Gwyneth Paltrow ukázala dom v Montecite. Ktorú miestnosť považuje za jeho „srdce“?

Gwyneth Paltrow ukázala dom v Montecite. Ktorú miestnosť považuje za jeho „srdce“?
  • 27.02.2022
  • Veronika Nemčeková

Americká herečka Gwyneth Paltrow nechala verejnosť nahliadnuť do svojho hniezdočka v kalifornskom Montecite. V dome býva spolu s manželom, scenáristom a producentom Bradom Falchukom.

Pri zariaďovaní jej asistovali skúsení architekti a bytoví dizajnéri. Viacero doplnkov si však zaobstarala aj sama. Pri výbere boli pre ňu dôležité predovšetkým emócie a zážitky, ktoré môžu konkrétne veci sprostredkovať. Možno aj vďaka jej vycibrenému vkusu a citu pre detail získal dom neopakovateľnú atmosféru. Štyridsaťdeväťročná Kalifornčanka priznala, že vilu zbožňuje. Je podľa nej taká dokonalá, že sa občas pristihne pri myšlienkach, či sa jej to celé nesníva a toto úžasné miesto je skutočne jej domovom.

Pozri aj: Bývanie slávnych: Inšpirujte sa bývaním Kourtney Kardashian

Dom Gwyneth Paltrow

Zdroj: pinterest.com / Architectural Digest

Inšpirácia európskou architektúrou

Každá miestnosť je špecifická. Dom aj napriek tomu pôsobí konzistentne. Herečka sa v mnohom nechala inšpirovať európskou architektúrou. Vstupnej hale dominuje šachovnicová dlažba. Tá vraj Paltrow pripomína obdobie života v Londýne. Nájdete tu aj krb, ktorý má hneď pri vstupe u hostí evokovať pocit tepla a toho, že sú v dome vítaní.

Unikátna je taktiež kúpeľňa na prízemí. Zaujmú predovšetkým ručne maľované dekorácie na stenách či zrkadlo netradičného tvaru. Jedáleň sa zase pýši výhľadom na záhradu a tapetami s prírodnými motívmi. Biely jedálenský stôl pochádza z Francúzska. Nad ním visí luster abstraktného, podľa herečky tak trochu futuristického tvaru. Paltrow sa vyjadrila, že jej pripomína lúčneho koníka či lekno. V miestnosti sa nachádza ďalší krb.

Kuchyňa je srdcom domu

Z jedálne sa plynulo prechádza do svetlej a priestrannej kuchyne. Tu predstaviteľka Pepper Potts z filmov o superhrdinovi Iron Manovi podľa vlastných slov trávi veľa času, pretože rada varí. Najradšej vraj používa sezónnu zeleninu a ovocie. Sama túto miestnosť charakterizuje ako „srdce domu“. O návrh sa postarali architekti, ktorí zariaďovali aj jej niekdajší byt v New Yorku. Mnoho prvkov, ktoré sa nachádzali v apartmáne, preniesli aj do domu v Kalifornii.

Sporák je umiestnený strategicky v strede kuchyne preto, aby mala herečka pri príprave jedál kontakt s hosťami. Ani tu nechýba ďalší krb. Prekvapenie? Zdá sa, že ich Paltrow naozaj zbožňuje. V kuchyni si možno všimnúť okrem iného aj úhľadne zoradené hrnce či bielo-modrú súpravu tanierov, ktoré sú vystavené na obdiv. Pomerne netradičný je pohyblivý rebrík nainštalovaný na kuchynskej linke.

Odporúčame: V akom luxuse býva Nicole Scherzinger? Jej vila ukrýva jedno tajomstvo!

Gwyneth Paltrow ukázala dom

Zdroj: pinterest.com / Architectural Digest

Hojdačka, dizajnový luster a bar z mramoru

Jednotlivé izby sa pýšia odlišnou podlahou. Ide o zámer. Práve to podľa herečky dodáva každej miestnosti jedinečnosť. Obývačka je ladená do svetlých odtieňov. Pri návrhu svietidiel nechala Paltrow voľnú ruku dizajnérke Lindsey Adelman, čiastočne inšpirované sú údajne Guns N' Roses. Poslala jej vraj len nákres miestnosti a povedala: „Urob s tým, čo chceš.“. Luster tiež označila ako „šperk obývačky“.

Do očí udrie aj hojdačka, na ktorej si Paltrow rada číta alebo len tak relaxuje. Významným prvkom je tiež bar zo sivo-bieleho mramoru. Ako herečka uviedla, alkohol pije málo, pre hostí máva pripravenú napríklad japonskú whiskey. Najčastejšie servíruje nealko nápoje. Veľa času trávi rodina na gauči v tvare písmena „U“. Majú ho radi predovšetkým preto, že sa ľudia cítia byť blízko pri sebe. Dizajnéri ho na mieru upravili.

Gwyneth Paltrow ukázala dom

Zdroj: pinterest.com / Architectural Digest

Oáza pokoja

Najväčším prekvapením a skutočnou oázou pokoja je však vlastný wellness so saunou a vírivou vaňou zapustenou do podlahy. Presvetlený a dokonale zladený priestor ponúkajúci relax je nepochybne niečo, čo poteší srdce každého milovníka spa. Cieľom bolo vybudovať miesto, ktoré budú môcť s manželom využívať, aj keď budú starší. Herečka priznala, že sem zavíta každý deň a s radosťou si dopraje zaslúžený oddych. Posúďte sami. 

Inšpiruj sa: Kendall Jenner dáva prednosť neutrálnym tónom a organickým textúram. Ako teda vyzerá jej domácnosť?

Gwyneth Paltrow ukázala dom

Zdroj: pinterest.com / Architectural Digest

- Anketa

OČARILO VÁS BÝVANIE GWYNETH PALTROW?

Odpovedalo 51 ľudí  

Áno, je krásne.
80%
Nie, moc ma neoslovilo.
20%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní