Ako rozpoznať dobrú energiu domu podľa Feng Šuej?

Ako rozpoznať dobrú energiu domu podľa Feng Šuej?
  • 08.05.2021
  • Darina Veen-Kaššová

Feng Šuej skúma a zisťuje množstvo energie, životnej sily v obytných priestoroch. Čím vyššia je hladina energie v priestoroch, tým vitálnejšie a zdravšie sa cítia ľudia, ktorí sa v ňom zdržiavajú.  

Ľudia chcú často vedieť či má ich domov „dobré“ alebo „zlé“ Feng Šuej. Nie je to v skutočnosti také jednoduché, je však niekoľko vecí, na ktoré by ste si mali dať pozor a pokiaľ je to možné, vyhnúť sa im. Existujú vplyvy a energie, ktoré nás ovplyvňujú a naše zdravie môžu oslabiť aj nepatrné sily, ktoré nevidíme.  

Ak hľadáte nové bývanie alebo chcete zhodnotiť váš súčasný domov, ponúkame vám užitočné rady. Čo si treba všímať?  

Inšpiruj sa: Ako jednoducho osviežiť svoj domov na jar?

okolie domu podľa Feng Šuej

Zdroj: Shutterstock®

Celkový vzhľad

Celkový vzhľad domu pri prístupe je dôležitý. Je prístupová cesta stiesnená alebo pochmúrna? Vyčnievajú rohy susedných domov alebo iné ostré prvky oproti domu? Ako sa vám dom pozdáva? Mali by ste mať dobrý pocit, pocit bezpečnosti, pohody a pocit, že toto je pre vás to správne miesto.

Okolie domu

Urobte si čas, poprechádzajte sa po okolí a preskúmajte oblasť v okolí domu. Energia prostredia a okolitých budov ovplyvňuje Feng Šuej domu. Energia veľkomiest, kde pulzuje rušný život, sa značne líši od energie pokojného domu v predmestskej zeleni alebo na dedine. S troškou prezieravosti, znalosti Feng Šuej a pochopením vlastných potrieb si vyberáme pre svoje bývanie to najlepšie miesto.

Je okolie zaťažené rušivými vplyvmi – vysokými budovami, fabrikami alebo hlučnými ulicami? Všimnite si ako sa starajú ľudia v okolí o svoje domovy. Sú domy udržiavané v dobrom stave? Ak sú susedné domy zanedbané alebo v dezolátnom stave, môže to negatívne ovplyvňovať aj Čchi energiu vášho domova (Čchi je energia životnej sily). Takisto si všimnite v akom stave sú stromy a príroda v okolí domu. Ak je zeleň nezdravá, bude to mať vplyv na pohodu a zdravie ľudí v susedných a v okolitých domoch.

Vyhýbajte sa domom susediacim s chátrajúcimi budovami, prázdnymi pozemkami a cintorínmi. Dom je priestor pre život – spokojný, aktívny, radostný a spoločenský, obklopte sa radšej životom.

História domu

Všetko, čo sa deje v priestore, vytvára energetické vibrácie, ktoré sa zaznamenávajú v stenách. Nie sú to len steny, ale aj pôda. Ak máte možnosť, spýtajte sa na históriu domu a zistite či sa tam udiali nejaké tragické životné udalostí, napríklad predčasné úmrtia, rozvody alebo zdravotné problémy. Oplatí sa pozrieť sa na históriu nehnuteľnosti (pozemku). Negatívna energia sa môže po čase prejaviť aj vo vašom živote, ak tam budete žiť a bývať.  Ako vybrať pozemok si prečítajte v článku – Ako si vybrať dom podľa Feng Šuej? Zameraj sa na pozemok i pôdorys.

ako si vybrať dom na bývanie

Zdroj: Shutterstock®

Križovatka

Križovatka je miestom, kde sa dve ulice stretávajú v tvare „T“. Podľa Feng Šuej je veľmi nepriaznivé umiestnenie v hornej časti písmena „T“. Ak váš dom stoji na konci slepej ulice alebo vedie cesta priamo k vášmu domu, vysiela príliš veľa energie priamo k vám. Dá sa to prirovnať k tomu, akoby niekto ukazoval mečom alebo šípkou priamo na vašu tvár. Takže radšej sa vyhnite bývaniu v dome umiestnenom na križovatke.

Prístup k vchodovým dverám

Jednou z najdôležitejších vecí, na ktoré sa pozeráme pri hodnotení domu je to, ako prúdi Čchi energia ku vchodovým dverám. Vchodové dvere nazývame „bránou Čchi“.  Tu vstupuje do domu a do vášho života energia životnej sily. Preto potrebujeme dom s jasne viditeľnými a označenými vchodovými dverami.

Je vchod zatienený stĺpmi, múrmi alebo stromami? Je ľahké ho nájsť? Prekážajú v ceste nejaké prekážky, bránia výhľadu stromy alebo zeleň? Sú vchodové dvere skryté na bočnej alebo zadnej strane domu? Existujú dva vchody alebo dokonca i viacej vchodových dverí?

Ak ťažko objaviť vchodové dvere, znamená to, že i pozitívna energia, príležitosti a životné šance si sem ťažko nájdu cestu.

Odporúčame: Sušené kvety v dome – ÁNO či NIE? Sú zdrojom zlej energie?

vstup do domu podľa Feng Šuej

Zdroj: Shutterstock®

Vstupná hala a slnečné svetlo

Ako dom udržiava a vyživuje dobrú energiu, to závisí aj od vstupnej haly. Mala by byť priestranná a dobre osvetlená. Čo vidíte, akonáhle vstúpite do domu? Je schodisko otočené priamo ku vchodovým dverám? Ktorú miestnosť je najlepšie vidieť od vchodu?

Slnečné svetlo ako zdroj energie je pre dobrú energiu Feng Šuej domu mimoriadne dôležité. Svetlo vplýva na psychickú pohodu človeka. Dom dostatočne presvetlený slnečným žiarením a prirodzeným svetlom je základom vitality a dobrej energie.  

Centrum – srdce domu

Stred domu alebo bytu reprezentuje centrum životnej sily, odtiaľ nepretržite čerpáme silu pre každodenný život. Preto by mal byť stred domu alebo bytu voľný a nezaťažený – ako je to len možné. Takže nemal by tu byť krb, ťažký nábytok, skladovacia miestnosť plná harabúrd, točité schodisko. Energia Čchi by tu mala cirkulovať voľne a bez prekážok. Pokiaľ sa v strede domu alebo bytu nachádza točité schodisko, život obyvateľov bude veľmi dynamický, nepokojný, s nepretržitými výkyvmi.

Pokiaľ ide o interiér domu, problémy sa dajú vždy riešiť a veľa vecí sa dá napraviť. 

V našom rýchlo sa rozvíjajúcom modernom životnom štýle hľadáme spôsoby, ako vytvoriť vnútornú harmóniu, ktorú tak naliehavo potrebujeme, aby sme žili radostným a aktívnym životom. Prispieť k tomu môže práve Feng Šuej, lebo sa sústreďuje na vytváranie harmónie a rovnováhy v súlade s prírodou.       

Aj keď bývame v dome, ktorý nemá ideálne Feng Šuej, môžeme to zmeniť – je to na nás a môže to byť práve tá skúsenosť, ktorá nás posunie v živote ďalej. Mnohokrát nás lákajú domy, pretože sa môžeme potenciálne niečo naučiť alebo sa vyrovnať s určitým problémom skôr ako si to uvedomíme.  

Jarný workshop Feng Šuej

Ak ste sa niekedy zaujímali o Feng Šuej, neváhajte a prihláste sa na zaujímavý workshop. Dozviete sa ako vylepšiť atmosféru domova, objavíte ako rozpoznať kvalitu energie 5 prvkov: oheň, drevo, voda, kov a zem. Naučíte sa rozmiestniť nábytok, využívať farby, materiály, svetlo, obrazy, kvety a rastliny tak, aby ste dosiahli harmóniu a rovnováhu. Harmónia a rovnováha v prostredí, kde žijeme pozitívne ovplyvňuje pohodu, zdravie, blahobyt a životné šťastie.

Ak máte záujem, prihláste sa na emailovú adresu: Darina.kassova@ziggo.nl.

Cena: 12,50 ;-

Ďalšie informácie a možnosť sa prihlásiť v dvoch termínoch:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 08.05.21 06:30

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé...

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní