Ako sa zotaviť po pôrode čo najskôr? Takto dokáže telu pomôcť kolagén

Ako sa zotaviť po pôrode čo najskôr? Takto dokáže telu pomôcť kolagén

Tehotenstvo je pre mnohé ženy jedným z najkrajších období v ich živote. A po príchode dieťatka na svet pre ne nepochybne nastáva ešte čarovnejšia životná etapa. Obdobie rekonvalescencie po pôrode je však neľahké a náročné a ani zďaleka netrvá len šesť týždňov, respektíve šestonedelie. Proces hojenia rán môže trvať skutočne dlho. Kým sa organizmus dostatočne fyzicky zotaví a dostane do dobrej kondície, ubehnú týždne aj mesiace.

Dôležitý je pritom dostatok oddychu, dostatočný príjem tekutín, kvalitná strava a podpora blízkych. Je však možné svojmu telu pomôcť ešte viac? Ako podporiť regeneráciu tela a bojovať s prípadným padaním vlasov, zhoršenou pleťou či problémami so zubami? Riešením môže byť práve látka zvaná kolagén, ktorá predstavuje hlavný pilier spojivového tkaniva ľudského tela. Aké funkcie však zastáva v našom organizme a ako dokáže pomôcť ženám po pôrode? Na to sa spolu pozrieme v nasledujúcom článku.

Pozri aj: Vonkajšie použitie kolagénu: Účinky, ktoré sa oplatí poznať!

rekonvalescencia po pôrode

Zdroj: Shutterstock®

Kolagén predstavuje veľkú pomoc po pôrode

Kolagén má blahodarný vplyv na mäkké tkanivá. Táto bielkovina napomáha udržiavať spojivové tkanivá svalov i kostí dostatočne pevné a schopné plniť si svoju funkciu. Výrazne podporuje hojenie rán i regeneráciu, čo sú v období rekonvalescencie po pôrode viac než vítané vlastnosti. Na tvorbu materského mlieka počas dojčenia navyše telo potrebuje veľké množstvo rozličných dôležitých živín, a to vrátane bielkovín, ktoré by mohli preto v niektorých častiach organizmu ľahko chýbať!

Dostatok kolagénu preto napomáha návrat mamičky do pôvodnej formy poriadne urýchliť. Kolagén dokáže žene pomôcť ľahšie sa zotaviť nielen zvnútra, ale i zvonka. Novopečené mamičky sa totiž často trápia aj s takými problémami, ako je napríklad vypadávanie vlasov, zhoršená kvalita pleti, precitlivenosť zubov, strie či kruhy pod očami. Práve kolagén je veľmi účinným pomocníkom pri menovaných ťažkostiach, respektíve predstavuje skvelú formu prevencie.

Pozitívnu skúsenosť s užívaním výživového doplnku Inca Collagen pred aj počas obdobia rekonvalescencie má aj mamička Lucia (36): „Moja rekonvalescencia po tretej sekcii bola oproti prvým dvom oveľa jednoduchšia. Ja som sa dokázala úplne s prehľadom postaviť na nohy na druhý deň, doma som bola schopná fungovať normálne a nemala som taký problém so zubami, vlasmi, nechtami ani celkovým hojením rán.“

Lucia neprestala užívať kolagénový doplnok stravy ani po období rekonvalescencie, čo sú už vyše dva roky. „Kolagén svojmu telu dopĺňam aj naďalej, a to hlavne kvôli  pohybovému aparátu a pleti. Nemyslím si, že je dôvod ho vysádzať, veď po 40. roku života sa v našom tele kolagén už prestáva takmer tvoriť. Výživový doplnok Inca Collagen mi pomáha spomaľovať procesy starnutia tela a opotrebovania organizmu,“ hovorí Lucia.

kolagén v tehotenstve

Zdroj: mamička Lucia

Užívanie kolagénu aj počas tehotenstva?

V súčasnosti už trojnásobná mamička Lucia (36) však začala kolagén užívať už počas tehotenstva. Pri druhom tehotenstve jej totižto hrozila ruptúra maternice a lekári jej neodporúčali mať ďalšie dieťa. Pri nečakanom a neplánovanom treťom tehotenstve boli preto z jej strany aj zo strany lekárov zvažované všetky možnosti, keďže boli známe zdravotné riziká. Dnes sa však Lucia teší z troch malých ratolestí.

Čo bolo pre vás podnetom, že ste začali svojmu telu už počas tehotenstva dopĺňať kolagén?

„Keď som zostala tretíkrát tehotná, tak som sa kvôli môjmu zdravotnému stavu naozaj zľakla, keďže ruptúra maternice je život ohrozujúci stav. Radila som sa s lekármi, či by mi mohol kolagén pomôcť, no skôr boli skeptickí. Ja som si to však naštudovala aj pozerala rôzne štúdie. Hovorila som si, že kolagén je bielkovina, ktorá je tele vo veľkom množstve a je to súčasťou hladkého svalstva, šliach, tkanív, kože a že to predsa musí pomôcť, keď telo nie je schopné sa regenerovať samo po takej námahe. Preto som sa rozhodla to vyskúšať. Celé tehotenstvo som kolagén užívala v bežných dávkach a posledný trimester aj vo zvýšených dávkach. A dopadlo to nad očakávania. Výsledky boli ohromujúce. Po tretej sekcii doktorka zhodnotila, že tam nebol ani náznak nejakého poškodenia.“

Prečo ste sa rozhodli práve pre výživový doplnok značky Inca Collagen?

„Pre kolagén od značky Inca Collagen som rozhodla práve preto, že som bola presvedčená o jeho kvalite. Záležalo mi na tom, z akých zdrojov je získavaný a kde sa vyrába. Je to český produkt, je overený a certifikovaný. Tento kolagénový doplnok stravy je trojzložkový a čo je dôležité, obsahuje živý kolagén. Je teda dobre vstrebateľný aj dostupný pre organizmus a telo ho považuje za vlastný. To sú hlavné body, na základe ktorých považujem kolagén značky Inca Collagen pre mňa za najlepší a najvhodnejší.“

Čo by sme mali vedieť o kolagéne?

Kolagén je jednou z najvýznamnejších a najviac zastúpených bielkovín v ľudskom tele, pričom pozostáva približne z dvadsiatich aminokyselín. Predstavuje až okolo 25 % všetkej bielkovinovej hmoty v tele človeka a dokonca v našej pokožke tvorí až 75 % tkaniva. Okrem kože sa nachádza vo väzivách, chrupavkách, kostiach, zuboch, stenách ciev či dokonca v očnej rohovke. Hoci si naše telo túto látku vytvára samo, jej produkcia vekom rapídne klesá.

Dnes však môžeme túto bielkovinu svojmu telu jednoducho doplniť, a to prostredníctvom kolagénových doplnkov stravy. Výživový doplnok značky Inca Collagen dokáže telu v jednej dávke dodať až 3000 mg bioaktívneho hydrolyzovaného a 100 % čistého morského kolagénu bez prísad. Takáto forma kolagénu je pre telo maximálne prirodzená, zároveň je dobre vstrebateľná a dostupná. Doplnená bielkovina vplýva na bunkovú obnovu i regeneráciu kolagénových vlákien a pokožke, nechtom aj vlasom poskytuje optimálny stupeň výživy. 

Pozri aj: Vieš, ktoré látky potrebuje pokožka? Tieto jej rozhodne nesmú chýbať!

Inca Collagen

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Tonhauserová 09.05.19 15:12

karma
104.00

Dobrý tip na doplnenie kolagénu v tele...Ďakujeme

  • 0
Odpovedať

Lucia Šintálová 15.06.19 13:25

karma
100.00

Super rady, keďže má tretí pôrod onedlho čaká.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní