Ľubomír Šimkovič z Inca Collagen: Nedostatok kolagénu si medzi pohlaviami nevyberá

Ľubomír Šimkovič z Inca Collagen: Nedostatok kolagénu si medzi pohlaviami nevyberá

O kolagéne sa toho dočítate mnoho. Poradí si so slabými vlasmi, lámajúcimi sa nechtami či viditeľnými pigmentovými škvrnami. Dopraje druhý dych kĺbom, šľachám, zregeneruje svaly či telo po zranení a mnoho iného. Niekedy je však náročné vyznať sa v spleti rôznych kolagénov. Stavte na istotu a overenú značku morského kolagénu Inca Collagen. 

O účinkoch kolagénu, o tom, ktoré pohlavie by malo kolagén doplniť skôr a kedy je vhodné ho začať dopĺňať sme sa porozprávali s Ľubomírom Šimkovičom, ktorý stojí od začiatku za komunikáciou značky Inca Collagen. Aké boli jeho začiatky a prečo ho volajú aj ,,pán kolagén"? 

Odporúčame: Aké výhody užívania kolagénu počas leta musíš poznať? Toto určite neprehliadni!

Ľubo Šimkovič

Zdroj: Inca Collagen

Stojíte za úspešnou komunikáciou značky Inca Collagen. Vo vašich kruhoch vás vraj už často oslovujú aj ako ,,pán kolagén“. Čo vám osobne kolagén v živote zmenil a kedy ste sa s ním dostali do kontaktu prvýkrát?

Kolagén mi doslova zmenil život. Zrazu som dostal možnosť vytvárať imidž novej značky na trhu, určovať cestu, po ktorej pôjde a niesť zodpovednosť za strategické rozhodnutia. Inca Collagen bol jeden z prvých na slovenskom trhu v segmente morských kolagénov. Od začiatku sme sa rozhodli ľudí edukovať – čo je kolagén, prečo ho treba užívať a aký by mal byť kolagén, aby naozaj účinkoval. Boli sme priekopníkmi, vyšliapali sme si vlastnú cestu odbornosti, argumentácie a edukácie. V Inca Collagene som od jeho začiatku, vtedy som len pomáhal zakladateľke s mediálnou komunikáciou. Veľmi rýchlo som však dostal dôveru stáť pri zrode lovebrandu, akým dnes Inca Collagen je. Moja práca už nie je len o mediálnom plánovaní, ale zahŕňa aj zahraničné akvizície, veľkoobchodné spolupráce a najmä teda prezentáciu firmy navonok. Preto ten pán kolagén (smiech). 

Neprehliadni: VIDEO: Recenzia na Inca Collagen: Ako naozaj pomáha?

Aký benefit má značka Inca Collagen?

Od roku 2015, kedy sme na trhu, Inca Collagen pomohol viac ako 150 tisícom zákazníkov. Ide o lojálnych zákazníkov, ktorí neodchádzajú. Osvojili si našu filozofiu, kvalitu produktu a nedajú na produkt dopustiť. Inca Collagen ako produkt vznikol s cieľom pomáhať ľuďom. Romana Ljubasová – zakladateľka a majiteľka značky, ako bývalá zdravotná sestra vedela o dôležitosti kolagénu pre ľudské telo. Určite však viete, ako to chodí. Kým si myslíte, že ho nepotrebujete, tak je všetko v poriadku. Od myšlienky vytvoriť niečo, čo bude skutočne pomáhať, až k realizácii ubehla dlhá cesta. Stála však za to.

Povedala by som, že práve muži si často neuvedomujú dôležitosť kolagénu pre ich organizmus. Často ho spájajú viac s krásou a ženami. Ako sa vám komunikuje téma kolagénu ako mužovi?

Som chodiaci príklad (smiech). Mám aj historku, keď som sa po dlhej dobe stretol so spolužiakom zo školy na obede a vraví mi: ,,Počuj, odkedy robíš s tým kolagénom, si nejaký vyžehlený“. Ženy sa ma často pýtajú, či ho naozaj beriem aj ja. Keď im poviem, že áno, tak až vtedy sa ľady prelomia. Téma kolagénu sa mi komunikuje pre ženy a mužov pomerne ľahko, pretože ide o autentickú skúsenosť, viditeľné výsledky a úplnú dôveru v produkt. Keď to máte vyskúšané na sebe, svojej rodine a na okruhu známych, tak sa povedomie šíri skoro samo.

Pozri aj: TEST: Inca Collagen - živý morský kolagén pre zdravie a krásu

Určite mi ale dáte za pravdu, že osveta o dôležitosti kolagénu je medzi ľuďmi stále potrebná, napríklad vďaka známym ľuďom. Môže sa Inca Collagen pochváliť aj nejakými verejne známymi a spokojnými zákazníkmi?

Od začiatku spolupracujeme s návrhárkou Janou Pištejovou. Pochvaľuje si krajšie a dlhšie vlasy a jemnú pokožku. Zamerali sme sa aj na športovcov a na účinok kolagénu na kĺby, šľachy a väzivá. Inca Collagen užíva napríklad aj olympijský víťaz v zápasení Jožko Lohyňa, biatlonisti Veronika Machyniaková a Matej Baloga, v Čechách známy motocyklový pretekár Ondrej Ježek či modelka Pavla Valentová. Celkovo si však vážime pozitívne recenzie aj od bežných ľudí. Sú to vzácne spojenia medzi zákazníkmi a firmou. Máme lojálnych zákazníkov, ktorí sa radi podelia o skúsenosť s Inca Collagenom. Sú to mamičky, ekonómky, učiteľky, hudobníci, športovci z fitka a mnohí iní. Pre nás je dôležité budovať si vzťah so zákazníkom a udržiavať ho. Tak ako kolagén spája bunky v tele, spája aj ľudí navzájom.

Späť ku kolagénu. Podľa benefitov, ktoré telu prináša, pôsobí ako malý zázrak. Kedy je s ním vhodné začať a dopĺňať ho?

Účinky kolagénu v ľudskom tele sú nepopierateľné. V tele tvorí najväčšiu časť bielkovín, až 30 %. Ak je ho dostatok, telo funguje ako má a prejaví sa to aj navonok v podobe benefitov pre krásu. Jeho najväčším problémom je to, že už po 25. roku života produkcia kolagénu z roka na rok klesá. Po 40. roku ho už netvorí takmer vôbec. Musíme mu preto k tvorbe dopomôcť. Ideálnym prostriedkom je náš morský hydrolyzovaný Inca Collagen v prášku. Zachováva si svoju bioaktívnu, teda živú, podobu. Zaručuje maximálnu možnú mieru prieniku do tela a keďže sa vyrába metódou hydrolýzy (za studena), neprevára sa a nestráca tak svoje skvelé účinky.

Zaujme ťa: Romana Ljubasová - majiteľka Inca Collagenu: ÚSPECH SA MERIA KVALITOU ŽIVOTA

Hovorí sa, že muži starnú pomalšie než ženy. Ako je to v prípade úbytku kolagénu, stráca sa rýchlejšie u mužov než u žien?

Kolagén ako univerzálna bielkovina medzi pohlaviami nerozlišuje. Presne tak, ako pomáha ženám, pomôže aj mužom. Kolagén je teda elementárnou bielkovinou pre všetkých mužov, bez ohľadu na ich životný štýl. Či už športujú aktívne, rekreačne, chcú byť aj napriek veku aktívni a neriešiť bolesti pri pohybe, prípadne bojujú s vypadávaním vlasov alebo kožnými problémami. Kolagén je v takýchto prípadoch pomocnou rukou. Napríklad aj v prípade aktívnejších športovcov, ktorí môžu vďaka kolagénu predísť nepríjemnému zraneniu.

Kolagén by teda mali dopĺňať muži aj ženy bez rozdielu. Čo ak je žena tehotná? Môže pokračovať v užívaní kolagénu?

Téma tehotenstva a kolagénu je zaujímavá. Stále častejšie sa stretávam s otázkou, či je Inca Collagen vhodný aj pre tehotné ženy. Aj keď je Inca Collagen 100 % čistá bielkovina vlastná ľudskému telu, nemôžem odpovedať áno. Dôvod je jednoduchý a má právny základ. Potravinové doplnky musia mať uvedené na obale „Nie je vhodné pre deti a tehotné ženy”. Práve po pôrode a počas dojčenia však Inca Collagen odporúčame. Poznáme naozaj mnoho mamičiek, ktoré náš kolagén užívali alebo užívajú a majú iba pozitívne skúsenosti. Inca Collagen im po pôrode a pri dojčení veľmi rýchlo pomohol dostať sa znovu do výbornej kondície. Napríklad u nás vo firme máme kolegyňu, mamičku 3 detí, ktorá už počas tretieho tehotenstva užívala kolagén a ten jej doslova zachránil telo. Odporúčam prečítať si jej príbeh, ten hovorí za všetky účinky kolagénu.

Odporúčame: Ako sa zotaviť po pôrode čo najskôr? Takto dokáže telu pomôcť kolagén

Neušlo mi, že okrem Inca Collagenu máte v ponuke aj Incapet Collagen, kolagén pre zvieratá. Bojujú teda s nedostatkom kolagénu aj zvieratá?

Áno, aj zvieratám je potrebné kolagén dopĺňať. Benefity pravidelného dopĺňania kvalitného bioaktívneho kolagénu už môžu pocítiť aj vaši domáci maznáčikovia. Značka Inca Collagen už priniesla na trh aj prémiový trojzložkový hydrolyzovaný kolagén pre zvieratá Incapet Collagen. Je určený pre rôzne druhy zvierat – pre kone, psíkov a mačky. S trochou humoru sa dá povedať, že účinky tohto kolagénu boli otestované na ľuďoch, aby mohli slúžiť zvieratám. Incapet Collagen pomáha napríklad udržať zdravé pohybové ústrojenstvo psov, zdravé kĺby a kosti u koní a zdravú lesklú srsť u mačiek. Vďaka tomu, že Incapet Collagen je 100 % čistý a bez akýchkoľvek iných prísad, nespôsobuje zvieratám žiadne tráviace ťažkosti a alergické reakcie. Zároveň ide o morský kolagén, ktorý je veľmi dobre vstrebateľný a zachováva si svoju prirodzenú štruktúru trojitej špirály. 

Prečo by mali zvieratá úžívať Incapet Collagen a čo im pri nedostatku kolagénu môže hroziť?

Napríklad, mnohé veľké plemená psov rastú až príliš rýchlo a ich kĺby a kosti nestačia držať krok. Výberom vhodného krmiva a užívaním správnej kĺbovej výživy vieme u mnohých veľkých plemien psov predísť napríklad problémom s kĺbmi a následnej dysplázii kĺbov. Tá spôsobuje psom bolesti a problémy s pohybom najmä vo vyššom veku. Často im aj skracuje život. Prevencia je teda najlepšia cesta k zdravým kĺbom a kvalitnému životu. Incapet Collagen preto pridávajte malým aj veľkým zvieratám do obľúbeného krmiva tesne pred kŕmením. Užívajte si spoločne čas, či už pri najrôznejších športových aktivitách alebo len tak v teple domova. Zlepšite aj vy mobilitu vášho zvieraťa.

Prečítaj si: Incapet collagen pre zvieratá: Skutočne ho potrebujú domáci chlpáči?

Hľadáte kvalitný kolagén pre seba alebo domáceho miláčika? Viac informácií o doplnkoch Inca Collagen a Incapet Collagen nájdete na www.incacollagen.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 29.05.21 05:54

ĽŠ
karma
100.00

Výborný rozhovor.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 29.05.21 13:14

ZS
karma
100.00

Už som o tom čítala aj počula

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní