupuje zmysly a zabúdame na to, že aj toho speváka v noci trápia vyhrážky psychicky narušeného fanúšika či silná drogová závislosť. Peniaze nie sú úplne všetko, aj keď s nimi je život ľahší. 

Veľakrát sa hneváme na vyššiu moc či celý svet, nadriadených, ktorí povýšili úplne nemožného kolegu len preto, že váš manažér chodí hrávať golf s jeho „zazobaným" ocinkom. Nikto nepovedal, že svet je spravodlivý a všetci máme rovnaké šance. Niektorí majú to šťastie, že sa narodia do dobre situovanej rodiny. Mnohí z nich si však úspech a všetko to, čo majú teraz, vydreli vlastnými rukami. A pri toľkých vilách a autách nezabúdajú ani na tých druhých.

Tí najlepší

Šikovnosť, húževnatosť, vytrvalosť, zdravá dravosť, odvaha, inteligencia, kreativita a inovatívnosť. Kombinácia týchto vlastností je kľúčom k úspechu. Najbohatší ľudia na svete, ktorých majetky sa odhadujú na miliardy dolárov nepoľavujú, usilovne pracujú, aj keď nám by sa mohlo zdať, že si len užívajú (samozrejme, nájdu sa aj takí). Nesmieme zabúdať na to, že ani oni nie sú imúnni voči ekonomickým krízam, pandémiam, bankrotom či globálnym problémom. Sú to tiež len obyčajní ľudia, ktorí majú svoje rodiny, sny a starosti.

Ktorí to sú? Čím sa živia a aké sú hodnoty ich majetku? Pripravili sme zoznam desiatich najbohatších mužov planéty v roku 2020. Telefónne čísla sme na nich, bohužiaľ, nezohnali. 

Pozri aj: TOP 10 ohrozených zvierat na planéte: Tieto sú na pokraji vyhynutia!

- 10 najbohatších mužov sveta
1 z 10

1. Jeff Bezos – 113 miliárd

Jeff Bezos je najbohatšou osobou na svete už tretí rok po sebe, a to aj napriek tomu, že minulý rok v lete dal svojej bývalej manželke MacKenzie Bezos 36 miliárd dolárov.

Tento americký podnikateľ, majiteľ médií a investor je známy ako zakladateľ, generálny riaditeľ a prezident nadnárodnej technologickej spoločnosti Amazon. Jeho majetok má hodnotu 113 miliárd amerických dolárov. Obrovský e-obchod, ktorý prevádzkuje, bol v centre pozornosti počas pandémie. Jeff zamestnal 100 000 pracovníkov na plný a čiastočný úväzok, aby mohol uspokojiť zvýšený dopyt spotrebiteľov, ktorí zostávajú doma a nakupujú online.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní